Moshi, het charmante stadje aan de voet van de Kilimanjaro

Nieuwe tracks creëren en standaard routes op de schop nemen is de reden dat ik een reisbureau ben gestart! Urenlang kan ik verwonderd naar landkaarten kijken en me een voorstelling maken bij gebieden die ik nog niet heb gezien. Jaren geleden heb ik de motor in Zanzibar op de boot gegooid terug naar het vasteland, en ben ik via Moshi, door de bergen teruggereden naar Kenia.

In het Usambara-gebergte werd ik verwelkomd en rondgeleid door Charles en Olivier, die daar op een houtfabriek werkten. Nieuwe ontdekkingen delen met reislustige avonturiers is waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Inmiddels hebben een goed aantal CT-reizigers de bergen getrotseerd! We laten Kenia achter ons. Pionierend steken we vanuit Amboseli door naar Tanzania.

Voordat een fysieke ontbering in de bergen de lachende mannengroep nader tot elkaar brengt, borrelen we onszelf moed in aan de voet de van Kilimanjaro. Nu we toch op brommer-rij-afstand van Moshi zijn, trappen we ‘m aan en verkennen we dit charmante stadje met een Afrikaans-gezellige sfeer. Dit is het startpunt voor de Kili-klimmers en safari-gangers.

Overal vind je mensen op straat en er zijn tal van goede restaurants en toffe barretjes! Moshi is een knus stadje dat me veel aan mijn ouwe stadsie Kisumu doet denken. Het leven van alledag trekt aan ons voorbij, bij zonsondergang drinken we een biertje op de ouwe spoorweg met uitzicht op de Kili, en ’s avonds wachten we ouderwets lang op ons eten. TIA ?

Al dagen konden we ‘m zien vanuit de verte, maar nu zijn we echt aangekomen aan de voet van de machtige Mount Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. In dit tropische gebied wandel je door de koffieplantages en regenwouden en ontmoet je megaveel mensen uit communities die hier wonen en werken.

◎ Over deze trip ◎

Waar gaat de lustrumreis naartoe als één van de JC’ers een off the beaten track reisbureau in Oost-Afrika runt? That’s right: mijn 2e lustrumreis mocht ik van A tot Z organiseren! Inzicht werd gevraagd, niet gegeven. Deze reis is door mijzelf ontdekt en ontwikkeld en na jarenlange ervaring als travel designer werd ik door de mannen op de proef gesteld. Het adagium van deze mannige lustrumreis: Afzien Verbroedert!
moshi
moshi drone shot

◎ Mijn verhaal? ◎

Keurig geschoren en met een kort kapseltje arriveerde ik in 2014 in Kenia om te beginnen met een stage in de financiële sector. Kisumu, gelegen aan Lake Victoria in het oosten van het land, werd mijn nieuwe thuis. Ik kocht er meteen een kleine motor, een Honda Boxer waarmee ik Afrika ging verkennen.

Al na een jaar realiseerde ik mij dat finance verre van ‘my cup of tea’ is – niet zo verassend misschien. Tijd voor iets anders! Ik begon zelfgemaakte flyers uit te delen aan expats, voor ‘off the beaten track’ reizen naar mijn nieuwe thuisland Kenia. Mijn unique selling point was dat ik het drukke toeristencircus en de platgelopen paden zoveel mogelijk vermeed.

Door zelf te reizen maakte ik een andere kant van Kenia beschikbaar voor avontuurlijke reizigers. Het bleek dat mensen hier net zo wild van werden als ik! Mijn business sense groeide net zo snel als zowel mijn haar als mijn passie voor reizen en inmiddels is Charlie’s Travels uitgegroeid tot een jong reisbureau, gespecialiseerd in tailor-made avontuurlijke reizen.

◎ Volg Charlie’s Travels! ◎

Mijn avonturen kun je volgen via FacebookInstagram en YouTube! Op die laatste pagina komen al mijn vlogs een week eerder online dan op mijn andere kanalen, dus zorg ervoor dat je je daar abonneert als je geen enkele vlog meer wil missen! Verder lees je op onze site meer over familiereizenlustrumreizen en reizen voor ‘lovebirds‘. Kun je geen genoeg krijgen van m’n vlogs? Check dan ook vooral de vlog-reeks die ik onlangs in Zuid-Afrika heb opgenomen!

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Moshi, het charmante stadje aan de voet van de Kilimanjaro?
Powered by