✔️ Super flexibele voorwaarden – ✔️ Verantwoord toerisme – ✔️ 100% verzekerd op reis

ISLAND HOPPING RONDOM NOSY BE

In plaats van alleen het toeristische eiland Nosy Be te bezoeken, kun je er ook omheen varen. De omliggende, kleinere pareltjes zijn namelijk een stuk minder toeristisch. Hop van eiland naar eiland en ontdek de onaangetaste onderwaterwereld.

ER IS MEER DAN NOSY BE!

Iedereen kent de plaatjes van het betoverende Nosy Be waarschijnlijk wel. Maar rondom dit gebied is er ook genoeg te doen en te ontdekken! Het eilandhoppen is best off the beaten track en laat je alleen maar meer beseffen dat de noordkust van Madagascar een absolute droom is.

NOSY KOMBA: EILAND VOL LEMUREN

Op minder dan 30 minuten varen stap je met je voetjes al in het witte zand van Nosy Komba, vaak het Lemur-eiland genoemd. Drie keer raden waarom: er wonen hier veel lemuren (in vrijheid). De top van het eiland ligt op 622 meter en geeft een panoramisch uitzicht op deze wondere wereld zonder wegen of elektriciteit.

NOSY TANIKELY: MINI-EILAND DAT JE NIET MOET ONDERSCHATTEN

Ten zuiden van Nosy Be ligt het verborgen Nosy Tanikely. De naam Tanikely betekent ‘van kleine aarde’ dus dat zegt al genoeg. Dit mini-eiland moet je niet onderschatten, want hier vind je prachtige koraalriffen, veel schildpadden en een zeer kleurrijke populatie vissen. Dit is een zeer paar geliefde spot voor (beginnende) duikers en snorkelaars. Bezoek ook gelijk nog even de oude vuurtoren, waar wederom een prachtig uitzicht je opwacht.

NOSY SAKATIA: EILAND VAN DE ORCHIDEEËN

Nosy Sakatia is ook nog zo’n pareltje: 10 minuten varen richting het westen van Nosy Be. Dit eiland ligt binnen de grenzen van een beschermd ecosysteem. Het is 4 bij 2 kilometer en wordt ook wel het eiland van de orchideeën genoemd. Vraag een local om een leuke tour over dit eiland en je zult er nog lang aan terugdromen. Ook leer je veel over de rituelen en gebruiken van het eiland.

Je kunt hier een mooie wandeling langs authentieke plekjes maken. Ga je het bos in? Zoek goed naar de maki’s die hier nog wonen. Dwaal rond door vissersdorpjes, koffievelden, de vanilleplantage en geniet uiteraard van de vele orchideeën die het eiland beroemd hebben gemaakt. Na een lunch van verse vis en tropisch fruit kun je hier nog genoeg ondernemen: denk aan een potje beachvolleybal, snorkelen, scuba diving, kayakken of neem een lekkere massage op een wit zandstrand.

NOSY IRANJA: VOOR FANS VAN SCHILDPADDEN

Anderhalf uur vanaf Nosy Be varen, richting het zuidwesten, ligt het beeldschone Nosy Iranja. Ook hier vind je weer verbluffend witte stranden, maar dit eiland is ook populair omdat je in The Bay of Russians het nestelen van schildpadden en het uitkomen van de eitjes hier heel mooi kunt aanschouwen. Kleine schildpadjes naar de zee zien rennen brengt toch bij iedereen zachte, weke gevoelens naar boven?
Nosy Iranja bestaat eigenlijk uit twee kleine eilanden, waarvan de grotere bewoond is (Nosy Iranja Be) en het kleine eilandje, Nosy Iranja Kely, is onbewoond. Met laagtij komt de zandbank die deze zusjes verbindt droog te liggen en kun je er overheen wandelen. Op het grotere eiland kun je het traditionele vissersdorpje en een verlaten vuurtoren bezoeken. Ook hier is snorkelen in combinatie met de mooiste zonsondergangen, tropische bloemen en wuivende palmbomen de norm. En heb je wel eens een Kokosnootkrab gezien?

NOSY MITSIO: VOOR DE MAAGDELIJKE DUIKPLEKKEN

Op het kleine Nosy Mitsio archipel, op 55 kilometer ten noordoosten van Nosy vind je een primair bos dat gevuld is met wilde orchideeën, vanilleplantages, peper, ananas, vleermuizen en met een beetje geluk vind je hier de kleinste kameleon ter wereld. Pas op waar je loopt, want ze zijn maar 1 centimeter lang… Op dit eiland kom je voornamelijk voor nog relatief maagdelijke duikplekken en de perfecte stranden om echt even goed te chillen.

NOSY TSARABANJINA: OFFLINE ONTSPANNEN

Wil je echt helemaal ontspannen en van pure luxe genieten? Doe eens gek en boek 3 (minimum vereiste) nachten op het hele exclusieve en piepkleine Nosy Tsarabanjina. Dit paradijsje ligt naast Nosy Mitsio. Er zijn hier geen tv’s of telefoons! Oke, er is wel WiFi in de gemeenschappelijke ruimtes, maar dat heb je hier echt helemaal niet nodig. Hier ben je alleen met de zee, het strand en de heuvels! Klim vooral naar de top van de kleine klif boven het restaurant, voor een spectaculair zonsondergangshow. Eén eiland met 25 privé bungalows en een keuze uit vier stranden die recht uit je dromen komen… beter dan dit wordt het niet. Fun fact: Tsarabanjina opereert op een andere tijdzone dan de rest van Madagascar (1 uur vooruit) om volledig gebruik te kunnen maken van elke minuut daglicht op het eiland. Dit is Robinson Crusoe maar dan in heel veel comfort… we noemen dit ook wel het echte ‘Barefoot Luxury’ in de reisindustrie. De perfecte omschrijving.

