The super craziest best party of your whole life!”… Vervolgens sta je hutje-mutje op 3 vierkante meter je clubgenoot te redden die over zijn zuiger gaat terwijl er 4 dikke doorgesnoven Engelsen je geduld op de proef stellen. Als je dat al overleeft is het gevaar nog niet geweken. Het meisje dat je dacht te versieren door de zorgzame houding over je maten, blijkt over een kinderarm van heb ik jou daar te beschikken…

 

Een lustrumreis in Afrika

Een lustrum in Azië, Zuid-Amerika of elk ander ‘net niet Afrika’-continent is vet, maar niet wat je zoekt. Als Afrika lustrumreis-specialist ben ik wellicht licht bevooroordeeld, maar hier komt het: ik ga je vertellen waarom je mannige lustrumreis in Afrika veel beter is dan waar dan ook ter wereld.

 

Pillenparty tussen de doorgesnoven Engelsen met glow in the dark facepaint

 VS. ☛

IJskoude Tuskers tanken op een tropisch warm Afrikaans strandfestival

lustrumreis in Afrika

Feesten in Afrika, je ziet het waarschijnlijk niet voor je. Aan mij om dit te veranderen. We starten met Nairobi en het cliché: a city that never sleeps. Afrikanen slapen niet in het weekend, en zo ga je ook uit. Hier heb je twee opties: hippe biertuinen, of op rooftops goedkope cocktails knallen (geloof me: na een 5 uur durende motortocht heb je echt wel zin in een verfijnder drankje) met Europese DJ’s achter de draaitafels en kortgerokte expat dames. Daarnaast heb je natuurlijk ook local bars waar je moet wegduiken voor Afrikaanse vrouwen op jacht… tenzij je je Black Wings nog moet halen. Aan de kust eindig je de dag met met kampvuur verlichte reggae feesten waar langharige rastas op de djembé rammen en genoeg snaakies voor je hebben om helemaal in het gedreun op te gaan. Wil je het helemaal anders? Laat je bekakte corporale/studentenleven achter je en duik met een verentooi op je hoofd in de ruil-samenleving van Afrika Burn.

Daarnaast zijn de feestlocaties van Zuid-Amerika en Azië bevuild met de mierensporen van enorme groepen uit Utrecht, Leiden of Rotterdam die allemaal hetzelfde pad afleggen. Het moment dat je wil feesten sta je hier dus ook direct tussen. Mocht je het geluk hebben je mede-studenten te ontlopen, staan daar wederom die dikke doorgesnoven Engelsen of kotsende Duitsers op een slappe poolparty op zoek naar afleiding van hun Heidi zu hause.

Zwetend met knalgele plastic helmpjes 30 minuten in de rij staan voor een zipline van 20 meter 

☚ VS. ☛ 

Scheuren over de vlakte op je eigen motor – geen toerist te bekennen

lustrumreis in Afrika


Toerisme is hier nog in opkomst, dus avontuur is niet gepolijst maar knetterrauw! Goed, misschien zul je af en toe koud moeten douchen. Je eet niet altijd biefstuk maar soms gewoon verse geit van het open vuur. Maar als je thuis ook altijd al de voorkeur geeft aan bouten met de deur open heb je niks te vrezen: neem je favoriete Donald Duck vakantiepocket mee en mooier op de troon dan hier zit je niet.

Charlie’s Travels knutselt bovendien alle avonturen zelf in elkaar. Bevriende Maasai stammen, lokale platte boeven die je hun favoriete plekjes laten zien en allerlei nauwelijks ontdekte paden! Zet dat maar eens tegenover die zipline (en die wachtrij plus belachelijke outfit)..

Een standaard uitgekauwde route langs drukbezochte hotspots die 50% van alle clubs en disputen al een keer backpackend heeft gedaan 

☚ VS. ☛ 

Een echt avontuur waar je zelf de touwtjes in handen hebt

lustrumreis in Afrika
Je wilt met de motor door een woestijn knallen terwijl de struisvogels je links en rechts inhalen? Dat kan gewoon. Waar je eindigt? Maakt niet uit: overal is wel een homestay of lodge te vinden waar je kunt overnachten met lokaal voer en een koude kletser. Rijd je liever met een vloot aan eigen Landcruisers dwars door de woestijn op zoek naar die bepaalde waterval waar je de hele dag kunt zwemmen? Ook geen punt. Alles is te regelen hier.

Charlie zelf is nog lang niet klaar met ontdekken trouwens. Er is wel eens gevraagd of Ethiopië of Madagascar niets is voor een lustrumreis… Nou, ONTDEKKEN MAAR! Heb jij een knetterdik idee om Afrika van links naar rechts te ontdekken? Of ondersteboven? Bijna niets is onmogelijk, en waarschijnlijk valt er nog wat te regelen ook. Als er iemand gek genoeg is om met je mee te gaan in je idee dan is het Charlie wel, so try him!

 Vliegtickets voor je halve lustrumreis budget

☚ VS. ☛

Vliegtickets voor 500

Spreekt voor zich. Je bent toch een Nederlander…

Lustrumreis in Afrika plannen? Dat doe je hier!

Share!