RANOMAFANA NATIONAL PARK

Een UNESCO Werelderfgoed pareltje! Je vindt er warmwaterbronnen en een enorm regenwoud met daarin onder andere de gouden bamboemaki en breedsnuithalfmaki.

EEN NATUURLIJK KUUROORD

Ranomafana National Park is zonder twijfel het meest populaire en dus toeristische park van Madagascar, maar dat betekent niet dat je dit pareltje moet overslaan. Het is niet voor niets een bekende highlight! De naam Ranomafana komt van de woorden Rano (water) en Mafana (warm) in het Malagassi. Het park dankt deze naam ‘warm water’ aan de nabijgelegen warmwaterbronnen, waar de koloniale Fransen hun billetjes in wasten. Dit natuurlijke kuuroord is een van de bewijzen van het vulkanische verleden van het eiland. Overal zijn uitgedoofde vulkanen te vinden, maar de warmtebronnen geven aan dat het eiland nog actief is. Maar geen zorgen, er is voor zover bekend geen uitbarsting geweest.

ZELDZAME DIEREN

Ranomafana werd in de jaren negentig een nationaal park, toen de gouden bamboemaki hier werd gevonden. Hierdoor is deze olijfbruine halfmaki weliswaar behoed van uitsterven, het is helaas nog steeds een bedreigde diersoort. Met een beetje geluk spot je tijdens een wandeling in het regenwoud een van deze pluizige primaten! Of de zeldzame Aye Aye of de Melne-Edward Sifaka…

ALLEEN OP MADAGASCAR!

Want dat is wat je hier heel goed kunt doen; wandelen! Ga voor een hike in de vroege morgen of juist in de avond -met een gids- om alle nachtdieren, zoals de tenrecs, kikkers, kameleons, muislemuur en de wollige lemuur te zien. Draag in ieder geval goede schoenen en een lange broek, want je gaat door de bush! Houd overdag je ogen open voor gekko’s en de meest kleurrijke vlinders die je ooit zult zien. Vraag ook de gids een oogje te houden op de girafkever: een beestje dat alleen op Madagascar leeft. Je vindt hier ook de katachtige Fossa, het enige roofdier op Madagascar.

Kortom, dit regenwoud is zeker een goede stop langs de welbekende N7-snelweg. Al hoewel… als je bang bent voor spinnen moet je je wel even afvragen of je hierheen wilt. Het park telt maar liefst 350 soorten spinnen!

HEEFT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

Bekijk meer unieke ervaringen

DAAROM MET CHARLIE’S TRAVELS NAAR AFRIKA

WE ZIJN “ON THE GROUND” IN AFRIKA

Wij werken, wonen, ademen en leven in Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES & EXPERIENCES

Samen met onze lokale partners ontwikkelen wij eigen unieke routes. Ontdek de hidden gems van het continent!

ONZE REIZEN ZIJN PERSOONLIJK EN OP MAAT

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Wij staan dag en nacht voor jou klaar tijdens jouw reis.

WE NEMEN ONZE VERANTWOORDELIJKHEID

Wij grijpen de kans om te zorgen dat onze reizen een duurzame en positieve impact hebben op het klimaat, de lokale communities en het wildlife.