KANOTREKKING LAKE BUNYONYI

In een uitgeholde boomstam peddel je over het spiegelgladde meer. Slaap in homestays bij eilandbewoners, hike naar waanzinnige uitzichtpunten op de Rwandees-Congolese grens, speel potjes voetbal met de kids en bereid je voor op een vers gevangen diner, kampvuren en sterke verhalen.

Welkom bij Lake Bunyonyi in het verre Zuid-Westen van Oeganda, één van Charlie’s Travels dierbare lievelingetjes wat mooie natuurspots betreft. Lake Bunyonyi wordt ook wel het ‘Zwitserland van Oeganda’ genoemd, en als je hier eenmaal bent kun je zien waarom! Een langgerekt, kronkelig meer met maar liefst 29 eilandjes verspreid over het wateroppervlak, omringd door groene, torenhoge heuvels (zeker voor Nederlandse begrippen). Van het grootste eiland met de enige school en ziekenhuis uit de buurt erop gebouwd, tot het kleinste eilandje van slechts enkele vierkante meters groot. Hier werden vrouwen op gedumpt die het voor elkaar kregen buitenechtelijk zwanger te raken, om in hongerig en alleen hun laatste dagen uit te zitten. Niet alleen is dit meer met 900 meter nummer 5 van diepste meren ter wereld, Lake Bunyonyi is ook groen, lush en bloedmooi. Het wordt daarom door de meeste toeristen zeker niet overgeslagen. Gelukkig hebben wij bij Charlie’s Travels super speciale en off the beaten track trip voor je uitgezet: een meerdaagse kanotocht in een uitgeholde boomstam!

DE KANO TREK

Eiland hoppen in een kano: wie wil dat nou niet? Spullen mee, en elke nacht slapen op een ander eiland. Met een peddel in je hand dobber je over het spiegelgladde water tussen de groene eilandjes door. Slaap bij Tom’s Homestay voor de full island experience. Bereid je voor op een vers gevangen diner, kampvuren, sterke verhalen en een persoonlijke rondleiding van de inmiddels beroemde Tom op zíjn eiland. Bij Tom krijg je een kijkje in het lokale leven van de eilandbewoners op Lake Bunyonyi. Ook kun je in één van de resorts te overnachten. Ruime safaritenten waar je ’s nachts de geluiden van de jungle hoort en waar je ’s ochtends je koffietje op de veranda drinkt. Het water van deze meren is kraakhelder en schoon: zwemmen dus!

Het kanoën kun je afwisselen met een stevige hike langs de Rwandeese-Oegandese grens. Het uitzicht over de glooiende heuvels, de terrassen en het Lake Bunyonyi is er eentje om niet te missen. Als je een passie hebt voor vogels, vergeet dan vooral je verrekijker niet! Bunyonyi betekent ten slotte ‘plek van vele kleine vogels’, en de vogeltjes in alle kleuren van de regenboog vliegen je dan ook zowat om de oren!

HEEFT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

Bekijk meer unieke ervaringen

EEN REIS DOOR OEGANDA/RWANDA MET EEN GROEP VRIENDEN: ZO ZIET DIE ERUIT!

EEN FAMILIEREIS IN OEGANDA: ZO ZIET DIE ERUIT!

WEST OEGANDA

Vanuit het knusse stadje Fort Portal kun je niet alleen een bezoekje brengen aan deze kraakheldere Crater Lakes. Deze stad ligt namelijk ook aan de voet van het ruige Rwenzori gebergte, met besneeuwde bergtoppen.

JINJA

Jinja is het kleine broertje van de hoofdstad Kampala en ligt op zo’n twee uur rijden van de metropool vandaan. Genesteld aan de oevers van de Nijl – zelfs waar de Nijl ontspringt uit het Victoriameer – dient Jinja als uitvalsbasis voor Kampalezen die een weekendje in de natuur willen vertoeven. Jinja staat bekend om de gestoorde wildwatersporten vanwege de woeste rapids op de Nijl. Maar ook is het een bruisend stadje, met veel clubs, bars en levendige straatjes en marktjes.

WILDLIFE VANAF HET WATER

Oeganda’s safariparken staan dan misschien in de schaduw van grote broers in Kenia en Tanzania, maar de Pearl of Africa heeft een andere troefkaart achter de hand. De parken staan namelijk bekend om de spectaculaire bootsafari’s, die je het wildlife van een ander perspectief laten zien.

BWINDI IMPENETRABLE FOREST, GORILLATREK EN CHIMPTREK

Dit is een dikke, mistige jungle zoals je hem alleen kent uit het Jungle Book. De bergen begroeid met dik, donker woud vormen de thuisbasis voor bijna de helft van de zwaar bedreigde berggorilla’s.

EEN REIS DOOR OEGANDA/RWANDA MET EEN GROEP VRIENDEN: ZO ZIET DIE ERUIT!

EEN FAMILIEREIS IN OEGANDA: ZO ZIET DIE ERUIT!

WEST OEGANDA

Vanuit het knusse stadje Fort Portal kun je niet alleen een bezoekje brengen aan deze kraakheldere Crater Lakes. Deze stad ligt namelijk ook aan de voet van het ruige Rwenzori gebergte, met besneeuwde bergtoppen.

DAAROM MET CHARLIE’S TRAVELS NAAR AFRIKA

WE ZIJN “ON THE GROUND” IN AFRIKA

Wij werken, wonen, ademen en leven in Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES & EXPERIENCES

Samen met onze lokale partners ontwikkelen wij eigen unieke routes. Ontdek de hidden gems van het continent!

ONZE REIZEN ZIJN PERSOONLIJK EN OP MAAT

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Wij staan dag en nacht voor jou klaar tijdens jouw reis.

WE NEMEN ONZE VERANTWOORDELIJKHEID

Wij grijpen de kans om te zorgen dat onze reizen een duurzame en positieve impact hebben op het klimaat, de lokale communities en het wildlife.