Wauw you live-lover, zit je naar een visum voor Mozambique te kijken? Dan heb je vast net besloten naar dé beauty queen van Oost-Afrika af te reizen. Lucky you, want naast dat je voor het land met 2100 kilometer parelwitte zandkust hebt gekozen is een visum voor Mozambique ook best een eitje om aan te vragen. Zie hier hoe je die felbegeerde Mozambique visum stempel in je paspoort krijgt!

Moz is dan wel hot & sexy, ouderwets is ze ook. Want online een visum aanvragen kan helaas nog steeds niet. Het is dan ook lastig van te voren een visum voor Mozambique aan te vragen zonder een visumbureau. Wij hebben goede ervaringen met visum.nl. Het is duurder – zo’n 30 piek – maar na een lange vlucht vind je een ready to stamp visum misschien ook wel zo prettig. Lees nog wel even door want je hebt voor zowel het visum bureau als de Mozambikaanse douane in Maputo, of dat gekke grens overgangetje van Zimbabwe naar Mozambique bij Machipanda dezelfde paperassen nodig. Al zullen ze bij Machipanda vast wat verraster zijn met je komst.

In principe kan elke Nederlander een visum aan de grens kopen omdat er in Den Haag geen ambassade van Mozambique is. Het consulaat zit in Brussel. Belgische paspoorthouders moeten dan ook daar een visum aanvragen en kunnen geen visum on arrival kopen. 

Visum on arrival Mozambique

Een visum vooor 1 maand, single entry kost 50 USD. Een multiple visum kost 150 USD en is twee maanden geldig.
Bij een visum bureau krijg je je visum vaak pas na 10 dagen en kost het 80 euro en 120 euro. Keep that in mind!

Allereerst download je hier dit geweldige formulier, en vult het netjes met blauwe pen in. Neem dit mee naar Mozambique, scheelt je zo een half uur pennen.

Je hebt een Nederlands paspooort nodig dat na uitreis nog 6 maanden geldig is en -voor de travel-junkies onder ons- nog twee lege bladzijden in je paspoort nodig.

Ook zou ik twee pasfoto’s bij de hand hebben. Vorig jaar nog wel nodig, dit jaar niet, maar Mozambique’s visum restricties zijn zo veranderlijk als het Nederlandse weer.

Daarnaast houdt Mozambique niet van random, dus een uitnodiging van je gastheer en vrouw of een bevestiging van je accommodatie is ook verplichte kost. Til daar niet té zwaar aan, doorgaans volstaat een emailtje van airbnb of je hotel in je telefoon. Je vult deze gegevens in op het formulier.

En na al deze formaliteiten knik je de beambte lief toe, betaalt de fee en hopsakee, zo in bikini naar het strand van Maputo of een kijkje door je verrekijker in Gorongosa National Park. Lees nog even al deze vette lover tips of kijk hier naar al die heerlijke dinertjes die Anthony Bourdain in Mozambique beleefde met de Mozi’s. Watertandend lees je dan nog even alles over de lekkerste lodges in Moz of – minder gezellig- alles over de vaccinaties die je nodig hebt, wil je saine & healthy  door Moz reizen. Tune hier in met onze alwetende Mozambique-loving crew, die klaar zit om al je prangende vragen te beantwoorden.

What you can read next:

  Toeristenvisum Botswana

  Hoe vraag ik een toeristenvisum aan voor Botswana?

  Blog Botswana Tips & Tricks

  Ga je binnenkort met Charlie’s Travels op reis naar Botswana? Check dan goed de regels voor het toeristenvisum Botswana. We helpen je er uiteraard bij, maar hier een lekker overzichtelijk lijstje met de dingen die je nodig hebt.  
  Kosten: On arrival betaal je iets meer dan 25 Pula, dat is 2 euro….
  Verwerkingstijd: Direct. In Botswana krijgen kinderen

  Paklijst Oost-Afrika

  Paklijst Oost-Afrika! Dit moet je meenemen

  Blog Ethiopië Kenia Oeganda Tanzania Tips & Tricks

  Ga je binnenkort naar Afrika en ben je alvast aan het kijken wat je mee moet nemen? Of ben je benieuwd naar wat wij zéker niet thuis zouden laten liggen? Check het onderstaande blogpostje! Deze paklijst is unisex (of genderneutraal, wat je wil), dus hij is niet 100% compleet.

  Paspoort, uiteraard, met Keniaans visum – let

  visum Kenia

  Hoe vraag ik een toeristenvisum aan voor Kenia?

  Blog Kenia Tips & Tricks

  Ticket naar Kenia geboekt? You go! Bereid je alvast voor op ongerepte natuur, cross die woestijn door op je motorbike en ontmoet die big five! In Kenia lijkt wel alles mogelijk, maar voordat jij hier je vakantie kunt gaan vieren, moet je nog wel even dat visum regelen. Uiteraard helpen wij je daar graag bij.