ANAKAO

Van alle tropische stranden in het zuidwesten, is dit onze favoriete plek. Hier relax je off the beaten track – de stranden hier zijn een stuk minder toeristisch dan aan de noordkust van het eiland. Het is de perfecte locatie om je trip af te sluiten, maar wie nog genoeg energie heeft kan hier duiken en kitesurfen!

VISSERSDORPJE

Aan de zuidwestkust van Madagascar, 50 kilometer ten zuiden van Tulear, vind je Anakao. Een schattig vissersdorpje die je het beste per boot kunt bezoeken. Je vaart langs de mangroves, witte duinen en zwaait zo nu naar voorbijkomende vissers die de bodem van hun lokale pirogues-boot vol hebben liggen met de vangst van de dag. Anakao heeft een chille coastal-vibe en is heerlijk om een aantal dagen te relaxen!

OMLIGGENDE EILANDJES

Vanuit Anakao kun je met de boot richting twee onbewoonde eilandjes: Nosy Ve en Nosy Santrana. Ten noorden van Nosy Ve vind je een marine reservaat met een koraalrif in alle kleuren van de regenboog! Een flink deel van de onderwaterwereld verzamelt zich tussen deze fauna: clownvissen, schorpioenvissen, schildpadden, papegaaivissen, pijlstaartroggen… Op Nosy Ve zelf nestelt zich de bijzondere roodstaartkeerkringvogel en dit gevleugelde dier ga je niet snel ergens anders tegenkomen. Mocht je dus een bezoekje brengen aan Nosy Ve; maak dan zeker even een foto van onze witgekleurde vriend met roze gloed en rode staart!

VEZO-BEVOLKING

De isolatie van Anakao heeft ervoor gezorgd dat je in Anakao nog steeds de traditionele Vezo-levensstijl kunt vinden. De Vezo zijn mensen van een subclan van de Sakalava en staan bekend om hun visserij. Afhankelijk van de periode verplaatsen Vezo zich mee met het vissoort waarop ze willen vissen. De volgeladen, kleurrijke pirogues (bootjes) die op het helderblauwe water varen zijn bijzonder om te aanschouwen en de mensen zijn ontzettend vriendelijk!

HEEFT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

Bekijk meer unieke ervaringen

DAAROM MET CHARLIE’S TRAVELS NAAR AFRIKA

WE ZIJN “ON THE GROUND” IN AFRIKA

Wij werken, wonen, ademen en leven in Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES & EXPERIENCES

Samen met onze lokale partners ontwikkelen wij eigen unieke routes. Ontdek de hidden gems van het continent!

ONZE REIZEN ZIJN PERSOONLIJK EN OP MAAT

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Wij staan dag en nacht voor jou klaar tijdens jouw reis.

WE NEMEN ONZE VERANTWOORDELIJKHEID

Wij grijpen de kans om te zorgen dat onze reizen een duurzame en positieve impact hebben op het klimaat, de lokale communities en het wildlife.