✔️ Super flexibele voorwaarden – ✔️ Verantwoord toerisme – ✔️ 100% verzekerd op reis

MET JE PEUTER NAAR ZUID-AFRIKA?

Ook ouders met peuters willen graag naar Afrika reizen! Maar welk land is dan het meest geschikt? En hoe ziet zo’n vakantie er dan uit? Wat zijn do’s en don’ts? We krijgen deze vragen steeds vaker. Begin 2019 gingen Lotte en Ties met baby Hidde op reis door Zuid-Afrika. Onze Charlie’s Angel Emke sprak met ze af in een tentje in downtown Cape Town om ze te interviewen over hun vakantie.

ZUID-AFRIKA IS ECHT DE IDEALE BESTEMMING OM MET JONGE KIDS TE REIZEN. HET IS SCHONER, GOEDKOPER EN EFFICIËNTER DAN BIJVOORBEELD ZUID-FRANKRIJK!

Terwijl Emke gezellig met Lotte en Ties kletst, krijgt Hidde de Lion King te zien op de iPad. Met een blueberry muffin in zijn hand en rode wangetjes van de warmte, roept hij af en toe een dierennaam of zwaait en lacht hij gezellig.

“WAAROM HEBBEN JULLIE VOOR ZUID-AFRIKA GEKOZEN ALS BESTEMMING?”

“Het reizen in Zuid-Afrika leek ons makkelijk, je hebt de mogelijkheid om zelf te rijden en de afstanden zijn niet enorm groot. Daarnaast sprak de mooie natuur ons aan en vonden we het leuk dat Hidde zoveel dieren kon zien. Hij was nog te jong om op ‘echte’ safari te gaan, maar in de nature reserves zie je best veel dieren en in de nationale parken mag hij natuurlijk wel mee op self drive safari. Ook zijn er geen inentingen nodig en is Zuid-Afrika grotendeels malaria-vrij!”

Zuid Afrika-Kaapstad-met peuter

Benieuwd naar al onze bestemmingen?

“WAT ZOU JE ANDERE OUDERS AAN WILLEN RADEN DIE GRAAG NAAR ZUID-AFRIKA WILLEN REIZEN?”

“Gewoon doen! Je hoort veel slechte verhalen over de veiligheid in Zuid-Afrika, maar wij hebben ons geen moment onveilig gevoeld. Er hangt een ontspannen sfeer en hoewel de meeste accommodaties je adviseren om ’s avonds niet over straat te lopen, lijkt dit voor je gevoel wel te kunnen. Voor de zekerheid doen we het toch maar niet, want je kunt met Uber ‘s avonds ook heel makkelijk overal veilig heen.

Vooral Kaapstad voelt heel erg Westers, alles is heel goed geregeld en duidelijk aangegeven. Voor ons qua reisgemak echt twee vingers in de neus. Iedereen spreekt Engels en zelfs met Nederlands en een beetje Afrikaans kom je al uit de voeten.

We zijn gewend om wat avontuurlijker en op de bonnefooi te reizen, maar nu met baby Hidde vinden we het fijner om een vast programma te hebben. Zuid-Afrika is echt de ideale bestemming om met jonge kids te reizen. Het is schoner, goedkoper en efficiënter dan bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk! Overal langs de weg zijn speeltuintjes en schone toiletten. Ook bij veel restaurants en wijnboerderijen zijn speeltuintjes te vinden en heb je kindermenu’s.”

Strand-peuter

JE HOORT VEEL SLECHTE VERHALEN OVER DE VEILIGHEID IN ZUID-AFRIKA, MAAR WIJ HEBBEN ONS GEEN MOMENT ONVEILIG GEVOELD.

“WAT WAS HET HOOGTEPUNT VAN JULLIE REIS IN ZUID-AFRIKA?”

Tsitsikamma was echt qua natuurschoon het allermooist! De natuur is daar overweldigend. Sowieso zijn de natuurgebieden heel divers, ieder uur rijd je weer door een ander soort gebied. Addo African Home bij Addo was onze favoriete accommodatie: heel sfeervol, lekker eten en super lieve mensen. Hidde heeft veel dieren gezien: olifanten, giraffen, zebra’s, een hele grote aap en iets minder leuk… een grote spin.”

Zuid Afrika Park met kind

“DENK JE DAT JULLIE OP KORTE TERMIJN NOGMAALS EEN REIS NAAR AFRIKA ZULLEN MAKEN?”

“We zouden gemakkelijk nog een keer twee weken in Kaapstad door kunnen brengen, er is hier zoveel te doen! Als Hidde wat ouder is, willen we een wat avontuurlijkere reis maken door Afrika. Zelf zijn we een aantal jaar geleden in Tanzania geweest, maar dat was nu geen optie vanwege malariarisico’s. Wie weet over een aantal jaar!”

OOK MET JE BABY OP FAMILIEREIS NAAR ZUID-AFRIKA?

Door de jaren heen hebben we bij Charlie’s Travels al vele familiereizen georganiseerd, voor gezinnen met zowel jonge als oude kinderen. Heb je een vraag over reizen met kinderen? Onze Charlie’s Angels zitten klaar achter de chat! Je kunt ook een berichtje achterlaten of meer lezen over familiereizen op onze speciale familie-pagina. Safari njema!

Inhoud

HEBT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA-EXPERTS?

JE ZULT DEZE BLOGS OOK LEUK VINDEN:

MET HET GEZIN NAAR HET WONDERLIJKE AFRIKA

TRAVEL STORY – BABU EN BIBI IN KENIA

HOE ZWAAR IS DE KILIMANJARO ALS JE 50 PLUS BENT?

Chat openen
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!