Ticket naar Kenia geboekt? You go! Bereid je alvast voor op ongerepte natuur, cross die woestijn door op je motorbike en ontmoet die big five! In Kenia lijkt wel alles mogelijk, maar voordat jij hier je vakantie kunt gaan vieren, moet je nog wel even dat visum regelen. Uiteraard helpen wij je daar graag bij. Hieronder lees je alle ins en outs over de visum mogelijkheden zodat jij goed voorbereid Kenia kunt gaan ontdekken!

Het toeristenvisum aanvragen, de mogelijkheden

We gaan er voor het gemak even vanuit dat je voor een toeristenvisum gaat. Mocht dit niet het geval zijn dan gelden er weer andere regels.
Er zijn verschillende manieren waarop jij je toeristen visum voor Kenia kunt bemachtigen: online aanvragen, online aanvragen met hulp van een bureau of on arrival — wanneer je dus net met je moe’e hoofd het vliegtuig bent uitgetuft en je achteraan in de rij moet aansluiten achter al die andere toeristen die enigszins onvoorbereid naar dit mooie land kwamen.
Online aanvragen is dus het makkelijkst en met de hulp van een visumbureau is het al helemaal easy-peasy.

Online aanvragen

Wanneer je online het toeristenvisum aanvraagt, moet je er rekening mee houden dat je ongeveer tien werkdagen moet wachten op het krijgen van je visum. Meestal zijn dit een luttele 24 uur, maar officieel zijn het tien werkdagen. Neem dus ruim de tijd om dit visum geregeld te krijgen.

Ga naar http://ecitizen.go.ke maak hier een account aan en volg alle stappen. Mocht je andere websites tegenkomen, check dan even bij de Keniase ambassade of het allemaal veilig is en het geen oplichters zijn. Op bovenstaande site kun je meteen voor het hele gezin of een hele vriendengroep makkelijk meerdere visa aanvragen. Vul het formulier helemaal in. Aan het eind betaal je $51.00 (ongeveer €45,50) per visum en krijg je een ‘REF NO’. Daarmee kun je de status van je aanvraag bekijken. Let hiermee op: je krijgt geen bericht wanneer je visum is toegekend (of niet), het is dus regelmatig zelf inloggen en checken! Je klikt na het inloggen op ‘Profile’ en bij ‘Aproval’ staat dan na een paar dagen ‘issued’. Als je visum is afgegeven, druk dan op ‘view’. En klik dan door op ‘download’. Dit is je bewijs van je visum en betaling; dat druk je af en neem je mee.

Ben je hier onzeker over, dan raden wij het aan om een visumbureau in te schakelen die je Kenia visum aanvraag nakijkt en verbeterd als het nodig is. Hou er wel rekening mee dat je dan net iets meer betaalt: ga uit van zo’n €74,95. Maar voor dat beetje extra weet je wel zeker dat alles helemaal geregeld is voordat jij met je voetjes op de rode, Keniase aarde terecht komt. Het gaat eigenlijk hetzelfde in zijn werk: ook hier vul je een vragenlijst in, dit keer lekker makkelijk in het Nederlands, en aan de hand van jouw antwoorden maken zij voor jou het visum in orde! Binnen een week heb jij hem in je inbox zitten en zo hoef jij ook niet de visum site te blijven checken of je visum nu is goedgekeurd of niet.

visum Kenia

Wat heb je nodig voor je visumaanvraag

1. Een Europees paspoort dat nog minstens 6 maanden geldig is na je uitreisdatum uit Kenia en een leeg blad in dat paspoort
2. Een retour ticket
3. Een pasfoto
4. Een itinerary of bewijs van betaling van Charlie’s Travels
5. Een creditcard of IDEAL om af te rekenen
6. Een printer

Na het landen

Hoewel je het visum al allemaal thuis in Nederland hebt geregeld, ben je toch verplicht om een “on arrival form” in te vullen. Vergeet niks, schrijf nauwkeurig en probeer die hanenpoten eventjes te vermijden om gezeur te voorkomen. De reden waarom je deze moet invullen is niet helemaal duidelijk, iets met Kenia, bureaucratie en vooral geen logica. Dus gewoon doen, dan komt het allemaal goed!
Na het uitstappen hoef je alleen maar in de goede rij te gaan staan (niet de on arrival-rij!), langzaam vooruit te schuifelen, te lachen naar de webcam en douanier en moet je tot slot nog even je vingerafdrukken laten scannen voordat jij dan echt Kenia naar binnen mag lopen.

tribal trek

Single entry en een East Africa Tourist Visa

Het toeristenvisum dat je krijgt voor Kenia is altijd een single entry visum. Mocht je halverwege je trip naar Tanzania gaan en dan weer terug naar Kenia willen is er een grote kans dat je opnieuw een visum voor Kenia moet aanvragen, maar aangezien je dan meestal over land gaat is dat makkelijker te doen “on arrival”. Daarnaast zijn ze er niet altijd zo strikt in en kan het zomaar zijn dat ze je gewoon weer op je oude visum naar binnen laten nadat jij even leeuwen bent gaan spotten in het buurtland Tanzania.
Ben je van plan om een combi-trip te maken (vet!) door Kenia, Rwanda en Oeganda dan kun je beter een T12 East Africa Toerist Visa aanvragen, $100 en 90 dagen geldig. Je kan dan vrij reizen tussen deze drie landen en de grenzen zo vaak oversteken als jij nodig vindt, ideaal voor zo’n vette trip! Hier vind je meer informatie over dit visum en ook hiervoor heb je een retourticket, pasfoto, paspoort dat tenminste 6 maanden geldig is NA het verlaten van het land en met een lege pagina nodig.

Waar wacht je nog op? Starten die aanvraag voor dit visum! Mocht je nog vragen hebben, stel deze dan in onze chat en lees vooral verder over Kenia en vul je bucketlist voor dit land nog effetjes aan.

 

_____

Dit artikel bevat een gesponsorde link.

What you can read next:

    Toeristenvisum Ethiopië

    Hoe vraag ik een toeristenvisum aan voor Ethiopië?

    Blog Ethiopië Tips & Tricks

    Ga je binnenkort met Charlie’s Travels op reis naar oostelijk of zuidelijk Afrika? Dan is het wel lekker om te weten wat je moet regelen om het land van bestemming in te komen. Als je een reis bij ons boekt, helpen we je uiteraard bij het hele visumproces, maar hieronder zetten we het graag nog

    Hoe vraag ik een toeristenvisum aan voor Tanzania?

    Blog Tanzania Tips & Tricks

    Ga je binnenkort met Charlie’s Travels op reis naar oostelijk of zuidelijk Afrika? Dan is het wel lekker om te weten wat je moet regelen om het land van bestemming in te komen. Als je een reis bij ons boekt, helpen we je uiteraard bij het hele visumproces, maar hieronder zetten we het graag nog

    paspoort, paklijst, inpakken, Afrika

    Hoe vraag ik een toeristenvisum aan voor Namibië?

    Blog Namibië Tips & Tricks

    Een toeristenvisum aanvragen voor Namibie kan on arrival bij elke grensovergang, het is drie maanden geldig en kost 80 euro voor een single entry en 105 euro voor een multiple entry. Betaal cash!

    Toeristenvisum benodigdheden
    Je hebt het volgende nodig:

    2 volledig ingevulde formulieren die je bij de douane krijgt. (neem een pen mee!!!)
    Je paspoort moet nog zes