BELEEF JE EIGEN LION KING-AVONTUUR IN LUMO CONSERVANCY

“Naaaaaants ingonyama bagithi Baba…” zo luidt het eerste liedje in Disney’s wereldbekende Lion King. Letterlijk vertaald betekent deze eerste zin “er komt een leeuw aan, vader” en yes, reken maar dat je deze zult spotten tijdens je bezoek aan Lumo Conservancy. Rafiki de baboon houdt een schattig babyleeuwtje hoog in de lucht: hier begint het grote avontuur!

Jongen met verrekijker

EEN DROOM DIE UITKOMT

“Naaaaaants ingonyama bagithi Baba…” zo luidt het eerste liedje in Disney’s wereldbekende Lion King. Letterlijk vertaald betekent deze eerste zin “er komt een leeuw aan, vader” en yes, reken maar dat je deze zult spotten tijdens je bezoek aan Lumo Conservancy. Rafiki de baboon houdt een schattig babyleeuwtje hoog in de lucht: hier begint het grote avontuur! Rollende savanne vlaktes, wildlife everywhere en Zazu de vogel die op je toekijkt tijdens je ontbijt in de openlucht. Wie naar Kenia komt voor het ultieme Afrika-avontuur waar je als kind al van droomde, zit hier in Lumo Conservancy helemaal goed.

Savanne zebra
Wilflife olifanten

VERANTWOORD OP SAFARI

Lumo Community Wildlife Sanctuary is gelegen aan de grens van Tsavo West park, en werd opgericht in 1997, toen drie ranches in de omgeving besloten samen een wildlife natuurreservaat te vormen. Met enorm veel wildlife en een landschap met voornamelijk uitgestrekte savanne met fabulous views over de Taita heuvels en de legendarische Mount Kilimanjaro. Precies hoe je de leeuwentekenfilm in real life altijd voorstelde. Enne, niet alleen voor die mouthwatering landscapes wordt hier gezorgd, ook voor de community. Infrastructuur, onderwijs, gezondheidszorg, alles wordt hier opgekrikt dankzij de beurzen die voortkomen uit het conservancy geld. Nice! Dat is nog ‘es verantwoord op safari gaan!

Ook niet geheel onbelangrijk: je kunt hier een shitload aan wildlife spotten! Wat dacht je hiervan: de olifant, buffalo, leeuw, cheetah, luipaard, hyena, giraf, zebra, antilope, baviaan …en nog veel meer.Wanneer je met de Landcruiser over de roestkleurige gronden van Tsavo rijdt, zal je misschien opvallen dat het zand het wildlife niet onaangeroerd laat. De olifanten hier staan bekend om hun rode kleur, en ook de zebra’s zijn eigenlijk niet meer zwart-wit te noemen, maar zwart-wit met een Ed Sheeran vibe. Hello gingers!

“Naaaaaants ingonyama bagithi Baba…”

OP SAFARI IN LUMO

Yes! Soepelere regels want we zitten in een conservancy. Beter! Zo ben je niet gebonden aan specifieke openings- en sluitingstijden, en zal je hier een stuk minder het ‘massale safaritoerisme’ ervaren dan in de nationale parken. Er zijn verschillende activiteiten die je in Lumo kunt doen. Are you ready?

GAME DRIVE: op pad met de Landcruiser en scheuren over de savanne, terwijl je de omgeving afspeurt naar wilde dieren. Houd je ogen te allen tijde open, en geniet van wat de ruige Keniaanse wildernis allemaal te bieden heeft!

BUSH BREAKFAST / BRUNCH: niet geheel Charlie’s Travels’ stijl, want het is een erg toeristische activiteit. Maar laten we eerlijk wezen: hoe heerlijk is het om midden in de savanne bij een volledig gedekte ontbijttafel aan te komen, een verse jus te pakken en de vraag gesteld krijgen: “how do you like your eggs?”.

BUSH WALK: een wandeling over de savanne met een ranger die niet alleen jouw veiligheid garandeert, maar ook heel veel weet over de lokale flora en fauna. Lekker sporen zoeken, gedroogde poep ontleden en leren over de lokale planten en hun geneeskrachtige eigenschappen. Misschien spot je zelfs wel de overblijfselen van dieren die ten prooi zijn gevallen!

NIGHT SAFARI: dit is pas echt gaaf! Waar je normaal in je tentje ligt en je afvraagt welk dier al die geluiden maakt, ga je hier nu naar op zoek. Onder begeleiding van een ranger en met groot licht op zak, rijd je de spookachtige duisternis van de savanne in. Kijk maar uit voor de hongerige hyena’s, want Mufasa is er niet om je te redden…

Ranger
Drone foto

SLAPEN ONDER EEN KRAAKHELDERE STERRENHEMEL

Wanneer de duisternis de zonovergoten savanne als een deken heeft bedekt, geniet jij van een koud drankje aan de safari bar van Lion’s Bluff lodge. Een niet te missen accommodatie, gelegen op een bergrichel midden in de savanne. Je kijkt omhoog en ziet de melkweg: zoveel sterren heb je nog nooit in je leven gezien! Je hebt een ruim aanbod aan keuzes om de nacht te spenderen: ga hardcore kamperen op de campsite, kies voor een glamping tent of verblijf in een luxe lodge. Voor ieder wel wat wils!

Wanneer de sprookjesachtige zonsopgang de savanne in een oranje gloed hult en je Zazu de vogel langs ziet vliegen, weet je het zeker. Je bevindt je hier midden in de Circle of Life!

Deze blog maakt onderdeel uit van Africa Inside Out.

Wil jij ook een Lion’s King avontuur meemaken in Lumo?

Neem contact op met een van onze Afrika-experts en wie weet ben jij binnenkort wel zingend dit gebied aan het verkennen.
“NAAAAAANTS INGONYAMA BAGITHI BABA…”

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Beleef je eigen Lion King-avontuur in Lumo Conservancy?