Parelwitte, eindeloze stranden met een fijne Portugese koloniale bouwstijl? Get ready to rumble in de diepblauwe oceaan. Nu nog heel ff een kort bezoekje aan het havenziekenhuis of travel poli voor je vaccinaties die je nodig hebt en je bent helemaal Mozambique proof!

 

Verplicht Cholerastempel

In Mozambique is een cholera inenting niet verplicht. Ze eisen wel dat je een “cholera medically not indicated” stempel in je gele boekje hebt. Cholera is een infectie die je oploopt als je besmet water drinkt. Met een gezonde dosis verstand en door je handen te wassen zoals je van mama geleerd hebt is de kans dat je deze ziekte oploopt nihil. Cholera komt overigens lang niet altijd voor in Mozambique.

Aangeraden vaccinatie DTP

Difterie en Tetanus zijn ziekten die in Mozambique op nog heel kleine schaal voorkomen. Polio niet, in 2017 zijn er wereldwijd 7 nieuwe polio gevallen bijgekomen, niet in Mozambique. Ben je na 1950 geboren dan heb je deze vaccinaties waarschijnlijk gehad en volstaat 1 prik.

Aangeraden vaccinatie Hepatitis A

Een echte reizigers vaccinatie. En ook weer niet, Hepatitis A is besmettelijke geelzucht en komt zelfs af en toe jammerlijk in Zuid-Limburg al voor… Doch vaccineren we in Nederland niet standaard tegen deze leverinfectie. Een beetje reiziger heeft deze vaccinatie waarschijnlijk al in zijn boekje staan want Hepatitis A komt dus veel voor; even kiezen op elkaar en je bent klaar met vaccineren en op weg naar Mozambique!

Ennn… aanbevolen vaccinaties kunnen veranderen van tijd tot tijd. Houd daar dus rekening mee.

mozambique vaccinaties

 

Helemaal wild van Mozambique? Of zin om weg te dromen bij het zien van deze diepblauwe, zeeblauwe oceaan? Kijk dan hier….!

 

What you can read next:

  vaccinaties voor Ethiopië

  Welke vaccinaties heb je nodig voor Ethiopië?

  Ethiopië Medisch Tips & Tricks

  Ethiopië is een prachtig uitgestrekt land met de beste keuken van Oost-Afrika en een fabuleuze geschiedenis. Maar voordat je je in het oude Abyssinia begeeft moet je toch even je vaccinaties voor Ethiopië bij de travelpoli halen.

  Allereerst…

  Houd er rekening mee dat aanbevolen vaccinaties kunnen veranderen van tijd tot tijd.
  Cholerastempel
  Een cholerastempel is louter een verklaring dat

  Rwanda-mountain-gorillas-Charlie's-Travels

  Vaccinaties Rwanda, welke heb je nodig?

  Blog Medisch Rwanda Tips & Tricks

  In Afrika leven nogal wat nasty bacteriën en virussen, ook in Rwanda. Laat je niet afschrikken door onderstaand lijstje want met een goede voorbereiding en een beetje gezond verstand zijn veel van deze ziekten te voorkomen. Inentingen voor Rwanda zijn nodig maar zo paranoia als sommige artsen in Nederland de kansen op ziekten benaderen hoeft ook weer

  Vaccinaties voor Namibië

  Vaccinaties voor Namibië: wat heb je nodig

  Blog Medisch Namibië Tips & Tricks

  Namibië is een travellers paradise en dat zonder malaria, gele koorts of dengue fever! De doorgewinterde reiziger zal deze vaccinaties ook wel al hebben; DTP, Hepatitis A en BMR zijn wel aan te raden als je hier gaat reizen. Deze vaccinaties voor Namibië heb je nodig!
   
  DTP – Difterie Tetanus en Polio
  Polio is bijna de wereld