AMBALAVAO

Tussen een prachtig bergachtig landschap ligt Ambalavao: een charmant Frans dorp waar je heerlijk kunt rondwandelen.

Ambalavao is een pittoresk Malagassisch bergdorpje langs de RN7. Het is omgeven door rijstvelden, bertoppen en wijngaardes. Ja dat lees je goed; ze maken hier wijn! Alleen daarom is het al een stop -en een slok- waard.

BETSILEO

Het is ook het thuisland van de Betsileo, een van de grootste stammen van Madagascar. Als we het even vrij vertalen, betekent Betsileo ‘de vele onoverwinnelijke’, een naam die ze overhielden toen koning Ramitraho eens even dacht hun land in te pikken. Ze staan bekend als ijverige boeren en veehouders. Het is dan ook zeker niet toevallig dat Ambalavao het toneel is voor de grootste zebumarkt van Madagascar. Op woensdag en donderdag komen herders vanuit de uithoeken van land naar Ambalavao om onder andere deze typische koeien te verkopen. Sommige lopen zelf helemaal vanuit Tulear hierheen! Erg mooi gezicht om al dat vee bij elkaar te zien.

AMBALAVAO CHURCH

Het stadje zelf voelt een beetje alsof een charmant Frans dorpje een liefdesbaby heeft gekregen met een verlaten straat uit een oude western film. En Ambalavao Church is de blikvanger van die liefdesbaby. Deze kathedraal lijkt rechtstreeks uit Frankrijk geplukt te zijn en op het eiland te zijn gedropt. Een wandeling door het dorp levert een hoop mooie foto’s op. Maar ook buiten de hoofdstraat kun je prima wandelen. Trek wel stevige schoenen aan als je voor de hike over het platteland gaat, wat een aanrader is als je het echte dagelijkse leven van veel Malagassi wil meekrijgen.

Naast de boeren, veehouders en wijnmakers vind je hier ook vele ambachtsmannen die traditioneel papier maken of zijde spinnen. Loop zeker eens binnen bij een van de vele werkplaatsen, ze leren je graag meer over het vak en de traditionele manier waarop ze producten maken. En bonus voor hen: dikke kans dat jij daarna wat souvenirs aanschaft. 😉

Vaak combineren reizigers een bezoekje aan Ambalavao met een bezoek aan Park Anja. Dit park ligt op slechts 12 kilometer van Ambalavao en wordt gerund door de lokale community. Het staat bekend om de vele ringstaartmaki’s die hier leven en als je er toch in de buurt bent, is het een leuke aanvulling!

HEEFT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

Bekijk meer unieke ervaringen

DAAROM MET CHARLIE’S TRAVELS NAAR AFRIKA

WE ZIJN “ON THE GROUND” IN AFRIKA

Wij werken, wonen, ademen en leven in Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES & EXPERIENCES

Samen met onze lokale partners ontwikkelen wij eigen unieke routes. Ontdek de hidden gems van het continent!

ONZE REIZEN ZIJN PERSOONLIJK EN OP MAAT

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Wij staan dag en nacht voor jou klaar tijdens jouw reis.

WE NEMEN ONZE VERANTWOORDELIJKHEID

Wij grijpen de kans om te zorgen dat onze reizen een duurzame en positieve impact hebben op het klimaat, de lokale communities en het wildlife.