✔️ Super flexibele voorwaarden – ✔️ Verantwoord toerisme – ✔️ 100% verzekerd op reis

KAMPALA CITYSAFARI

Terwijl je achterop de motor over Kampala’s groene heuvels zoeft, kijk je je ogen uit. Je komt langs markten, kerken, moskeeën en tempels, terwijl je cultuur en geschiedenis met diepe teugen opsnuift.

Kampala, Oeganda, is gebouwd op zeven heuvels, waardoor je vaak van prachtige stadsgezichten kunt genieten! Deze stad is echt de bruisende chaos die je verwacht bij een Afrikaanse stad! Daarnaast geeft het warme klimaat en de nabijheid van Lake Vic de stad een hele relaxed, bijna tropische feel (heel anders dan de metropool Nairobi). Kampala is verkozen tot de beste Oost-Afrikaanse stad om in te wonen. Nog boven Nairobi en het goed georganiseerde Kigali!

Het centrum is druk, chaotisch en stoffig met hoge, grijze gebouwen. Maar over het algemeen is Kampala vooral onwijs groen. De paden zijn gelegd en de huizen zijn gebouwd tussen de weelderige begroeiing: palmbomen, bananenplanten, cactussen, junglereuzen met bungelende lianen, bloemen in alle kleuren van de regenboog…. Daarnaast zijn de huizen op de heuvels laag gebouwd waardoor je een oogstrelend uitzicht hebt rond elke hoek die je omwandelt. Vooral mooi wanneer je in de avond over de wegen zoeft en de heuvels oplichten als sterren aan de hemel!

OP DE BROMMER

Oost-Afrika is niet echt de bestemming voor een lekkere stedentrip: steden zijn vaak groot, druk en chaotisch. Toch zou het zonde zijn om terug het vliegtuig in te stappen zonder een Urban Africa dagje! Wij organiseren city safari’s waarmee je in no time all ‘hotspots’ van Kampala kunt afvinken en samen met de locals de dag afsluit met een ijskoude Nile Special.

Zoals we in Nederland op de fiets stappen, zo springen we in Kampala achterop de boda-boda. Dit woord stamt af van border to border (gooi er een Oegandees dialect overheen en je krijgt ‘boda-boda’), en wordt gebruikt om de Honda-brommertaxi’s aan te duiden. Deze scheuren dwars door Kampala om jou overal op te pikken en af te zetten waar je wil! Handig, want het verkeer in Kampala is een chaos en staat vaak muurvast. Maar op de boda boda slalom en zigzag je door alle toeterende auto’s heen.

DE CITYSAFARI

Helm op je hoofd, gas erop en zoeven maar! Achterop de boda scheur je over Kampala’s heuvels en kom je langs al Kampala’s highlights. Zo kom je bijvoorbeeld langs Owino market, één van Oost-Afrika’s grootste markten. Op deze chaotische markt vind je werkelijk àlles wat je nodig hebt, zelfs als je nog niet eens wist dat je het nodig had. Van eetbare dingen, tot draagbare dingen, souvenirs of gebruiksvoorwerpen. Nog meer van het chaotische stadsleven ervaar je met een bezoekje aan town, waar honderden mensen zich door straatjes wurmen met winkeltjes die allemaal dezelfde spulletjes verkopen en waar je ook het indrukwekkende taxi-park vindt. Denk: een plein met honderden taxi-busjes hutje mutje tegen elkaar, allemaal met hun neus een andere kant op. Georganiseerde chaos!

Het Christendom is de grootse religie in Oeganda, en in elk straatje vind je zo’n 63 kerken die soms meer weghebben van een pompend muziekfestival. Maar tijdens de citysafari bezoek je ook plekken die voortkomen uit andere religies. Zo kun je Gaddafi Mosque bezoeken. Een imposante moskee, waanzinnige architectuur en een adembenemd uitzicht over de stad. Of word zen bij de hindoeïstische Bahai tempel, omgeven door een rustgevende groene tuin. Wanneer geschiedenis je lievelingsvak was op de middelbare school heb je geluk: de citysafari ontbreekt namelijk niet aan een bezoekje aan het paleis van oud-dictator Idi Amin. Lekker griezelen wanneer je zijn martelkerkers in het echt ziet!

Vergeet tijdens de city tour geen rolex naar binnen te stouwen! En nee, we hebben het niet over het peperdure horloge (dat zou nogal zonde zijn en bovendien niet erg lekker). Roll + eggs: het culinaire hoogtepuntje wat betreft Oegandese snacks! Op een chiapati wordt een vette omelet met groenten gebakken en opgerold. Op elke hoek van elke straat in de stad staat wel een vrolijke meneer op een stomende plaat eitjes te bakken. Simpel, maar vult de maag! Handig als je een bodempje moet leggen voor de avond die op de loer ligt…

Het nachtleven in Kampala is er namelijk ook één om niet missen en vormt de ideale knallende afsluiting van je city tour! De stad is niet voor niets bekroond tot Party Capital of East-Africa! Maandag? Dinsdag? Zaterdag? Elke avond is er één om te feesten. Enthousiast je billen schudden en daggeren in dampende, sleazy lokale clubs op afro beats? Of liever raven en hakken op Tribal House in verstopte, industriële warehouses? Waar je ook besluit heen te gaan: een ijskoude Nile Special (lokaal biertje) is altijd aanwezig!

