Experience

Kitesurfing

Wij Nederlanders zijn niet vies van wat watersport. Ranomi die door het water heen snijdt, of Sven die er overheen glijdt (ja dit rijmt..) we kunnen er geen genoeg van krijgen. Om die reden zal kitesurfen voor weinig mensen hier een nieuw fenomeen zijn. Wat voor sommigen eventueel wél nieuwe informatie is, is dat de Afrikaanse kust de ultieme plek is om te kitesurfen!

 

Wat maakt de Keniaanse kust zo uniek?

Allereerst de goede wind natuurlijk. Er zijn twee periodes waarin je vrij zeker kunt zijn van een stevige bries. De eerste loopt van december tot februari, de tweede van mei tot september. Gedurende deze periodes heb je gemiddeld 25 dagen per maand waarbij je aan een snelheid moet denken van tussen de 18 en 25 knopen. Wat Kenia misschien wel nog aantrekkelijker maakt, is de rust. Kitesurfen hier is relatief nieuw, en om die reden nog niet totaal overstroomt met iedereen en z’n tante die toevallig het strand op komen rollen. Nog een laatste zetje in de goede richting nodig? De Indische Oceaan is op prima temperatuur, dus die wetsuit kun je thuis laten!

Waar ga je kitesurfen in Kenia?

Mwazaro

Een uurtje onder Diani vind je Mwazaro. Dit is de zuidelijkste kite spot in Kenia - het ligt praktisch tegen de Tanzaniaanse grens aan. Wat deze plek uniek maakt is de aanwezigheid van een lagoon, waardoor het optimaal is voor beginners én geoefende freestylers die hun trucs willen oefenen.

Diani

Diani is waarschijnlijk het meest populaire strand van Kenia. Een uur rijden van Mombasa is het makkelijk toegankelijk voor toeristen. Er zijn hier dan ook genoeg kitesurfscholen waarbij je een lesje kunt volgen. Maak je geen zorgen om de ruimte op het water: dat is er genoeg.

Nyali-Mombasa

Deze spot ligt net buiten Mombasa, en je vindt hier dan ook vooral mensen uit Mombasa zelf. Misschien niet de beste kite spot die je tegen gaat komen, maar zeker een goed begin of tussenstop als je richting het noorden reist.

Watamu

105 km boven Mombasa ligt Watamu: een van de beste snorkel- en duikplaatsen in Oost-Afrika. Naast snorkelen kun je hier ook perfect kiten: helder, vlak water, en na het harde werk een bord goede pasta (Italiaans is populair hier) - wat wil je nog meer?

Che Sale

Rij je na Watamu nog een uurtje door, dan kom je uit bij Che Sale. Dit is een luxere kite-bestemming, en ook hier vind je een ruim aanbod aan lessen en materialen om te huren. Er wordt gezegd dat hoe noordelijker je gaat, hoe beter de wind is.. Met andere woorden: in Che Sale zit je wel goed!

TOP