✔️ Super flexibele voorwaarden – ✔️ Verantwoord toerisme – ✔️ 100% verzekerd op reis

JINJA: DE FAMILIESTAD IN OEGANDA

Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Spanje al gehad? Of willen jullie juist van deze standaard vakantiebestemmingen afwijken? Is het ooit wel eens in je opgekomen om Afrika te bezoeken met je hele gezin? Oeganda is een vriendelijk land en echt een aanrader voor jouw perfecte familievakantie. – door Eline Verhaar

WAAROM OEGANDA, ZUL JE JE MISSCHIEN AFVRAGEN?

In Oeganda zijn er zoveel mogelijkheden en is er voor elk familielid wat wils. In deze blog vertel ik je waarom Oeganda een geschikt familie-vakantieland is. In de blog die je nu gaat lezen, vertel ik wat meer over Jinja, de stad waar vanuit Lake Victoria rivier de Nijl begint. Dit relatief kleine stadje heeft een rustig maar gezellig karakter, met heel veel mogelijkheden! Of je nu lekker als familie tot rust wil komen, echt even van elkaars aanwezigheid -zonder smartphones of playstations ;)- wil kunnen genieten, of juist als je actief wil zijn!

JINJA MET JONGE KINDEREN

Niets is er zo vervelend als op vakantie gaan met kinderen en constant op te moeten passen of voor anderen te moeten zorgen. Iedereen wil genieten! In Jinja zijn er heel veel plekjes waar jij en je partner lekker kunnen zitten, ontspannen en genieten van al het moois, terwijl de kinderen lekker hun eigen gang gaan!

familiestad-jinja-oeganda

SPACE CAFÉ

Space Café op Lubas Road is de eerste. Dit is de plek om een goede koffie te nuttigen! Als je door het restaurant loopt kom je in een prachtige tuin, waar je kinderen vrijuit kunnen spelen. Dit is overigens ook dé plek om lekker te eten, met hun uitgebreide menukaart waarop zowel de internationale als Ugandese keuken goed vertegenwoordigd is, is er voor iedereen wel wat. Dit is the place to be!

JAVA HOUSE

Java House is de tweede. Een vrij luxe restaurant waar je van een heerlijke koffie, lunch en diner kan genieten terwijl je kinderen op een playground alle energie kwijt kunnen.

Benieuwd naar al onze bestemmingen?

SAILING CLUB

Zaterdag is een feestdag voor gezinnen met jonge kinderen. Bij de Sailing Club, een adembenemende locatie aan Lake Victoria, is er op zaterdag naast een speelplek en zwembad ook altijd een luchtkussen! Ook is er elke zaterdagochtend een Farmers Market in Jinja, waar er springkussens, ijsjes en fietsjes voor de kids beschikbaar zijn. Zeker de moeite waard! Ook omdat alle producten die daar verkocht worden lokaal gemaakt zijn en daarmee veelal biologisch & fairtrade zijn.

WILD WATERS

Zijn jullie net ouders geworden en is dit de allereerste familievakantie? Denk er dan eens over na om Wild Waters te bezoeken met je kleine druifje. Dit exclusieve resort is een klein paradijs op aarde. In een prachtige hut aan de Nijl, word je op je wenken bediend en kom je niets tekort. Ook hebben de hutten een extra bed en betaal je daar niets extra’s voor. Naast de bar is een zwembad, met ook een klein babyzwembadje. Het kost wel wat, maar is echt dé optie om even tot rust te komen.

OOK VOOR OUDERE KINDEREN IS ER VEEL AVONTUUR TE BELEVEN

Naast de 100 en 1 verschillende plekken in en rondom Jinja om te genieten van al het moois dat Oeganda je te bieden heeft, zijn er ook heel veel opties om lekker avontuurlijk en druk bezig te zijn.

Denk er bijvoorbeeld eens over na om in een boot over Lake Victoria & de Nijl te varen. Je kunt samen naar de source gaan waar de rivier de Nijl ontspringt. Of je kunt als vader en zoon gezellig gaan vissen? Ook zijn er heel veel avontuurlijke opties zoals quadrijden, raften of kayakken.

HOE ZIT HET MET DE VEILIGHEID IN JINJA?

In vergelijking met de hoofdstad van Oeganda, Kampala, is Jinja een erg rustige en overzichtelijke stad. Waar veel mensen in Kampala er niet één seconde over na zouden denken om auto te gaan rijden of om op de fiets te stappen, is dit in Jinja heel goed mogelijk. Hierdoor maakt het het reizen als familie in Jinja makkelijker. Ook kun je gerust een wandeling door het centrum maken en zo met de benenwagen alle winkeltjes en restaurantjes bezoeken.

Ook zijn er door het grote aantal families in Jinja veel hotels en accommodaties die familiekamers aanbieden. Zo bespaar je kosten én kun je gezellig met z’n allen op een kamer!

jinja-oeganda-familiestad-hangmat

Inhoud

HEBT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA-EXPERTS?

JE ZULT DEZE BLOGS OOK LEUK VINDEN:

MET HET GEZIN NAAR HET WONDERLIJKE AFRIKA

TRAVEL STORY – BABU EN BIBI IN KENIA

HOE ZWAAR IS DE KILIMANJARO ALS JE 50 PLUS BENT?

Chat openen
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!