Met je vriendengroep op reis naar Afrika? Zo ziet dat eruit!

De vriendengroep van JC Oboema ging onlangs met Charlie’s Travels op vriendenreis! In deze overzichtspost kun je de hele trip nog eens op je gemak, in vogelvlucht meebeleven. Het blogje wordt ingeleid door de onderstaande moddervette aftermovie, gemaakt door Bas Govaarts van Video Bros.

Blogposts

Lees je liever elke afzonderlijke, uitgebreidere én multimediale blogpost? Check dan onze blog-pagina of klik meteen door naar één van de vijf hoofdstukken:

Nairobi, Safari, Mount Kasigau, Golf en Diani Beach.

Hoofdstuk 1: Nairobi

Vlak nadat we zijn aangekomen op Nairobi’s luchthaven, staan we al met een ijsgekoelde gin-tonic met kip in het Central Business District. Bijkomen kon de vriendengroep de volgende dag niet, want ‘s ochtends stonden er 14 Kenianen met ronkende motoren op ons te wachten voor een dagje Nairobi zoals alleen de locals dat kennen! Ik denk niet dat er een betere manier is om in korte tijd zoveel van de stad te zien. De volgende dag kon de vakantie echt beginnen, maar was de ‘jetlag’ bij de meeste van ons nog niet helemaal verdwenen…

Hoofdstuk 2: Safari

Raampje open, warme lucht, stoffige snelweg, nieuwe vergezichten: in twee busjes verplaatst het gezelschap zich richting Kenia’s savanne. In de ene bus worden boekjes gelezen, in de ander wordt keihard gepokerd! Volledig onthaast rijden we de zonsondergang tegemoet in Amboseli National Park. De openingsscène van de Lion King openbaart zich voor onze neus. Het uitgestrekte veld is groen en bezaaid met wildlife. De volgende dag mogen we zelf rijden: op de motor welteverstaan. We crossen achter onze Maasai-krijger aan, die zag al snel dat het goed zat, dus voor we het wisten knalden we juichend door de greppels!

Hoofdstuk 3: Mount Kasigau

Bij het ontbijt worden de mannen van de jongens gescheiden. Een paar krakkemikkige knieën en borrelende buikjes blijven op het balkon ‘op de uitkijk voor wild’. De andere helft gaat een rücksichtslos beklimming van Mount Kasigau tegemoet. De gehalveerde vriendengroep klimt over warm, stoffig rood zand, via rotsige paden, kruipen door dichte, lage begroeiing, op handen en voeten. Mooi uitzicht. En ineens lopen we op een zachte, mosachtige grond onder hoge bomen van het regenwoud, om vervolgens plots bovenop een smalle top te staan. We lunchen, voldaan, terwijl we door de gaten in de wolken met het zonlicht mee naar beneden kijken, naar Afrika. “Hebben we dat serieus net gedaan?!”

Hoofdstuk 4: Golf

Tijd voor een rondje golf – vaste prik tijdens de lustrumreis! We zijn de enigen op de groene baan en beseffen al gauw dat de bal in de Indische Oceaan ligt als je ‘m een flinke klap geeft. We kunnen er natuurlijk geen bal van. Maar als een familie bavianen doodgemoedereerd toeschouwer is van een ‘chip-in birdie’, voel je je toch echt de koning van de greens. Na het golfen gaat snel het t-shirtje weer aan, springen we in de tuk-tuk en to the beach it is! This is Africa. 

Hoofdstuk 5: Diani Beach

Na het beklimmen van Mt. Kasigau en na het golfen in de brandende zon hebben de heren wel wat ontspanning verdiend. Hop, de bus in dus, voor een rit van een paar uurtjes richting de kust. We verblijven in het Bidi Badu beach resort waar we een villa delen met een groep apen. Tijd voor vakantie op deze reis met de vriendengroep! Ook wordt er met tuktuk’s de eerste dag wat rotzooi voor het thuisfront gekocht in de vele souvenirwinkeltjes. Diani Beach is een topplek om onze Kenia-lustrumreis op een zeer ontspannen manier te eindigen. Vanuit Mombasa vliegen we terug naar Nairobi vanwaar we weer naar Amsterdam vliegen.

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Wil je ook met je vriend(inn)en op vriendenreis in Kenia? Check dan onze lustrumreispagina, onze bestemmingspagina voor Kenia of start meteen een chat! Je kunt ook een bericht voor Charlie achterlaten via ons contactformulier. #travelwithfriends

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Met je vriendengroep op reis naar Afrika? Zo ziet dat eruit!?