Hike Andringitra Mountain Richting Pic Boby

Live the legend! Boby, misschien wel de bekendste hond van Madagaskar, bereikte als eerste de top tijdens de allereerste expeditie van de Fransen. Nu is het aan jou om deze hoogste beklimbare berg van Madagaskar te trotseren.

Pic Boby: echt off the beaten track

Dit mooie park ligt langs de bekende nationale weg RN7, die richting het zuiden (naar het leuke ambachtsstadje Ambalavao) gaat. Ondanks reizen er weinig mensen naar Andringitra. Misschien omdat het park zelf nog niet zo oud is en dus niet heel bekend is? Daarnaast zijn de wegen slecht en hobbel je gerust een paar uur voordat je beloond wordt. Maar dat is voor ons geen probleem: bij Charlie’s Travels gaan we zo’n uitdaging niet uit de weg.

Wist je dat de berg twee namen heeft?

Het Andringitra-gebergte heeft de hoogste bergtoppen van Madagaskar. Alhoewel Pic Boby niet de hoogste berg is, is het wel de op één na hoogste berg van het land na de Maromokotro met zijn 2876 meter. Het is ook niet zomaar een berg: door de Fransen is hij vernoemd naar de hond die vooruit rende en dus als eerste de top bereikte. Maar de lokale bevolking ziet de berg als heilig en vindt dat daarom niet helemaal oke. Zij noemen de berg Pic Imarivolanitra, wat ‘close to the sky’ betekent. Toch gebruiken de meesten nog altijd de Franse naam… naast dat je niet spontaan gaat stotteren van het woord Boby, klinkt het ook gewoon wel schattig toch?
Het voltooien van de wandeling naar Pic Boby duurt 2,5 dag en twee gezellige overnachtingen in je tentje. En als je onderweg vier andere toeristen tegenkomt, dan zijn het er veel!

Hoe ziet die wandeling eruit?

Je stopt eerst bij het MNP-kantoor in de Namoly-vallei om je gids en dragers te ontmoeten en dan trek je de vallei in. Tussen de enorme kalksteenpieken, bekend als de Ampiadianombilahy Mountains, word je naar een soort maanlandschap getransporteerd waar je uiteindelijk een onvergetelijk uitzicht krijgt op de Tsaranoro-vallei met het driekoppige Tsaranoro-massief (een hele mond vol)!

Als je bij de voet van de kalkstenen rotsen aankomt, fris, fruitig en klaar voor de uitdaging, zijn de toppen vaak nog bedekt in een wolkendeken. Geen paniek: het lijkt alleen maar dat de piek oneindig ver de lucht ingaat. Na ongeveer vijf uur wandelen bereik je het eerste kamp op 2100 meter hoogte. Daar wacht dan een welverdiende kop thee, eten en een tentje op je. Wil je de piek de volgende tijdens de zonsopgang zien tijdens een ontbijtje, on the top of the world? Dan moet je wel om 3 uur ‘s ochtends vertrekken… midden in de nacht in de kou opstaan en met fakkels omhoog klauteren wordt beloond met een wel hele speciale zonsopkomst. Je hebt het park voor jezelf en kunt even heel diep ademhalen en waarderen wat een mooie wereld het toch is waar we op wonen. Namaste!

Terug naar beneden kom je weer door hele andere mooie gebieden, onder andere een soort palmboom oase waar je opeens het idee hebt dat je je in het regenwoud waant. Ga dit avontuur aan en je weet zeker dat je een hele unieke en exclusieve ervaring aan je reis in Madagaskar toevoegt!

Heb jij vragen voor onze Afrika experts?

Bekijk meer unieke ervaringen

Tsaranoro Vallei

Hike richting de hoogste rots, paraglide naar beneden of kies voor een korte wandeling op lager niveau, die je meeneemt door de lokale dorpjes.

KITESURFEN DIEGO

Around Diego city you will find Sakalava bay: a hidden kitesurfing paradise! Bizarre white beaches, an azure blue sea and eight months a year the perfect conditions for both experienced kite surfers and beginners.

Tsingy Rouge

In het noorden van Madagaskar, op maar 5 kilometer afstand van Diego Suarez (ook bekend als Antsiranana), ligt een heel bijzonder natuurverschijnsel. Een donkerrood kunstwerk van erosie!

Andasibe National Park

Wie bij nationale parken vooral aan een Afrikaanse savanne denkt, heeft het hier even goed mis! Andasibe is 150 vierkante kilometer beschermd regenwoud. Het is de thuishaven van de Indri-Indri lemuur: diertjes die tegen elkaar praten met walvisachtige geluidjes. Lekker mysterieus!

Isalo National Park

Dit park is een zandstenen massief in het zuiden van Madagaskar. De extreme rotsformaties, indrukwekkende canyons en natuurlijke zwembaden trekken hikers van over de hele wereld aan. Kamperen onder de sterren? Hier kan het!

Île Sainte-Marie Island

Tot de 18e eeuw was dit eiland een uitvalsbasis voor piraten. Aye, rijk aan interessante geschiedenis dus! Ook heeft Île Sainte-Marie authentieke vissersdorpjes, tropische stranden, bijzondere flora en fauna en wordt het eiland in juli, augustus en september omringd door parende bultrugwalvissen!

Tsaranoro Vallei

Hike richting de hoogste rots, paraglide naar beneden of kies voor een korte wandeling op lager niveau, die je meeneemt door de lokale dorpjes.

KITESURFEN DIEGO

Around Diego city you will find Sakalava bay: a hidden kitesurfing paradise! Bizarre white beaches, an azure blue sea and eight months a year the perfect conditions for both experienced kite surfers and beginners.

Tsingy Rouge

In het noorden van Madagaskar, op maar 5 kilometer afstand van Diego Suarez (ook bekend als Antsiranana), ligt een heel bijzonder natuurverschijnsel. Een donkerrood kunstwerk van erosie!

Daarom met Charlie's Travels naar Afrika

We zijn “on the ground” in Afrika

Wij werken, wonen, ademen en leven in Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes & experiences

Samen met onze lokale partners ontwikkelen wij eigen unieke routes. Ontdek de hidden gems van het continent!

Onze reizen zijn persoonlijk en op maat

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Wij staan dag en nacht voor jou klaar tijdens jouw reis.

We nemen onze verantwoordelijkheid

Wij grijpen de kans om te zorgen dat onze reizen een duurzame en positieve impact hebben op het klimaat, de lokale communities en het wildlife.