Madagaskar: De Beste Accommodaties

Madagaskar. Dit eiland met haar bijzondere oude trotse bomen, dieren die je nergens anders ter wereld tegenkomt en doet denken aan zowel India als Afrika. Madagaskar, een eigenwijs stukje land dat afbrak van het supercontinent Gondwana. Om zo samen met India te besluiten richting het noord-oosten te drijven. Doch, Madagaskar wilde zelfstandig zijn en separeerde zich ook van India. Madagaskar -in het Nederlands & Frans met een ‘K’, maar in het Engels met een ‘C’ gespeld; het op drie na grootste eiland ter wereld, na Groenland, Nieuw-Guinea en Borneo.

De beste accommodaties van Madagaskar vind je hieronder. En lees dan ook direct even welke bijzondere bewoners je allemaal kunt tegenkomen in de bossen van dit bijzondere stukje planeet aarde.

Madagaskar underground

In de hoofdstad van Madagaskar, Antananarivo, vind je deze vrolijke en laidback spot om te overnachten. Dit is het enige hostel in het land; super leuk, jong en ze schenken ook nog eens de beste margaritas ever. Wel dangerous, want zat word je er ook van! Perfect om je reis mee te beginnen, of juist af te sluiten. Hier leer je meteen nice peeps en de goeie backpack-sfeer kennen, inclusief trick track en kaartspelletjes voor een potje Lemuren… Ja serieus, dat is een kaartspelletje. Of ga een lekker potje poolen.

Je kan op een dorm met 12 anderen slapen. Gezellig, maar misschien wil je niks weten van het gesnurk van je kamergenoten en kies je voor een double room, voor een lekkere hete nacht met je wederhelft. Ook zijn er suites voor familie’s of vriendengroepen. Prijzen zijn heel reasonable.

Alle kamers zijn anders gestyled, maar wel allemaal in een lekker vrolijk kleurtje. Vanuit het hostel kun je duik- of surftrips organiseren. Een heerlijk warm oord waar iedereen zich direct op z’n gemak voelt.

Jardin Du Roy

Madagaskar was lange tijd een protectoraat van Frankrijk, en deze invloed is in het eten terug te vinden. Waan je in zuidelijk Frankrijk in deze ‘tuin van de koning‘. Met een prachtig zwembad, over de top luxe spa en een heel goed restaurant. Middenin het massief van Isalo ligt dit redelijk grote -40 kamers tellende- Franser dan Franse resort. De website is louter in het Frans en ook de excursies zijn veelal Franstalig. Een tikkie Franse koloniale koppigheid dus. Desalniettemin is deze arrogantie zeker op haar plaats, als je bedenkt dat ze zo een paard voor je opzadelen om over het rotsige National Park Isalo te galopperen. En dit is dan weer de homebase van zo’n 35 verschillende kameleons die de kleur aannemen van de omgeving; die je dus hoogstwaarschijnlijk niet eens ziet… Maar gelukkig zijn er tal van biologen en gidsen die je de geheimen van dit bijzondere National Park willen verklappen. Een Franse parel, met een tikkie Frans chauvinisme, but hey; in de jaren ’80 waren jouw ouders toch ook gewoon francofielen?

Benieuwd naar Madagaskar?

Masoala Forest Lodge

Honeymooners opgelet! In het noordoosten van Madagaskar vind je de accommodatie voor minnaars, vrijers en lovebirds. Dit is misschien wel de meest afgelegen, romantische én over de top luxe lodge ter wereld. Je komt er per zee, of te voet. Magisch, middenin het leefgebied van voornamelijk Lemuren; Where the rainforest meets the sea…

Je komt hier voornamelijk voor elkaar; want veel meer dan de overdadige luxe en een enorme variëteit aan vleermuizen, wat kleine knaagdieren en een handjevol insecten-eters, leven de meeste andere zoogdieren in zee. Walvissen zijn er in overvloed. En vogels, in alle kleuren en gedaantes. Dus kom je eindelijk dat heerlijke kingsize bed in je boomhut uit, kijk vooral omhoog!

Tsarabanjina

Tsarabanjina is de accommodatie in Madagaskar in dit lijstje dat toch wel de kroon spant. Op dit kleine eilandje in de straat van Mozambique kunnen luxepaardjes hun hart ophalen. Om te beginnen kun je er alleen met een helikopter heen. Ik heb erg zitten twijfelen dit plekje op de lijst te zetten. Want eerlijk is eerlijk, al tik ik honderd blogs per dag voor Charlie, dan nog zal ik die helicopter pick up niet kunnen betalen… Maar goed, het luxepaard in mij vertelt je over deze eco friendly lodge, die bijna helemaal zelfvoorzienend is. Ook is er een enorme golfbaan. Tsarabanjina; het neusje van de zalm in deze lijst. Ontdek het eilandje vanuit je privé villa, duik tussen de walvissen of verdwijn gewoon in het regenwoud voor een dagje of twee. Met gids & kok, dat dan weer wel.

Bakuba

In Tulear, een stad in het zuid-oosten van het eiland Madagaskar, vind je het Bakuba Hotel. Door de mix and match van Madagaskars traditionele crafts en de buitenlandse invloeden die de stad beïnvloedde door de handel, is dit een hotel met een super gevarieerd design. Is het Afrikaans? Nee. Is het Arabisch? Ook niet echt. Is het Madagaskariaans? Who knows… En ook Frans is zeker niet hoe je deze stijl zou noemen. De belg Bruno Decorte mag het design op zijn naam zetten en hij liet zich inspireren door de materialen die al sinds jaar en dag vanuit Tulear werden verhandeld; sisal, hennep, zeep, katoen, rijst en pinda’s. Daarnaast was het een strategisch punt en vochten de Fransen meerdere malen voor hun kolonie die andere Europeanen ook wel zagen zitten. De ramen doen dan ook aan patrijspoorten denken…

In Bakuba kun je lekker luieren, lekker eten -vooral vis- en het is twee stappen lopen naar de zee… En dan die oneindige pool naast een Mangrove-bos… Dit is een bucketlister die je niet mag overslaan…! Ga Bakubaaaa!!!!

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Visa & Entry Requirements

De wilde dieren in Tanzania en Zanzibar: Een schatkamer aan wildlife!

Van Drakensbergen tot Meru: Onze 10 favoriete bergen van Afrika