Huwelijksreis Botswana: 5 hete tips van Prins Harry

Zijn jullie je huwelijksreis aan het plannen? Dan is het mooie onontgonnen en koninklijke Botswana misschien wel iets voor je. Het nieuwste en zeker hotste royal koppel heeft elkaar behoorlijk goed leren kennen in dit Zuid-Afrikaanse land.

Royal Afrika

Veel ‘royals’ hebben een speciale band met een land in Afrika; Prins Claus hield erg van Tanzania, Max & WimLex kochten een villa in Mozambique -al was dat van korte duur- en Koningin Elizabeth ging “de boom in als prinses en kwam er als koningin weer uit” op Mount Kenia: haar vader overleed in de nacht dat zij in een boomhut aan de voet van de berg sliep samen met haar man.

Huwelijksreis Botswana

Botswana is het voor Prins Harry. Botswana wordt ook wel het Zwitserland van Afrika genoemd. Het is een rijk land. In 1966 werd het onafhankelijk van Engeland en kort daarna werden er enorme hoeveelheden ruwe diamanten ontdekt. Een ware diamantmijn. Zuur voor de Engelsen natuurlijk maar toch weer niet zo zuur dat ze Botswana links laten liggen. Harry nam Meghan voor hun derde date mee op een week potje kamperen onder de Botswaanse sterren. Tja je bent een prins of je bent het natuurlijk niet, dat is nog ‘es wat anders dan ‘dinner and a movie’.

Tip 1: Meno a Kwena en Magadikgadi Pan

Bad boys are not, good guys are hot. De eerste nacht is het de 36ste verjaardag van Miss Markle. Harry neemt z’n birthday girl mee naar Meno a Kwena, dat tand van de krokodil betekent. In een luxe doch behoorlijk kinky tentenkamp – er zijn hier heel veel leeuwen en die schromen niet in actie te komen – met uitzicht op de Boteti rivier begint hun date. Harry deed hier ooit conservator werk en we weten zeker dat hij Meghan alles over de olifanten en zebra’s uitlegde met zo’n sexy biologen blik. Saillant detail; hij logeerde hier tien jaar geleden ook met Chelsea Davis, zijn ex.
Naar verluid gaan Harry en Meghan hierna naar de Makgadikgadi zoutvlaktes voor een ritje in zijn Defender Landcruiser. De vlaktes zijn ontstaan nadat het Makgadikgadimeer in het pleistoceen is opgedroogd. Een tikkie ruig; we love it.

Tip 2: Okavango Delta

En Harry heeft smaak, kunnen we wel stellen; de volgende dag neemt hij haar mee naar de Mapula Lodge, wat ook wel de “mother of rain” wordt genoemd. Harry and Meghan sliepen in een traditionele banda met een buiten douche. Met 800$ per nacht aan de prijs, maar dan kijk je ook wel uit over de “pristine” lagune en slaap je in een handgemaakt houten bed dat uitkijkt over het water met koerende duiven en hippo’s die in het water spetteren.

Tip 3: Bush dinner

Origineel is ‘ie ook want op een avond neemt hij zijn date mee de bush in. Net onder een Baobab boom brandt een vuur en staat een tafeltje met een kaarsje. Daar trakteert hij Meghan op een driegangenmenu van de barbecue. En het wordt nog beter, dus pak een teil.

Tip 4: Vang een visje in

De volgende dag vangt Harry tijdens een boottochtje een sharped-toothed catfish voor Meghan en grilt deze eigenhandig voor zijn nieuwe liefje. Deze info hebben we overigens van een uit de school geklapte ranger die er ook nog ff casual aan toevoegt dat ze net zo relaxt als George & Amal – Clooney- waren. MAW doe dus als de rich and famous in Botswana….

vissers botswana
verlovingsring

Tip 5: Verlovingsringen

Dat de Windsor-broertjes iets met Afrika hebben wisten we al. Zijn broer Will, sjouwde de 5 ton kostende en wereldberoemde verlovingsring -die blauwe steen met diamanten eromheen- van zijn moeder in een rugzak wekenlang Kenia door, omdat hij zijn vriendinnetje Kate maar niet durfde te vragen. Echt net mensen die prinsjes. Anyways; in die verlovingsring van Prinses Meghan zit een diamant uit Botswana. Dik voor cashen, maar natuurlijk ook uberromantisch zo’n aandenken aan hoe het allemaal begon. 

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Helemaal zin in je huwelijksreis in Botswana gekregen? Start dan hier een chat voor de aller, aller heetste reis van je leven. Voor meer libido verhogende locaties check je deze blog; een beetje royal en een beetje door jou.

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Huwelijksreis Botswana: 5 hete tips van Prins Harry?