Namibië is een travellers paradise en dat zonder malaria, gele koorts of dengue fever! De doorgewinterde reiziger zal deze vaccinaties ook wel al hebben; DTP, Hepatitis A en BMR zijn wel aan te raden als je hier gaat reizen. Deze vaccinaties voor Namibië heb je nodig!

 

DTP – Difterie Tetanus en Polio

Polio is bijna de wereld uit. In het afgelopen jaar waren er nog maar 7 besmettingen wereldwijd. Dat is echt heel goed nieuws; en dat komt door de fantastische samenwerking en vaccins. Enten stopt ziekten en Polio is daar een heel goed voorbeeld van. Tetanus krijg je van een beet van een hond of kat. Van Difterie -Kroep- gingen kinderen vroeger vaak dood in Nederland, nu krijg je deze cocktail als kind maar een herhaling is aan te raden.

Hepatitis A – Besmettelijke geelzucht

Een kok die zijn handen niet goed wast of een drupje urine van een besmet beest op die lekkere framboos is genoeg om je doodziek en zo geel als een banaan te krijgen. De inenting is voor 30-40 jaar dus je krijgt waar voor je geld. Daarnaast komt Hepatitis A ook in Europa voor en bij tijd en wijlen zelfs in Limburg. Niet heel exotisch dus.

BMR – Bof, mazelen en rode hond

De kinderziektes bij uitstek en de eerste en laatste zijn ook niet zo heel gevaarlijk. Mazelen kan helaas dodelijk zijn en is onder jonge kinderen een groot probleem in Afrika. Men ent dan ook zeer streng met zes maanden. Als je geen mazelen hebt gehad of niet bent ingeënt raden we je ten zeerste aan een extra shot te halen. Doen, die zusters bij de travel poli zijn hartstikke hot, joh.

Vaccinaties voor Namibië

Gele koorts

Hou er rekening mee dat je een vaccinatie voor Gele koorts nodig hebt als je uit een Gele Koorts land komt. Door zeer streng beleid waarbij alle landen samenwerken, komt de ziekte bijna niet meer voor en dat wil men in heel Afrika graag zo houden. De parasiet die de vrouwtjesmug verspreidt komt nog maar zeer zelden voor.

Alles verandert, zo ook de vaccinaties die je nodig hebt voor een land. Het kan zomaar zijn dat je van de ene op de andere dag toch nog een extra prik nodig hebt omdat er een vreemde bacterie de grens over is gescharreld. Check dit dus goed!

Zin in Namibië gekregen, start dan hier je chat! Of kijk wat voor leuke andere bestemmingen!

 

What you can read next:

  vaccinaties voor Ethiopië

  Welke vaccinaties heb je nodig voor Ethiopië?

  Ethiopië Medisch Tips & Tricks

  Ethiopië is een prachtig uitgestrekt land met de beste keuken van Oost-Afrika en een fabuleuze geschiedenis. Maar voordat je je in het oude Abyssinia begeeft moet je toch even je vaccinaties voor Ethiopië bij de travelpoli halen.

  Allereerst…

  Houd er rekening mee dat aanbevolen vaccinaties kunnen veranderen van tijd tot tijd.
  Cholerastempel
  Een cholerastempel is louter een verklaring dat

  Rwanda-mountain-gorillas-Charlie's-Travels

  Vaccinaties Rwanda, welke heb je nodig?

  Blog Medisch Rwanda Tips & Tricks

  In Afrika leven nogal wat nasty bacteriën en virussen, ook in Rwanda. Laat je niet afschrikken door onderstaand lijstje want met een goede voorbereiding en een beetje gezond verstand zijn veel van deze ziekten te voorkomen. Inentingen voor Rwanda zijn nodig maar zo paranoia als sommige artsen in Nederland de kansen op ziekten benaderen hoeft ook weer

  mozambique vaccinaties

  Welke vaccinaties heb je nodig voor Mozambique?

  Medisch Mozambique Tips & Tricks

  Parelwitte, eindeloze stranden met een fijne Portugese koloniale bouwstijl? Get ready to rumble in de diepblauwe oceaan. Nu nog heel ff een kort bezoekje aan het havenziekenhuis of travel poli voor je vaccinaties die je nodig hebt en je bent helemaal Mozambique proof!
   
  Verplicht Cholerastempel
  In Mozambique is een cholera inenting niet verplicht. Ze eisen wel dat