✔️ Super flexibele voorwaarden – ✔️ Verantwoord toerisme – ✔️ 100% verzekerd op reis

LAKE NATRON, 2MLN FLAMINGO’S EN BIJNA IN EEN KOLKEND LAVAMEER GEVALLEN! | VLOG

Het is één van de mooiste plekjes van Tanzania: Lake Natron slaagt er met zijn twee miljoen flamingo-bewoners altijd weer in om me in te pakken. Na onze trip door de Serengeti reizen we langs het meer, dwars door het land van de Maasai, richting de kust.

Misschien wel net zo indrukwekkend als Lake Natron is de Ol Doinyo Lengai, de ‘Berg van God’. Deze voor de Maasai heilige, actieve vulkaan beklimmen is een bovenaards spektakel!

Lopend over de richel naar de top van de Ol Doinyo Lengai zie je links van je het stomende hart van de Engikai: het is bovenaards om Moeder Aarde in actie, op haar krachtigst te zien. Rechts zie je de eindeloze vlakten van de Serengeti, verschillende andere kraters en de rooftop of Africa: de Kilimanjaro.

Lees meer over mijn beklimming van de Ol Doinyo Lengai en het uitzicht op Lake Natron in de blogpost die ik hierover schreef.

OVER DEZE TRIP

Het is februari 2016: het hoogseizoen zit erop, dus het is time to travel! 15 jaar voor mijn bezoek aan Mwanza zette ik voor het eerst voet op Afrikaanse grond in Tanzania en maakte we de standaard safari-reis in ’t noorden naar de parken (waaronder Serengeti) en Zanzibar. Fantastische reis, maar gelukkig kwam ik er in 2014 achter dat er meer was.

Ik zag er al twee jaar naar uit om Tanzania te gaan verkennen. Ik was vaak in Arusha en Moshi geweest en had al veel over het land geleerd. En nu was het dan eindelijk zover: tijd voor de eerste grote trip, going offbeat in Tanzania. In zes weken tijd van de oevers van Lake Victoria, naar het paradijselijke eilandje Pemba ten noorden van Zanzibar.

Wat er tussen Mwanza en Pemba in ligt? We deden toch nog een keer de parken, Lake Natron met de actieve vulkaan Ol Doinyo Lengai, voor mij het inmiddels bekende Arusha, Moshi en de Kili, het Usambara-gebergte dat ik al eens kort had bezocht, Tanga, en de stranden aan de Indische Oceaan. Ik had het geluk dat 2 goeie vrienden net waren afgestudeerd en tijd hadden om mee te gaan. TUENDE, TUENDE, LET’S GO!

Afrika-roadtrippen

Benieuwd naar al onze bestemmingen?

MIJN VERHAAL?

Keurig geschoren en met een kort kapseltje arriveerde ik in 2014 in Kenia om te beginnen met een stage in de financiële sector. Kisumu, gelegen aan Lake Victoria in het oosten van het land, werd mijn nieuwe thuis. Ik kocht er meteen een kleine motor, een Honda Boxer waarmee ik Afrika ging verkennen.

Al na een jaar realiseerde ik mij dat finance verre van ‘my cup of tea’ is – niet zo verassend misschien. Tijd voor iets anders! Ik begon zelfgemaakte flyers uit te delen aan expats, voor ‘off the beaten track’ reizen naar mijn nieuwe thuisland Kenia. Mijn unique selling point was dat ik het drukke toeristencircus en de platgelopen paden zoveel mogelijk vermeed.

Door zelf te reizen maakte ik een andere kant van Kenia beschikbaar voor avontuurlijke reizigers. Het bleek dat mensen hier net zo wild van werden als ik! Mijn business sense groeide net zo snel als zowel mijn haar als mijn passie voor reizen en inmiddels is Charlie’s Travels uitgegroeid tot een jong reisbureau, gespecialiseerd in tailor-made avontuurlijke reizen.

 

MEER ZIEN?

Check mijn YouTube-kanaal voor meer video’s! Bekijk bijvoorbeeld de vlogreeksen die ik opnam in Kenia, Zuid-Afrika en Oeganda of bekijk de lijst met experience video’s om te zien hoe reizen met Charlie’s Travels er in de praktijk aan toe gaat.

Bekijk hier de vlog reeks:
1. Mwanza

2. Serengeti

3. Lake Natron

4. Usambara Mountains

VOLG CHARLIE’S TRAVELS!

Mijn avonturen kun je volgen via Facebook, Instagram en YouTube! Op die laatste pagina komen al mijn vlogs een week eerder online dan op mijn andere kanalen, dus zorg ervoor dat je je daar abonneert als je geen enkele vlog meer wil missen! Verder lees je op onze site meer over familiereizen, lustrumreizen en reizen voor ‘lovebirds‘ én maken we elke week meerdere blogposts!

Inhoud

HEBT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA-EXPERTS?

JE ZULT DEZE BLOGS OOK LEUK VINDEN:

MET HET GEZIN NAAR HET WONDERLIJKE AFRIKA

TRAVEL STORY – BABU EN BIBI IN KENIA

HOE ZWAAR IS DE KILIMANJARO ALS JE 50 PLUS BENT?

Chat openen
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!