Kenia, de huwelijksreis-bestemming voor als je het niet eens kan worden

Hij (of zij) is door zijn knieën gezakt, het feest is achter de rug, de ring zit om je vinger en je cadeaulijst bij de Dille & Kamille is afgewerkt. Het enige wat er dan overblijft in de bezegeling van jullie liefde: de huwelijksreis. Keuzes, keuzes, keuzes. Nu je als duo functioneert, moeten locaties op elkaar worden afgestemd: gaat bij de ene locatie jouw hart sneller kloppen, wil je liefje daar niet dood gevonden worden. Bij deze pleit ik voor de huwelijksreis die jullie kersverse verbintenis eer aan zal doen. Mijn pleidooi ligt in de verscheidenheid die de romantische avonturier nodig heeft in een huwelijksreis. Concessies zijn voor sukkels, ga naar Kenia.

Diversiteit ten top!

Na een jaar romantisch marktonderzoek (weekend trips waar ik mijn vriend moet meesleuren met de belofte dat er wifi is) ben ik over veel dingen in Kenia verbaasd, maar nog het meest over de diversiteit binnen de landsgrenzen. Tuurlijk, ons kleine Nederland kent ook diversiteit, zoals onze landshelden Baas B en Lange F ooit zongen: “een ander dialect elke 10 minuutjes”. Ja, niemand zou de Brabanders met de Groningers durven vergelijken en de Zuidelijke zandgronden met de Veluwe, maar uiteindelijk eten we van Noord tot Zuid het liefste bitterballen op het terras terwijl we elkaar gelukzalig aankijken: “wat hebben we het toch goed hè?”.

Met deze Nederlandse situatieschets in het achterhoofd moet je je voorstellen dat Kenia een whopping 42 verschillende stammen heeft en 581,309 vierkante kilometer aan divers landschap. Laten we even ontleden wat dit betekent voor jouw avontuurlijke huwelijksreis:

1. Wildlife en luxe safaritenten in de Maasai Mara

Wie Kenia zegt, zegt Safari. In je privé wagen scheur je over de vlaktes van de Maasai Mara en met een fles wijn wordt de rood gele zonsondergang nog net iets specialer. Bij terugkomst staat het kampvuur voor je klaar en smikkel je een drie gangen diner weg terwijl je in de verte de jungle hoort ontwaken. Met een volle pens lig je ‘s avonds in een luxe safari tent dicht tegen je lief aan, terwijl je je afvraagt hoe goed tent canvas beschermt tegen alles wat je in de jungle hoort. 

2. Alpen dorp op Mt. Kenya bij Castle Forest Lodge

Gum even het standaard beeld wat je van Afrika hebt uit je hoofd, en teken dan deze setting: een dicht groen woud met op de achtergrond de sneeuwtoppen van Mt. Kenya. Op een open heide staan een aantal houten blokhutten met slierten rook die opstijgen uit de stenen schoorstenen. Binnenin lig jij met lief op een berenvel bij een knapperend haardvuurtje. Buiten hoor je de paarden hinniken en als je heel goed luistert een bosolifant. Dit oud koloniale bergdorp gebouwd in 1910 biedt activiteiten variërend van forel vissen in een beek tot paardrijden door de dichte bossen. Oh, en een ontbijt met uitzicht op olifanten.

3. Tropisch cultuur snuiven in Lamu

Na twee dagen bossen en haardvuur wil je je afgetraind huwelijkslichaam ook bewerken met wat zonlicht. Prima, want waar je 3 dagen geleden nog rode wijn lurkend bij het vuur lag, lig je nu met je lief in de lege duinen van het eiland Lamu. Maar Lamu is niet alleen bruin worden. Dit eiland huist het oudst bewoonde stadje van Kenia: Lamu Town (gesticht in 1370!). Een klein stadje waar geen auto’s maar ezels de steegjes domineren. De jaren van handel hebben dit eiland een unieke feel gegeven die je maar op weinig andere plekken op deze wereld ervaart. Tevens functioneert dit afgelegen historische oord als de hideout voor de rijksten, hipste en meest beroemde mensen van onze aardbol (Mick Jagger en familie Peugeot hebben hier o.a. een bescheiden stulpje staan).

Fatuma’s Tower is hier een verborgen parel. Een oude Swahili toren die in de jaren ’90 is opgekocht door een verstrooide Britse antiekhandelaar. Hij heeft het bouwsel omgevormd tot een exotische accommodatie met uitzicht over de witte duinen.

4. Avontuur trotseren met de Maasai

Luxe en weelderigheid is leuk, maar je wilt ook wat ontbering met je lief: samen iets meemaken. Een Maasai vriend van Charlie, Reuben de Maasai, ontvangt zo nu en dan buitenlanders die meer willen dan handjes schudden en meeklappen met een vercommercialiseerde stam. Hier slaap je in een hut gemaakt van koeienvlaai, drink je chai thee en als je zin hebt snij je nog even de geit aan. Het brengt misschien ook je eigen huwelijk in perspectief als je een Maasai krijger zijn 3 vrouwen ziet onderhouden.

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Aan een haardvuur een fles rood wegwerken of in een azuurblauwe oceaan zwemmen: in Kenia kan het in een week. Kortom, doe geen concessies. Concessies zijn voor sukkels.

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Kenia: dé huwelijksreis-bestemming voor als je het niet eens kan worden?
Powered by