✔️ Super flexibele voorwaarden – ✔️ Verantwoord toerisme – ✔️ 100% verzekerd op reis

ISALO NATIONAL PARK

Dit park is een zandstenen massief in het zuiden van Madagascar. De extreme rotsformaties, indrukwekkende canyons en natuurlijke zwembaden trekken hikers van over de hele wereld aan. Kamperen onder de sterren? Hier kan het!

Wandelen door landschappen met buitenaardse vibes, slapen onder de sterren, paardrijden en rotsen beklimmen in het Colorado/Arizona van Madagascar… klinkt niet verkeerd toch?

Reis je via de RN7 naar het zuiden van Madagascar, dan verandert het landschap nog sneller dan je kunt knipperen! Van rijstterrassen naar regenwoud, naar een landschap dat soms zo desolaat lijkt alsof je je op de maan waant. Isalo is niet voor niets een heel erg populair park, het wilde landschap is echt fantastisch mooi en bijzonder!

OM EEN BEELD TE GEVEN VAN DE DIVERSITEIT

In het park komen het groene regenwoud uit het oosten, de bergrug over het centrale gebied van Madagascar en de woestijn uit het zuiden allemaal samen, in een (terecht…) verward gebied. Dat is nog niet eens alles: nog net aan de rand van het hoogland doemen ook nog eens kilometerlange rotsformaties op. Dit is dan weer omringt door diepe kloven met bossen en rivieren, droge savannes, uitgestrekte graslanden en je hebt er prachtige uitzichten over het grote uitgestrekte Zuiden van dit diverse eiland. Snap jij het nog? Wij zijn ook verward. Of beter gezegd: onder de indruk!

TRADITIES VAN DE BARA-STAM

Dit gebied vormt voor de lokale bevolking niet alleen een belangrijk zoetwaterreservoir, maar heeft ook nog een hele andere bijzonder functie. Het is namelijk ook meteen een (hele grote) begraafplaats en heiligdom voor de overledenen van de Bara-stam. Verspreid over Isalo liggen letterlijk honderden verborgen graven. Als je goed oplet, zul je ze kunnen spotten. En dat is best bijzonder als je erover nadenkt. Niet? De mensen in deze regio zien elke rots en grot als een potentieel plekje voor een gestorven geest om te rusten in vrede. Hoe hoger je begraven wordt, hoe dichter je bij ‘het onaantastbare’ bent, wat weer betekent dat je ouder, wijzer en intelligenter was dan zij die die op lagere plekken in de rotsen opgeborgen liggen. De lokale gids kan jullie vele verhalen vertellen over de mysterieuze tradities van deze stam en geeft je een bijzondere inkijk in de unieke relatie met hun voorouders en de natuur.

HET RAAM VAN ISALO

Nog een magisch plekje in dit park is de highlight die beroemd is van foto’s: ‘Het raam van Isalo’. Je raadt het misschien al… deze bizarre rots heeft letterlijk de vorm van een groot raam, dat je een heel mooi natuurplaatje laat zien. Vooral tijdens de zonsondergang voel je hier de magie en mysterieuze vibes van dit park. Al helemaal als de laatste weerkaatsende zonnestralen ervoor zorgen dat de stenen en rotsen veranderen in een discolicht!

Leuk feitje: je vindt hier geneeskrachtige planten die nergens anders ter wereld voorkomen. Ook de vuurbestendige Satrana-palmen zijn een lust voor het oog. De lokale dorpelingen gebruiken deze plant ook voor het maken van allerlei soorten producten, omdat deze palm uit ontzettend sterke vezels bestaat.

HOE LANG GA JE HIERHEEN EN WAT IS ER TE DOEN?

Hier ga je er gerust een hele dag (of 2 dagen) op uit om onder begeleiding van een gids het diverse landschap te ontdekken. Je kunt rotsen opklimmen, kloven zien, watervallen bezoeken en zelfs in een natuurlijk zwembad springen. Dit hele verfrissende zwembad (piscine naturelle) wordt gevoed door een waterval middenin de droogte en is omringd door palmbomen. Gewoon een echte oase! Wel steenkoud, dus even bikkelen.

Ja, we maken geen grapje, hier waan je je de ene minuut in de hete Grand Canyon en het volgende moment kun je een duik nemen in een ijskoude waterval en word je omgeven door wit zand, tropische bloemen en palmbomen. In het midden van de wildernis krijg je een barbecuelunch voorgeschoteld, terwijl ringstaartmaki’s (King Louis uit de film Madagascar!) en roodhoofdmaki’s om je heen spelen in het struikgewas. Maar, don’t feed them, ze zijn erg brutaal en hebben altijd zin in iets lekkers!

Andere soorten lemuren die je tegen kunt komen zijn de de dwergmuis-maki, sifaka, de vetstaartkat-maki en de roodstaartwezel-maki. Er zijn 80 vogelsoorten en ontelbaar veel reptielen waaronder zeer bijzondere kikkers. Heb je al ooit een regenboogkikker gezien? Kus ‘m, en je krijgt een mooie prins op een unicorn! 😉

FAN VAN STEVIGE HIKES?

