HET MAKAY MASSIEF

Een bijzonder massief in Madagascar wat nog maar onder weinig mensen bekend is. Tijdens een hike door dit gebied wandel je door verschillende ecosystemen en kom je terecht in een sprookjesachtig landschap wat je nergens anders ter wereld zult vinden. Uniciteit ten top!

HET MAKAY-GEBERGTE

Aan de westkant in het centrale deel van Madagascar ligt het Makay-gebergte, ook wel de ‘Lost World’ genoemd. Door een eeuwenlang proces van vulkanisme, wind, water, droogte, oftewel: erosie, is er een bizar natuurverschijnsel ontstaan. Een knap staaltje werk door moeder natuur als je het ons vraagt! Het Makay massief wordt nog weinig bezocht, ligt vrij geïsoleerd en is daarom één van de meest indrukwekkende stukjes ongerepte natuur op aarde.

EEN DOOLHOF VAN CANYONS

Het Makay massief bestaat uit majestueuze plateaus die opgedeeld zijn in diepe canyons. De plateaus zijn bedekt met droge bossen die typerend zijn voor de westkant van Madagascar. Tussen de diepe canyons heeft zich honderden miljoenen jaren lang leven ontwikkeld wat nergens anders ter wereld voorkomt. Alsof je vanuit de normale wereld de klerenkast opent naar Narnia. Tussen het doolhof van canyons vind je vochtige vegetatie die zichzelf afzondert en beschermt tegen de mens.

EEN MEERDAAGSE TOCHT

Tijdens een meerdaagse tocht door het Makay gebied wandel je door verschillende ecosystemen en kampeer je midden in het sprookjesachtige Narnia-land. Onder begeleiding van een gids verken je de ongebaande paden tussen de reusachtige canyons, wandel je langs watervallen, door stromingen, neem je een duikje in een van de natuurlijke zwembaden en gooi je je tentje uit op één van de witte zandbanken.

HEEFT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

Bekijk meer unieke ervaringen

DAAROM MET CHARLIE’S TRAVELS NAAR AFRIKA

WE ZIJN “ON THE GROUND” IN AFRIKA

Wij werken, wonen, ademen en leven in Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES & EXPERIENCES

Samen met onze lokale partners ontwikkelen wij eigen unieke routes. Ontdek de hidden gems van het continent!

ONZE REIZEN ZIJN PERSOONLIJK EN OP MAAT

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Wij staan dag en nacht voor jou klaar tijdens jouw reis.

WE NEMEN ONZE VERANTWOORDELIJKHEID

Wij grijpen de kans om te zorgen dat onze reizen een duurzame en positieve impact hebben op het klimaat, de lokale communities en het wildlife.