• Interview in Glamour

  Nog niet zo lang geleden verscheen er op de site van Glamour een interview met Charlie over duurzaamheid en reizen. Als geen ander kan de Glamour lezeres zich vinden in de trend Bali het liefst direct met Zuid Afrika af te wisselen. Toch stelde Glamour interviewster Babette de vraag of duurzaamheid en reizen ‘hand in hand’ kunnen gaan.

  Krijg reisadvies op maat

Het hele interview in Glamour over duurzaamheid en reizen lees je hier.

De tips die Babette aan het eind van het onderwerp gaf lees je hieronder:

Hoe kunnen we zelf zo milieuvriendelijk mogelijk reizen?

 1. Je kunt kiezen voor een reis zonder tussenstop, dat kost minder brandstof. Je kunt de uitstoot van je reis ook ‘afkopen’ door te investeren in het planten van bomen.
 2. Kijk tijdens een reis naar de accommodaties. Ga je naar een massahotel met lopend buffet waar de helft wordt weggegooid, of kies je voor een homestay? Er bestaan ook accommodaties die een duurzaamheid certificaat hebben.
 3. Houd rekening met je transport. Kies jij een goedkope auto van 30 jaar oud zonder filters, of kies je voor een nieuwere auto. Kies jij voor een binnenlandse trein, of een goedkopere maar veel vervuilendere binnenlandse vlucht?
 4. Ga niet voor 3 landen tijdens één vakantie. Maar kies ervoor de tijd te nemen voor één land. Op die manier zorg je voor minder uitstoot.
 5. Probeer eens één keer lang op vakantie te gaan, in plaats van een aantal korte per jaar.
 6. Neem je vaste waterfles mee, zodat je niet telkens plastic koopt.
 7. En ga respectvol om met de lokale bevolking. Je bent ten slotte te gast”

Meer over duurzaamheid en reizen lezen?

Onze Thijs beschrijft hier over lokale impact en mangrove bossen om onze footprint te compenseren. Caro bracht een bezoek aan een upcycle fabriek. En heb je er dan nog steeds geen genoeg van, deze hele vette docu gaat over de vette toerisme boost; waarom reizen niet het nieuwe roken is.

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Open chat
1
Can I help you?
Hi, Can I help you with more information about Interview in Glamour over duurzaamheid met Charlie?
Powered by