Onze Impact Op Lokale Communities

“Duurzaam reizen: het klinkt misschien als een tegenstrijdig begrip. Één vliegreis is zo slecht voor onze wonderschone aardbol als twee pakjes sigaretten voor een mens, en massatoerisme heeft niet altijd de beste invloed op de cultuur, natuur of de lokale gemeenschappen van een plek. Daarom vinden wij het waanzinnig belangrijk om niet alleen klimaatneutraal te reizen, maar ook daadwerkelijk een positieve impact te maken. Hier lees je hoe je actief bijdraagt aan lokale economieën en communities door met ons naar Afrika te reizen!” – Charlie

On the ground aanwezig

Een stoffig kantoor in Nederland met dromerige foto’s van idyllische stranden aan de muur, waar we achter ons computerscherm boekingen maken terwijl de regen op de ruiten tikt? Zo doen wij het in ieder geval niet! Wij zijn on the ground op het Afrikaanse continent, en niet alleen omdat we zo van het continent houden. Wij hebben kantoren in Nairobi, Kampala en Kaapstad, en teamleden die werken vanuit Ethiopië en Tanzania. Vanuit hier gaan we op expedities en ontdekkingstochten om nieuwe routes te zoeken, op plekken die nog niet door toeristen zijn plat gewalst. Doordat we hier leven, werken, wonen, en reizen maken we makkelijker de juiste vrienden en connecties.

De tussenpersoon? Die bestaat niet! We hebben direct en persoonlijk contact met al onze partners, en kunnen altijd langsgaan om te kijken hoe het gaat, de band te onderhouden en samen een kop Chai te drinken (Oost-Afrikaanse thee!) Doordat er geen middle-man is, zijn de resultaten van partnerships voordeliger voor beiden partijen. Daarnaast kunnen we er nauwlettend voor zorgen dat onze samenwerkingen met lokale partners daadwerkelijk de economische impact maakt die we nastreven!

Met het zoeken naar nieuwe partners in lokale ondernemingen en communities slaan we drie vliegen in één klap. WIN-WIN-WIN, toch?

Maar eerst… gelijkwaardige business is de toekomst!

We hebben het op deze pagina over ontwikkeling, een term waarbij een kleine kanttekening wel nodig is. De term komt in deze context voort uit de westerse wereld, waarbij de definitie wordt bepaald door wat wij vanuit ons perspectief als ontwikkeld en onderontwikkeld zien (ofwel: het positieve waar naar gestreefd moet worden, en het negatieve waar van afgestapt moet worden). Het is goed om de vraag te stellen: wat is de betekenis van ontwikkeling voor veel lokale communities, gebaseerd op hun normen en waarden? Westerse landen lijken Afrikaanse landen vaak aan de hand te willen nemen wanneer het neerkomt op hoe ze hun geld moeten besteden terwijl communities vaak zelf veel beter kunnen bepalen wat voor hun ‘vooruitgang’ nou eigenlijk inhoudt.

Veel goede doelen hebben sinds de jaren zestig al honderden miljarden in projecten gestoken om ontwikkeling in Afrikaanse landen te stimuleren. Het resultaat zestig jaar later? Niet bepaald om over naar huis te schrijven. Wij zijn van mening dat business de toekomst is. Wanneer gelijkwaardige partnerships worden gesloten krijgen gemeenschappen de kans om zelf hun geld bij elkaar te verdienen, zelf het heft in eigen hand krijgen en daarmee zelf ontwikkeling te stimuleren. Meer lezen over hoe wij gelijkwaardige uitwisselingen stimuleren en ‘charity’ sterk afraden? Bekijk dan hier onze pagina over ethisch reizen en positieve culturele impact!

Charles

Onze economische impact: duurzame business met lokale communities

Hoe gaat dat in z’n werk? Product development

Hoe vinden we onze partners? We beginnen vaak bij het opsporen van off the beaten track locaties die veel in hun mars hebben: mooie natuur, leuke dorpjes of steden, interessante hiking trails of bijzonder wildlife. Natuurlijk vinden wij deze plekken doordat wij zelf veel reizen, mensen leren kennen en heel wat af babbelen. Maar ook gebruiken wij een andere techniek, die je misschien niet zou verwachten: Google Satellite! Vaak zit Charlie als een geoloog de landkaart af te speuren. Welke gebieden zien er veelbelovend uit vanuit vogelperspectief? Welke zien er nog steeds veelbelovend uit wanneer we inzoomen? Wanneer een plek bomvol potentie lijkt te zitten, is het tijd om op pad te gaan. De rugzak wordt ingepakt, de motor wordt gestart, en trappen maar op die gaspedaal! Wanneer Charlie is aangekomen op de locatie, en het inderdaad de beloftes waarmaakt, is het tijd voor product development. Waar kunnen reizigers overnachten wanneer ze deze locatie bezoeken? Wat voor gave experiences kunnen ze meemaken? En daarbij dus de vanzelfsprekende vraag: wie gaat de reizigers hosten of gidsen? Dit is het moment waarop bijzondere samenwerkingen worden gestart, vriendschappen worden gesloten en business opportunities voor de lokale communities worden gecreëerd.

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Visa & Entry Requirements

De wilde dieren in Tanzania en Zanzibar: Een schatkamer aan wildlife!

Van Drakensbergen tot Meru: Onze 10 favoriete bergen van Afrika