HEEFT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

Bekijk meer unieke ervaringen

DE GARDEN ROUTE VOOR VRIENDEN: ZO ZIET DIE ERUIT!

COMBINATIEREIS KENIA & OEGANDA

“Tijdens een reis door Kenia en Oeganda worden de wensen van elk type reiziger in vervulling gebracht. Van uitgestrekte savannes tot groene wouden en van hoge bergketens tot diepe meren, het landschap van deze twee landen is verrassend divers. Spot de BIG 5, maak kennis met verschillende, authentieke culturen en ontdek de parelwitte stranden van Oost-Afrika”. – Charlie

DE EASTERN LOOP VOOR VRIENDEN: ZO ZIET DIE ERUIT!

Leuk dat je interesse hebt in een reis naar Zuid-Afrika samen met je vrienden! Iedereen kan z’n hart ophalen in dit prachtige land. Legendarische zonsondergangen, hikes door ongerepte natuur, wilde kustlijnen, veel wildlife en genoeg kroegen om alle Zuid-Afrikaanse wijntjes en biertjes te proberen. Inderdaad, het avontuur druipt ervan af in Zuid-Afrika en in het bijzonder in het oosten.

DE EASTERN LOOP VOOR LOVEBIRDS: ZO ZIET DIE ERUIT!

Leuk dat je interesse hebt in een reis naar Zuid-Afrika met z’n tweetjes. Iedereen kan z’n hart ophalen in dit prachtige land. Legendarische zonsondergangen, hiken in ongerepte natuur, safari in de wildparken, ruige kustlijnen en slapen onder verbluffende sterrenhemels in de bushbush. Inderdaad, de romantiek druipt ervan af in Zuid-Afrika.

DE EASTERN LOOP VOOR FAMILIE’S: ZO ZIET DIE ERUIT!

Leuk dat je interesse hebt in een reis naar Zuid-Afrika samen met de familie! Iedereen kan z’n hart ophalen in dit prachtige land. Legendarische zonsondergangen, hiken in ongerepte natuur, kampvuur verhalen vertellen, overnachten in wildparken, ruige kustlijnen en op zoek naar de Big Five! Inderdaad, het avontuur druipt ervan af in Zuid-Afrika. Een perfecte vakantiebestemming en dé plek voor een onvergetelijk trip met je zus, broer, zoon, moeder, opa, beste vriend of vriendin.

EEN FAMILIEREIS IN TANZANIA: ZO ZIET DIE ERUIT!

Ha reiziger! Leuk dat je geïnteresseerd bent in een familiereis naar Tanzania! Na het lezen van deze voorbeeldreis weet je dat Tanzania veel meer is dan safari, lodges en beach resorts. Beesten spotten vanuit een safari-jeep, uren staren naar de hoogste berg van Afrika (de Kilimanjaro). Of slingeren aan lianen en plonsen in een hotspring en een potje voetballen met de kids uit de buurt op een parelwit strand. Onze reis-experts stellen speciaal voor jullie de ultieme trip samen. Wil je weten hoe zo’n familiereis ervan binnenstebuiten uitziet? Scroll door deze itinerary voor een vogelvlucht langs alle hoogtepunten. Let’s go!

DE GARDEN ROUTE VOOR VRIENDEN: ZO ZIET DIE ERUIT!

COMBINATIEREIS KENIA & OEGANDA

“Tijdens een reis door Kenia en Oeganda worden de wensen van elk type reiziger in vervulling gebracht. Van uitgestrekte savannes tot groene wouden en van hoge bergketens tot diepe meren, het landschap van deze twee landen is verrassend divers. Spot de BIG 5, maak kennis met verschillende, authentieke culturen en ontdek de parelwitte stranden van Oost-Afrika”. – Charlie

DE EASTERN LOOP VOOR VRIENDEN: ZO ZIET DIE ERUIT!

Leuk dat je interesse hebt in een reis naar Zuid-Afrika samen met je vrienden! Iedereen kan z’n hart ophalen in dit prachtige land. Legendarische zonsondergangen, hikes door ongerepte natuur, wilde kustlijnen, veel wildlife en genoeg kroegen om alle Zuid-Afrikaanse wijntjes en biertjes te proberen. Inderdaad, het avontuur druipt ervan af in Zuid-Afrika en in het bijzonder in het oosten.

DAAROM MET CHARLIE’S TRAVELS NAAR AFRIKA

WE ZIJN “ON THE GROUND” IN AFRIKA
Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!
WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

ELKE REIS IS EEN CO-CREATIE
Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.
WIJ WERKEN VERANTWOORD & DUURZAAM

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

Chat openen
Kan ik je helpen?
Geinteresseerd in KAMPALA CITYSAFARI neem dan nu contact met ons op!