ÎLE SAINTE-MARIE ISLAND

Tot de 18e eeuw was dit eiland een uitvalsbasis voor piraten. Aye, rijk aan interessante geschiedenis dus! Ook heeft Île Sainte-Marie authentieke vissersdorpjes, tropische stranden, bijzondere flora en fauna en wordt het eiland in juli, augustus en september omringd door parende bultrugwalvissen!

PIRATENEILAND ÎLE SAINTE-MARIE

Witte stranden, palmbomen, koraalriffen, dolfijnen, walvissen en nog net geen zeemeerminnen… Het is geen wonder dat dit tropische eiland een piratennest was in de 18e eeuw. Met een beetje geluk graaf je tijdens je bezoek aan Île Sainte-Marie Island één van de geroofde piratenschatten op die er volgens de geruchten en mythes nog zouden moeten liggen. Het prachtige oord was tot de 18e eeuw een uitvalsbasis voor piraten vanwege de dichtbijgelegen handelsroutes. De piratengeschiedenis is nog goed voelbaar en de spooky piratenbegraafplaats is hier getuige van.

AMBODIFOTRATRA

Île Sainte-Marie is gelegen aan de oostkust van Madagascar en wordt ook wel Nosy Boraha genoemd. Met witte stranden, palmbomen, koraalriffen, dolfijnen en walvissen is het plaatje nog niet compleet. Het Île Sainte-Marie paradijs heeft namelijk ook kruidnagelbomen, vanilleplantages en zelfs rijstvelden! Landbouw speelt een grote rol op dit eiland. Proef de verschillende specerijen, kruiden en fruitsoorten op de markt in Ambodifotratra. Ambodifotratra is de grootste stad van Île Sainte-Marie en heeft de oudste katholieke kerk van heel Madagascar.

BULTRUGWALVISSEN SPOTTEN

Voor de kust liggen de meest kleurrijke koraalriffen waartussen je prachtig kunt snorkelen of duiken. Ieder jaar in juli, augustus en september zwemmen hier bultrugwalvissen met hun pasgeboren bultrugwalvis-baby rond. Een must see als je rond deze periode op Île Sainte-Marie bent! Het noorden van Île Sainte-Marie heeft authentieke vissersdorpjes. Vissers gaan de zee op met een traditionele pirogue. Ga een dagje mee op pad om je eigen avondmaal bij elkaar te vissen, ontdek de mangroves en sla je handdoek uit bij een van de verborgen maanvormige baaitjes!

HEEFT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

Bekijk meer unieke ervaringen

DAAROM MET CHARLIE’S TRAVELS NAAR AFRIKA

WE ZIJN “ON THE GROUND” IN AFRIKA

Wij werken, wonen, ademen en leven in Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES & EXPERIENCES

Samen met onze lokale partners ontwikkelen wij eigen unieke routes. Ontdek de hidden gems van het continent!

ONZE REIZEN ZIJN PERSOONLIJK EN OP MAAT

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Wij staan dag en nacht voor jou klaar tijdens jouw reis.

WE NEMEN ONZE VERANTWOORDELIJKHEID

Wij grijpen de kans om te zorgen dat onze reizen een duurzame en positieve impact hebben op het klimaat, de lokale communities en het wildlife.