Met Je Peuter Naar Zuid-Afrika?

Ook ouders met peuters willen graag naar Afrika reizen! Maar welk land is dan het meest geschikt? En hoe ziet zo’n vakantie er dan uit? Wat zijn do’s en don’ts? We krijgen deze vragen steeds vaker. Begin 2019 gingen Lotte en Ties met baby Hidde op reis door Zuid-Afrika. Onze Charlie’s Teamlid Emke sprak met ze af in een tentje in downtown Cape Town om ze te interviewen over hun vakantie.

Een familiereis om nooit te vergeten!

Terwijl Emke gezellig met Lotte en Ties kletst, krijgt Hidde de Lion King te zien op de iPad. Met een blueberry muffin in zijn hand en rode wangetjes van de warmte, roept hij af en toe een dierennaam of zwaait en lacht hij gezellig. Dit wordt een vakantie met het gezin om nooit te vergeten! 

Naar Zuid-Afrika met de peuters

Het reizen in Zuid-Afrika leek ons makkelijk, je hebt de mogelijkheid om zelf te rijden en de afstanden zijn niet enorm groot. Daarnaast sprak de mooie natuur ons aan en vonden we het leuk dat Hidde zoveel dieren kon zien. Hij was nog te jong om op ‘echte’ safari te gaan, maar in de nature reserves zie je best veel dieren en in de nationale parken mag hij natuurlijk wel mee op self drive safari. Ook zijn er geen inentingen nodig en is Zuid-Afrika grotendeels malaria-vrij!

Het ultieme hoogtepunt van onze familiereis

Tsitsikamma was echt qua natuurschoon het allermooist! De natuur is daar overweldigend. Sowieso zijn de natuurgebieden heel divers, ieder uur rijd je weer door een ander soort gebied. Addo African Home bij Addo was onze favoriete accommodatie: heel sfeervol, lekker eten en super lieve mensen. Hidde heeft veel dieren gezien: olifanten, giraffen, zebra’s, een hele grote aap en iets minder leuk… een grote spin.

De volgende familiereis naar Tanzania...

“We zouden gemakkelijk nog een keer twee weken in Kaapstad door kunnen brengen, er is hier zoveel te doen! Als Hidde wat ouder is, willen we een wat avontuurlijkere reis maken door Afrika. Zelf zijn we een aantal jaar geleden in Tanzania geweest, maar dat was nu geen optie vanwege malariarisico’s. Wie weet over een aantal jaar!”

Onze tips voor een familiereis naar Zuid-Afrika

Gewoon doen! Je hoort veel slechte verhalen over de veiligheid in Zuid-Afrika, maar wij hebben ons geen moment onveilig gevoeld. Er hangt een ontspannen sfeer en hoewel de meeste accommodaties je adviseren om ’s avonds niet over straat te lopen, lijkt dit voor je gevoel wel te kunnen. Voor de zekerheid doen we het toch maar niet, want je kunt met Uber ‘s avonds ook heel makkelijk overal veilig heen.

We zijn gewend om wat avontuurlijker en op de bonnefooi te reizen, maar nu met baby Hidde vinden we het fijner om een vast programma te hebben. Zuid-Afrika is echt de ideale bestemming om met jonge kids te reizen. Het is schoner, goedkoper en efficiënter dan bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk! Overal langs de weg zijn speeltuintjes en schone toiletten. Ook bij veel restaurants en wijnboerderijen zijn speeltuintjes te vinden en heb je kindermenu’s.

Kaapstad met de peuters

Vooral Kaapstad voelt heel erg Westers, alles is heel goed geregeld en duidelijk aangegeven. Voor ons qua reisgemak echt twee vingers in de neus. Iedereen spreekt Engels en zelfs met Nederlands en een beetje Afrikaans kom je al uit de voeten.

Meer tips op onze familie-pagina

Door de jaren heen hebben we bij Charlie’s Travels al vele familiereizen georganiseerd, voor gezinnen met zowel jonge als oude kinderen. Heb je een vraag over reizen met kinderen? Onze Charlie’s Team zitten klaar achter de chat! Je kunt ook een berichtje achterlaten of meer lezen over familiereizen op onze speciale familie-pagina. Safari njema!

Je hoort veel slechte verhalen over de veiligheid in Zuid-Afrika, maar wij hebben ons geen moment onveilig gevoeld.

Onze routes

Zuid-Afrika is natuurlijk gigantisch en biedt ontelbaar veel prachtige plekken om te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan de Garden Route. De meest populaire kustroute in Zuid-Afrika. Absoluut indrukwekkend, maar door de enorme hoeveelheid toerisme en omdat wij echt willen doen waar we goed in zijn, kiezen wij er voor om deze route niet aan te bieden.

Wij richten ons op off the beaten experiences en routes, weg van het massatoerisme. We willen onze reizigers de authentieke kant van Zuid-Afrika zoveel mogelijk laten zien. In Zuid-Afrika kiezen wij voor routes met relatief korte reisafstanden, waarbij je zowel safari, natuur, tropische kust én bergen kunt meepakken. Met een tal aan activiteiten van unieke hikes tot prachtige boottochten, van duiken tot ziplinen en paardrijden, en als kers op de taart ook nog cultuur! Daarom hebben we ons gericht op twee regio’s, de echte off the beaten track Western Cape en The Eastern Loop! Op deze manier kan je optimaal genieten van de schoonheid die Zuid-Afrika te bieden heeft.

Ben je nieuwsgierig naar onze bestemmingen?

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Visa & Entry Requirements

De wilde dieren in Tanzania en Zanzibar: Een schatkamer aan wildlife!

Van Drakensbergen tot Meru: Onze 10 favoriete bergen van Afrika