Mombasa, gaan of overslaan? Wij zeggen gaan! Allereerst omdat je er een heerlijk dagje kunt rondstruinen en een goeie snuif cultuur tot je kan nemen (zie hier de wandelroute die wij hebben opgezet), maar ook omdat je he-rrrre-luk kan eten in Mombasa. Deze stad is een samenkomst van tientallen culturen en invloeden en dat proef je in de keuken. Wij zijn de beroerdsten niet en namen letterlijk de proef op de som: waar moet je eten in Mombasa?

Tarboush

Hier bestel je voor een prikkie de lekkerste lokale gerechten en curries! Op dit terras zie je de invloeden die Mombasa rijk is voorbij komen op de menukaart: van India tot Libanon, de hele wereld kan je hier op je bord bestellen. Aanraders: chicken tikka, chicken briyani en het pita broodje.

eten in Mombasa

Forodhani

Na een lange dag in de stad (nogmaals: doe onze wandelroute) is dit bij uitstek de plek waar je even op adem komt en je zweet laat opdrogen. Je zit hier namelijk heerlijk koel op het terras met een verkoelend zeebriesje. Je kijkt uit over de old harbour van Mombasa: hier kwamen ooit van heinde en verre de handelsschepen na maanden op zee aan wal. Dit is het beste van de Swahili’s keuken: de curries en verse vis zijn hier werkelijk mindblowing! Onze favoriet: de Samaki wa kupaka of terwijl vis met verse naan en vergeet niet een ijskoude tamarind of passion juice erbij te bestellen!

eten in Mombasa

where to eat in Mombasa

Tamarind

Leuk voor als de nacht valt. Vers gedouched, de zweterige dag van je afgesopt en hijs jezelf in je mooiste pak. Tamarind is de meest bekende high end dining optie die Mombasa rijk is. Hier eet je heerlijk en haute cuisine. Wil je het net iets anders doen? Vraag dan naar de dhow cruise! Trotseer de wateren met de Mombasa skyline terwijl je een 10 gangen menu induikt. Mmmm…

where to eat in Mombasa

The Fort Seafood

Goed voor een lunch en perfect voor ’s avonds. Wij hebben dit terrasje omgedoopt tot het Rome van Kenia. Heel eerlijk: het komt er in de verste verte niet bij in de buurt, maar je waant je door de ruïne op de achtergrond even in de historische hoofdstad van Europa. Het personeel is super vriendelijk en het eten heerlijk (grote porties!). Helaas voor de zuipschuiten onder ons: hier wordt geen alcohol geschonken. Bestel vooral: de verse vissoep! Een lekker fooitje vinden ze trouwens ook altijd zeer sympathiek als je in Kenia dineert. Hier lees je daar meer over!

eten in Mombasa

MNKafe

Heb je het echt helemaal geschoten met de hitte en drukt de kater van gisteren op je stemming? Dan is dit de tent waar je moet zijn! Hier serveren ze geen culinaire meesterwerkjes en het eten staat ver van de Swahali keuken, maar je kan hier voor een hele goede prijs lekker schranzen in een loeiende airco. Met name de toetjes zijn het bezoek waard. MNKafe is namelijk ooit begonnen als wafel kiosk en ze zijn hun oude vak nog niet verleerd: hier staat je tafel vol met warme wafels,  chocolade saus en room ijs… Do we Need to say more?!

eten in Mombasa

Helemaal trek gekregen in al deze spijsen? Vlieg dan naar Nairobi, waar je ook heerlijk winet & dinet, of check wat Kenia nog meer voor je in petto heeft! En voor het lievelingskostje van Charlie, vraag je hem hier alles over worstenbroodjes, Mandazi’s of vegetarische maaltijden.

 

What you can read next:

  samosa

  Samosa’s, de bitterballen van Kenia

  Blog Kenia

  Het is iets waar elke Charlie’s Angel die Nederland verruilt voor Kenia tegenaan loopt: na een paar maanden Nairobi mist iedere nieuwe medewerker de speciaalbiertjes, de plakjes kaas op brood en zéker ook de bitterbal. Oké, die speciaalbiertjes blijven we missen en sommige Charlie’s klanten nemen nog wel eens wat kaas voor ons mee, maar

  Mombasa

  Wat te doen in Mombasa: alles over deze Keniaanse kuststad

  Africa Inside Out Kenia

  Smerige havenstad, vergane glorie of toch een verborgen tropisch paradijsje? Mombasa wordt op vele manieren beschreven, maar geloof ons als we zeggen dat deze stad een onweerstaanbare charme heeft. Een smeltkroes aan culturele invloeden, funky straatjes en chille coastal vibes, inclusief tropical sun. Stoppen bij dit urban pareltje aan de kust is een must! Maar

  restaurants nairobi

  Nairobi, Wining & Dining: De lekkerste restaurants van de hoofdstad

  Blog Kenia

  Na 3 maanden Nairobi heb ik mijn lievelings restaurants voor jullie op een rijtje gezet! Wining en Dining; over the top Frans of traditioneel Keniaans; de lekkerste restaurants in Nairobi. Voor ieder wat wils, makkelijk als je door het chaotische Nairobi slentert en wel een goed bodempje kan gebruiken.
  Nairobi en haar eclectische eetcultuur
  Nairobi is in veel opzichten