• Bwindi Impenetrable Forest, Gorillatrek en Chimptrek

    Dit is een dikke, mistige jungle zoals je hem alleen kent uit het Jungle Book. De bergen begroeid met dik, donker woud vormen de thuisbasis voor bijna de helft van de zwaar bedreigde berggorilla’s.

Impenetrable Forest

Ook deze mysterieuze jungle (en alles wat zich hierin schuil houdt) ontdekken? Geen probleem!  Je kunt namelijk een heuse trektocht door het oerwoud maken op zoek naar de berggorilla’s. Maar Oeganda heeft meerdere oerwouden waarin onze harige achterneven zich schuilhouden. Zo kun je in Kibale Forest of Kalinzu Forest op zoek naar onze voorouders: de chimpansee.

Over Bwindi en de Berggorilla’s:

Dikke, groene, vochtige oerwoud vegetatie, zo dichtgegroeid dat je je er nauwelijks een weg doorheen kan banen. Precies om deze reden wordt het Bwindi ‘Impenetrable’ Forest genoemd. Het regenwoud ligt grotendeels in Oeganda, en groeit een stukje over de grens met Congo. Het ligt dan ook pal naast het beroemde Virunga National Park in Congo. Deze mysterieuze wouden, die bergen en vulkanen begroeien, is ook het thuis van de zeldzame berggorilla’s. De berggorilla’s zijn de meest bedreigde primatensoort op de wereld: in de jaren 70 was het geschatte aantaal maar 600 (ja, op de héle wereld!) Omdat ze een beschermde status hebben verworven, is de groep inmiddels uitgebreid tot een aantal van 800. Hiervan wonen er ongeveer 400 in Bwindi Impenetrable Forest, en de andere 400 rondom de Virungavulkanen in Congo, Rwanda en Mgahinga National Park in het Zuidelijkste puntje van Oeganda.

bwindi-gorilla
bwindi-gorilla-trekking-jaarclub.
bwindi-trekking-jungle.
chimp-trek

Een gorilla trek is een magische, onvergetelijke ervaring. Vanuit een lodge bij het park ga je vroeg uit de veren om het mistige woud in te trekken. De hike is dwars door het oerwoud (denk: machetes, lianen, Tarzan en Jane), begeleid door een stoere ranger die de berggorilla’s opspoort. Soms vind je ze gelijk, soms moet je zo’n vijf uur hiken voordat je ze vindt. En daar sta je dan: oog in oog met deze majestueuze mensapen. Je mag ze een uur lang bewonderen terwijl ze nonchalant hun ding doen, op slechts enkele meters afstand. Deze tour is dan misschien geen budget-optie, maar de ervaring is er één om nooit te vergeten!

Wil je meer weten over gorilla’s in Oeganda? Lees dan hier verder!

Over de Chimpansee’s

Voor wie maar geen genoeg kan krijgen van de mensapen, kan ook nog op zoek gaan naar chimpansees. Ten Noorden van Bwindi, bij Queen Elizabeth National Park en Fort Portal vind je twee andere dampende wouden: Kalinzu Forest en Kibale Forest. De wouden zijn kleiner dan Bwindi, maar niet minder mooi! De trek is aanzienlijk goedkoper en de hike duurt minder lang. Maar het resultaat – een uur lang onze familieleden in hun natuurlijke habitat bestuderen – is niet te evenaren!

HEB JE VRAGEN AAN ONZE OEGANDA EXPERTS? START EEN WHATSAPP GESPREK!

(Klik rechtsonderin op de WhatsApp knop om een gesprek te starten)

Het hoogtepunt van de reis van deze mannen:

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Oeganda

Daarom met Charlie’s Travels naar Oeganda

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!