Echte fanatieke gebruikers van de benenwagen kunnen in dit park de Grand Tour doen.. een wandeling van 80 kilometer. Deze neemt wel 6 tot 7 dagen in beslag, maar brengt je wel naar alle uithoeken van het park. Het maakt niet uit hoelang je besluit hier te gaan wandelen, je voelt je ongetwijfeld klein en machtig tegelijk. Opeens is het duidelijk hoe het Jura-tijdperk eruitzag en hoe krachtig de natuur is, zo tussen het regenwoud en de woestijn in!

Nog een kleine tip: net zoals in de woestijn koelt het ‘s avonds meteen flink af en is het fijn om dan wat warmers aan te trekken!

HEEFT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

Bekijk meer unieke ervaringen

DE GARDEN ROUTE VOOR VRIENDEN: ZO ZIET DIE ERUIT!

COMBINATIEREIS KENIA & OEGANDA

“Tijdens een reis door Kenia en Oeganda worden de wensen van elk type reiziger in vervulling gebracht. Van uitgestrekte savannes tot groene wouden en van hoge bergketens tot diepe meren, het landschap van deze twee landen is verrassend divers. Spot de BIG 5, maak kennis met verschillende, authentieke culturen en ontdek de parelwitte stranden van Oost-Afrika”. – Charlie

DE EASTERN LOOP VOOR VRIENDEN: ZO ZIET DIE ERUIT!

Leuk dat je interesse hebt in een reis naar Zuid-Afrika samen met je vrienden! Iedereen kan z’n hart ophalen in dit prachtige land. Legendarische zonsondergangen, hikes door ongerepte natuur, wilde kustlijnen, veel wildlife en genoeg kroegen om alle Zuid-Afrikaanse wijntjes en biertjes te proberen. Inderdaad, het avontuur druipt ervan af in Zuid-Afrika en in het bijzonder in het oosten.

DE EASTERN LOOP VOOR LOVEBIRDS: ZO ZIET DIE ERUIT!

Leuk dat je interesse hebt in een reis naar Zuid-Afrika met z’n tweetjes. Iedereen kan z’n hart ophalen in dit prachtige land. Legendarische zonsondergangen, hiken in ongerepte natuur, safari in de wildparken, ruige kustlijnen en slapen onder verbluffende sterrenhemels in de bushbush. Inderdaad, de romantiek druipt ervan af in Zuid-Afrika.

DE EASTERN LOOP VOOR FAMILIE’S: ZO ZIET DIE ERUIT!

Leuk dat je interesse hebt in een reis naar Zuid-Afrika samen met de familie! Iedereen kan z’n hart ophalen in dit prachtige land. Legendarische zonsondergangen, hiken in ongerepte natuur, kampvuur verhalen vertellen, overnachten in wildparken, ruige kustlijnen en op zoek naar de Big Five! Inderdaad, het avontuur druipt ervan af in Zuid-Afrika. Een perfecte vakantiebestemming en dé plek voor een onvergetelijk trip met je zus, broer, zoon, moeder, opa, beste vriend of vriendin.

EEN FAMILIEREIS IN TANZANIA: ZO ZIET DIE ERUIT!

Ha reiziger! Leuk dat je geïnteresseerd bent in een familiereis naar Tanzania! Na het lezen van deze voorbeeldreis weet je dat Tanzania veel meer is dan safari, lodges en beach resorts. Beesten spotten vanuit een safari-jeep, uren staren naar de hoogste berg van Afrika (de Kilimanjaro). Of slingeren aan lianen en plonsen in een hotspring en een potje voetballen met de kids uit de buurt op een parelwit strand. Onze reis-experts stellen speciaal voor jullie de ultieme trip samen. Wil je weten hoe zo’n familiereis ervan binnenstebuiten uitziet? Scroll door deze itinerary voor een vogelvlucht langs alle hoogtepunten. Let’s go!

DE GARDEN ROUTE VOOR VRIENDEN: ZO ZIET DIE ERUIT!

COMBINATIEREIS KENIA & OEGANDA

“Tijdens een reis door Kenia en Oeganda worden de wensen van elk type reiziger in vervulling gebracht. Van uitgestrekte savannes tot groene wouden en van hoge bergketens tot diepe meren, het landschap van deze twee landen is verrassend divers. Spot de BIG 5, maak kennis met verschillende, authentieke culturen en ontdek de parelwitte stranden van Oost-Afrika”. – Charlie

DE EASTERN LOOP VOOR VRIENDEN: ZO ZIET DIE ERUIT!

Leuk dat je interesse hebt in een reis naar Zuid-Afrika samen met je vrienden! Iedereen kan z’n hart ophalen in dit prachtige land. Legendarische zonsondergangen, hikes door ongerepte natuur, wilde kustlijnen, veel wildlife en genoeg kroegen om alle Zuid-Afrikaanse wijntjes en biertjes te proberen. Inderdaad, het avontuur druipt ervan af in Zuid-Afrika en in het bijzonder in het oosten.

DAAROM MET CHARLIE’S TRAVELS NAAR AFRIKA

WE ZIJN “ON THE GROUND” IN AFRIKA
Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!
WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

ELKE REIS IS EEN CO-CREATIE
Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.
WIJ WERKEN VERANTWOORD & DUURZAAM

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

Chat openen
Kan ik je helpen?
Geinteresseerd in ISALO NATIONAL PARK neem dan nu contact met ons op!