HEEFT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

Bekijk meer unieke ervaringen

DE GARDEN ROUTE VOOR VRIENDEN: ZO ZIET DIE ERUIT!

COMBINATIEREIS KENIA & OEGANDA

“Tijdens een reis door Kenia en Oeganda worden de wensen van elk type reiziger in vervulling gebracht. Van uitgestrekte savannes tot groene wouden en van hoge bergketens tot diepe meren, het landschap van deze twee landen is verrassend divers. Spot de BIG 5, maak kennis met verschillende, authentieke culturen en ontdek de parelwitte stranden van Oost-Afrika”. – Charlie

DE EASTERN LOOP VOOR VRIENDEN: ZO ZIET DIE ERUIT!

Leuk dat je interesse hebt in een reis naar Zuid-Afrika samen met je vrienden! Iedereen kan z’n hart ophalen in dit prachtige land. Legendarische zonsondergangen, hikes door ongerepte natuur, wilde kustlijnen, veel wildlife en genoeg kroegen om alle Zuid-Afrikaanse wijntjes en biertjes te proberen. Inderdaad, het avontuur druipt ervan af in Zuid-Afrika en in het bijzonder in het oosten.

DE EASTERN LOOP VOOR LOVEBIRDS: ZO ZIET DIE ERUIT!

Leuk dat je interesse hebt in een reis naar Zuid-Afrika met z’n tweetjes. Iedereen kan z’n hart ophalen in dit prachtige land. Legendarische zonsondergangen, hiken in ongerepte natuur, safari in de wildparken, ruige kustlijnen en slapen onder verbluffende sterrenhemels in de bushbush. Inderdaad, de romantiek druipt ervan af in Zuid-Afrika.

DE EASTERN LOOP VOOR FAMILIE’S: ZO ZIET DIE ERUIT!

Leuk dat je interesse hebt in een reis naar Zuid-Afrika samen met de familie! Iedereen kan z’n hart ophalen in dit prachtige land. Legendarische zonsondergangen, hiken in ongerepte natuur, kampvuur verhalen vertellen, overnachten in wildparken, ruige kustlijnen en op zoek naar de Big Five! Inderdaad, het avontuur druipt ervan af in Zuid-Afrika. Een perfecte vakantiebestemming en dé plek voor een onvergetelijk trip met je zus, broer, zoon, moeder, opa, beste vriend of vriendin.

EEN FAMILIEREIS IN TANZANIA: ZO ZIET DIE ERUIT!

Ha reiziger! Leuk dat je geïnteresseerd bent in een familiereis naar Tanzania! Na het lezen van deze voorbeeldreis weet je dat Tanzania veel meer is dan safari, lodges en beach resorts. Beesten spotten vanuit een safari-jeep, uren staren naar de hoogste berg van Afrika (de Kilimanjaro). Of slingeren aan lianen en plonsen in een hotspring en een potje voetballen met de kids uit de buurt op een parelwit strand. Onze reis-experts stellen speciaal voor jullie de ultieme trip samen. Wil je weten hoe zo’n familiereis ervan binnenstebuiten uitziet? Scroll door deze itinerary voor een vogelvlucht langs alle hoogtepunten. Let’s go!

DE GARDEN ROUTE VOOR VRIENDEN: ZO ZIET DIE ERUIT!

COMBINATIEREIS KENIA & OEGANDA

“Tijdens een reis door Kenia en Oeganda worden de wensen van elk type reiziger in vervulling gebracht. Van uitgestrekte savannes tot groene wouden en van hoge bergketens tot diepe meren, het landschap van deze twee landen is verrassend divers. Spot de BIG 5, maak kennis met verschillende, authentieke culturen en ontdek de parelwitte stranden van Oost-Afrika”. – Charlie

DE EASTERN LOOP VOOR VRIENDEN: ZO ZIET DIE ERUIT!

Leuk dat je interesse hebt in een reis naar Zuid-Afrika samen met je vrienden! Iedereen kan z’n hart ophalen in dit prachtige land. Legendarische zonsondergangen, hikes door ongerepte natuur, wilde kustlijnen, veel wildlife en genoeg kroegen om alle Zuid-Afrikaanse wijntjes en biertjes te proberen. Inderdaad, het avontuur druipt ervan af in Zuid-Afrika en in het bijzonder in het oosten.

DAAROM MET CHARLIE’S TRAVELS NAAR AFRIKA

WE ZIJN “ON THE GROUND” IN AFRIKA
Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!
WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

ELKE REIS IS EEN CO-CREATIE
Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.
WIJ WERKEN VERANTWOORD & DUURZAAM

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

Chat openen
Kan ik je helpen?
Geinteresseerd in ISLAND HOPPING RONDOM NOSY BE neem dan nu contact met ons op!