LEKKER SLAPEN IN DEZE VETTE LODGES IN MOZAMBIQUE

Moz mag dan watertandend lekker eten, stunning stranden en overweldigend gastvrije inwoners hebben, na al die interactie wil je natuurlijk wel lekker slapen; en dat doe je  in zo’n vette lodge in Mozambique. Wij zetten hier de mooiste, bijzonderste en lekkerste bedden van Mozambique voor je op een rijtje. Durma Bem!

Vette lodges in Mozambique 6: Ilha de Mozambique – Patio dos Quintalinhos

De twee originele Portugese huisjes rond de Patio zijn door de Italiaanse architect Gabriel helemaal zelf verbouwd tot dit mooie en romantische hotelletje wat het nu is. Met de charme van haar vader – those Italian eyes baby – is Patio dos Quintalinhos een eyecatcher waar je op slag verliefd van wordt. Zes kamers, een zwembad en vijf stappen van het strand verwijderd. Do me more! Patio dos Quintalinhos is een simpel doch comfy huis; waar je een tijdreiziger lijkt. Hier waan je je in het oude Ilha, met Arabieren op de zee en Portugezen op de kust. En dan die smakelijke Mozambikaanse keuken met een tikkie Italiaanse charme.
Ilha de Mocambique is een bezoekje dubbel en dwars waard, naast Zanzibar en Lamu is ook dit relikwie op de Arabische oude handelsroute een hot spot van jewelste; Je mag Ilha niet overslaan! Eet kip piri piri zoals Anthony Bourdain in de oude stad en loop door het UNESCO beschermde wereld erfgoed. Ilha & Gabriel een combi die heel lekker samen gaat.

Vette lodges in Mozambique 5: Anantara Medjumbe Island Resort

In Noord Mozambique ligt dit privé eilandje met daarop deze getaway van luxe en rust. Medjumbe Island is 800 meter lang en 350 meter ware in een kristal heldere warme zee. Je kan het alleen bereiken per vliegtuigje, wat het nog een tikkie exclusiever maakt. Je krijgt een privé villa met zwembad, lunch en diner aan je eigen keukentafel of onder de sterren op het verlaten strand. Tel daar de absoluut stunning wijn bij op en je hebt de uitgelezen plek om je vriendinnetje eens flink te grazen te nemen. Als je dan al je villaatje uit wil komen is het met die strandwandeling ook best snel bekeken, want het eiland is niet bijster groot. Een spaatje dan, want massages kan je hier ook krijgen… Naast flikflooien, zwemmen en lekker eten niet veel te beleven, maar voor ons is deze ultimate hide away een hele fijne pitstop tussen het zuiden en het noorden van wonderschoon en pittig Moz.

Vette lodges in Mozambique 4: Maputo – Pestana Rovuma Hotel

Wellicht niet de meest romantische spot in deze lijst maar in downtown Maputo, tegenover de kathedraal staat dit heerlijke uit de kluiten gewassen Portugese townhouse. Maputo is klein, dus alle vette spots van de stad zijn hier te bewandelen in minder dan een kwartier. Het Station, de markt en het oude fort. Een korte stroll en je ziet heel Maputo. Het rooftop terras met pool kijkt dus zo die kathedraal van Maputo in. Met drie barren en een lekker restaurantje een uitstekende kick off voor je Mozambique trip.

Vette lodges in Mozambique 3 : Ibo Island Lodge

Echt off the beaten track die hard, laid back sun lover? Ibo Island will eat your heart out. De Quirimbas Archipel in het noorden van Moz is behoorlijk afgelegen. Onderweg van het -Maputo- zuiden naar het noorden -Zambwezi- is Ibo Island een perfecte trippause. Cheap not really, maar dan heb je ook wel echt iets heel bijzonders. Dompel je onder in die verlaten eiland vibe, honeymoon-perfect, so they say ;-). Maak een dhow safari, wat zoiets betekent als het bekijken van walvissen of in een koraal tuin worden afgezet om little Nemo’s te vinden. Ibo, Life Is So Sweet.

Vette lodges in Mozambique 2: Dunes de Dovela

Volg de weg vanuit Maputo noordwaarts langs de kust en na ongeveer zo’n 4oo kilometer langs de kust kom je in Inharrime. Een ingedoezeld dorpje langs de kust en backwaters met een bakker en een meisjes kostschool. Je wordt hier welkom geheten door een frans stel die hier heerlijke croissantjes bakt. De logde op zich is niet eens zo heel bijzonder, maar het is de combinatie van het heerlijke eten, de overweldigende natuur en haar schitterende stranden waar je echt uren lang over kan lopen zonder ook maar één ziel tegen te komen.
Dovela ligt op de hoge duinen en heeft een 360 graden uitzicht over de omgeving. Daarnaast is de Franse keuken echt zo delicious dat wij Dunes de Dovela op twee zetten. Bonne apetit!

Vette lodges in Mozambique 1: Tofo – Baia Sonambula

Een andere handige fransman opende in Tofo deze geweldige B&B.  Baia Sonambula staat bekend om haar ontbijt -clever french- met zelfgemaakte yoghurt en jam. Baia Sonambula heeft -jawel alweer- een stunning uitzicht over de oceaan. Baia Sonambula heeft echt een ontzettend mooie tuin waar ze heel erg trots op zijn. En true, het is best knap om zonnebloemen naast vetplanten te kweken….

Hier kan je verschillende kamers boeken, er zijn vijf bungalows en nog drie kamers in de tuin. En een (!) top floor kamer. Reis je met je junior, boek dan op tijd, in Baia Sonambula is er maar in twee van de acht kamers ruimte voor een single exemplaar kind. Wij vinden Baia Sonambula de perfecte spot om met je vrienden heen te gaan of als basis te gebruiken voor je duiktrip. Wil je meer weten over Tofo, lees hier meer over dit laid back & relaxte Moz spot.

Je ziet het al. Mozambique has it all: of je nou een lekker vriendenreisje maakt of lekker aan het honeymoonen. En met een weertje waar je U tegen zegt! Tune hier in met onze alwetende Mozambique-loving crew, die klaar zit om al je prangende vragen te beantwoorden.