CULTUUR ROUTE RN7

Deze route van Antananarivo naar Tulear is niet voor niks de meest populaire selfdrive-route in Madagascar: je rijdt door prachtige landschappen, ontdekt de cultuur en je komt langs de mooiste Nationale parken.

DE RN7

De meest bekende weg van Madagascar: de RN7! Met zijn 920 kilometer de langste weg van Madagascar en omdat hij relatief goed onderhouden is, is deze weg de perfecte route om langs enorm veel highlights te crossen. Meestal begint deze roadtrip in de hoofdstad van Madagascar: Antananarivo. Maar je kunt ‘m ook vanaf de kust naar boven rijden. Dan start je de tocht in Tulear. Je kunt makkelijk een hele vakantie vullen met deze route!

WAT KUN JE DAN ZOAL VERWACHTEN?

De mogelijkheden die je onderweg hebt zijn bijna eindeloos. Van regenwoud, bergen, rijstvelden, wijngaarden, meren en nationale parken tot bijzondere stammen, verschillende soorten maki’s en dieren en planten die je nergens anders ter wereld vindt. Begin de roadtrip bijvoorbeeld met een stop bij Lac Tritriva. Dit vulkanische meer ligt in de voormalig krater van Mt. Tritriva en is niet alleen schitterend om te zien, maar is ook het toneel van de Malagassi versie van Romeo en Julia. We verklappen niets, maar we kunnen vertellen dat wat er hier gebeurde met de jonge geliefden een spannend verhaal is!

NATIONAAL PARK RANOMAFANA

Een stop die tijdens deze route niet op je lijstje mag ontbreken is het Ranomafana regenwoud! Het Nationaal Park Ranomafana ligt op zo’n 400 kilometer van de hoofdstad en is een perfecte plek om zowel overdag als ’s avonds rond te wandelen. Ga overdag op zoek naar de zeldzame (want bedreigde) gouden halfmaki of staar je ’s avonds blind naar de nachtdieren.

ISALO NATIONAL PARK

Maar ook een hike in Isalo National Park, eventueel met overnachting in een tentje onder de sterren, of een bezoekje aan de Betsileo in de buurt van Ambalavao zijn mooie stops. Bekijk de ringstaartmaki’s van dichtbij in Anja Community Reserve of breid de route uit met een bezoekje aan Andasibe National Park om te zwaaien naar de Indri Indri. Tijdens deze roadtrip kun je een compleet avontuur maken met al het goede dat Madagascar te bieden heeft!

HEEFT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

Bekijk meer unieke ervaringen

DAAROM MET CHARLIE’S TRAVELS NAAR AFRIKA

WE ZIJN “ON THE GROUND” IN AFRIKA

Wij werken, wonen, ademen en leven in Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES & EXPERIENCES

Samen met onze lokale partners ontwikkelen wij eigen unieke routes. Ontdek de hidden gems van het continent!

ONZE REIZEN ZIJN PERSOONLIJK EN OP MAAT

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Wij staan dag en nacht voor jou klaar tijdens jouw reis.

WE NEMEN ONZE VERANTWOORDELIJKHEID

Wij grijpen de kans om te zorgen dat onze reizen een duurzame en positieve impact hebben op het klimaat, de lokale communities en het wildlife.