Beste reistijd Namibië: April-Mei & September – November

Zanderig, desolaat en een hete zomer in onze winter. Dat is het klimaat in Namibië. Namibië is die droombestemming die off the beaten track is en ook nog eens pretty comfortabel. Zo heb je maar weinig vaccinaties nodig, vraag je on arrival easy peacie een visum aan. Namibië heeft een warm en droog doch niet onprettig woestijnklimaat. Maar vergis je niet; in deze zanderige parel daalt het kwik ’s nachts af en toe tot onder het vriespunt; van juni tot augustus doe je er goed aan die sexy thermoslips in te pakken. 

Klimaat Namibië

Het klimaat in Noord-Namibië

Alleen in het noorden rond de Okavango rivier regent het vaker dan in de rest van het land. Voor dit gebied is de beste reistijd juli en augustus, het is hier dan droog. Voor de rest laten die regenwolken zich niet zo snel zien in Namibië en kun je die kaplaarzen dus thuislaten. Bij de Okavango rivier echter is het van november tot maart geregeld nat en de wegen kunnen hier zwaar onder lijden. Ook kan kan je hier heel veel wilde dieren tegenkomen, Nijlpaarden, olifanten en heel veel vogels. Dit landschap is afwisselend en heeft een tropisch regenwoudklimaat en vandaar dus ook een regentijd. Je hebt er lagunes, eilandjes en stukken jungle.

De beste reistijd voor Zuid-Namibië – Vis Rivier Canyon

In het zuiden van Namibië is het eigenlijk altijd heet. De zon brandt door de 160 kilometer lange kloof van de Visrivier, en deze indrukwekkende vallei is de op één na grootste canyon ter wereld; die ander is inderdaad z’n Amerikaanse brotha. Je kunt deze schattige canyon – nou ja, 160 km lang, 27 km breed en hier en daar meer dan 500 meter diep- het best in de Zuidelijk Afrikaanse winter bezoeken. Onder profi begeleiding mag je er dan namelijk doorheen hiken. Het klimaat kan je het beste omschrijven als droog en heet; en ’s nachts daalt de temperatuur flink. A true desert…

Het klimaat aan de kust van Namibië – Swakopmund

Swakupmund; you’ve gotta be here. Want in het lege en dunbevolkte Namibië is dit the place to be. Nachtclubs, sjieke strandtenten en duistere casino’s werden hier  door de Duitse kolonisten gesticht en je kan ook overal kaffee und kuchen krijgen. Het regent hier vrijwel nooit en de temperatuur is het hele jaar door een heerlijke 22 graden. Dit maakt Swakopmund één van de droogste plekken op aarde. In de avond koelt het nauwelijks af door de warmte die de Zuidelijke Atlantic het hele jaar door het stadje inblaast. Een uitstekende uitvalsbasis na je trip door de Namibië woestijn. Veel andere Afrikaanse toeristen; een toevluchtsoord voor mensen uit nog warmere oorden.

Het klimaat in Centraal Namibië – Windhoek

In het midden van Namibië ligt de hoofdstad Windhoek. Een vriendelijke, forse provinciestad met gezellige barretjes en koloniale hotels waar je lekker kan eten. In deze regio vind je veel veehouderijen, graslanden en savannes. Als je al kan spreken van ‘veel’; in dit lege land rijden mensen soms 175 km naar de dichtsbijzijnde mall, in windhoek red.
Het weer is hier warm en droog, verrassend in dit woestijnland. De beste periode is in onze herfst; van oktober tot half december; het is hier dan tussen de 25 graden en 30 graden. Ook in maart en april is het prima toeven hier; de perfecte gateway tussen het noorden en zuiden of het oosten en het westen. In Windhoek kruisen de twee belangrijkste wegen van het land elkaar en er is een internationaal vliegveld.

Klimaat Namibië

En bedenk dat Mad Max hier grotendeels is opgenomen; dus get your Mad Max bril uit je verkleedkist en kom deze kant op want Namibië gaat je zeker niet in de koude kleren zitten. Wij zijn enorm fan, vraag ons dus het hemd van het lijf via de chat. Nog meer Namibië? Caro en Wieke gingen je al menigmaal voor; check dus hier meer Namibië!

What you can read next:

  Klimaat Botswana

  Blog Botswana Klimaat Tips & Tricks

  Botswana ligt in het zuiden van Afrika en het klimaat van Botswana wordt grotendeels beïnvloedt door de Kalahari woestijn. Het warme woestijnklimaat en het warme steppeklimaat zijn ruwweg wel de twee klimaten die je in Botswana kan onderscheiden. Onze winter is er erg warm en droog. Botswana ligt een flink eind onder de evenaar en

  Klimaat Rwanda

  Blog Klimaat Rwanda Tips & Tricks

  Het klimaat van Rwanda is een typisch tropisch Oost-Afrikaans klimaat. De beste tijd om te gaan is in de zomervakantie. Wist je dat Rwanda ook wel het land van de duizend heuvels wordt genoemd? Dit vanwege haar sprookjesachtige heuvels en meren die zich vaak ’s ochtend compleet hullen in nevel en mist. 
  Door haar grote hoogte heeft

  klimaat in Kenia

  Het klimaat in Kenia

  Blog Kenia Klimaat Tips & Tricks

  De beste tijd om naar Kenia te gaan: deze zomervakantie met de kindertjes giraffen spotten of kamperen langs een van de prachtige meren die Kenia rijk is? Kenia is schitterend in de maanden juni, juli en augustus.
  Niet te heet en niet te koud. Wie lekker aan het strand wil luieren kan naar de kust