LAKE MBURO NATIONAL PARK

On safari in Uganda! In Lake Mburo you come so close that you can almost touch the wild animals … You can discover this piece of nature by bike, on foot or on horseback.

WAAR LIGT LAKE MBURO

Wanneer je vanaf Kampala richting het Zuid-Westen vertrekt, waar Oeganda’s meeste toeristische highlights zich bevinden, kom je onderweg een klein nationaal park tegen: Lake Mburo National Park. Met 370km2 is Lake Mburo het kleinste nationaal park in Oeganda dat uit savannelandschap bestaat.

WAT KUN JE DOEN IN LAKE MBURO

In Lake Mburo nationaal park barst het van het wildlife. Misschien niet het wildlife zoals je dat in veel andere parken in Oeganda vindt. Zo wandelt er in Lake Mburo maar één eenzame, bejaarde leeuw rond en zul je geen olifanten of giraffen tegen het lijf lopen. Wel kun je hier eindeloos veel zebra’s, buffalo’s, hyena’s, jakhalzen, impala’s tegenkomen en als je geluk hebt spot je zelfs een luipaard! Lake Mburo is het enige safaripark wat je te voet, te paard of op de fiets kunt ontdekken, omdat je geen risico loopt opgegeten te worden door een leeuw of vertrappeld door een olifant. Met je voet op de trappers of hobbelend op een paard kun je super dichtbij de dieren komen zonder dat ze wegrennen!

Maar er is ook ander soort wildlife dat Lake Mburo interessant maakt: zo kun je tijdens natuurwandelingen een enorm scala aan kleurrijke vogeltjes spotten, gezien er zo’n 313 verschillende vogelsoorten in Lake Mburo wonen. Houd je verrekijker maar bij de hand! Niet zo’n fan van onze gevleugelde vrienden? Je kunt een bootcruise doen op Lake Mburo en met een vishengel smakelijke vissen uit het water trekken. Pas op dat je niet perongeluk een nijlpaard of een krokodil aan de haak slaat!

WAAR SLAAP JE IN LAKE MBURO

Lake Mburo is een klein nationaal park en heeft daarom beperkt keuze aan accommodaties. Wel vind je in Lake Mburo National Park één van de mooiste en meest high end slaapplekken van Oeganda, Mihingo Lodge. Denk: een spiegelgladde infinity pool waar je over de rand hangt met een cocktail in je hand terwijl je zinderend uitzicht hebt over een oneindige savanne-vlakte met ondergaande zon die haar gouden licht schijnt op grazende zebra’s. Zucht…. Dat willen we toch allemaal?

HEEFT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

Bekijk meer unieke ervaringen

EEN REIS DOOR OEGANDA/RWANDA MET EEN GROEP VRIENDEN: ZO ZIET DIE ERUIT!

EEN FAMILIEREIS IN OEGANDA: ZO ZIET DIE ERUIT!

WEST OEGANDA

Vanuit het knusse stadje Fort Portal kun je niet alleen een bezoekje brengen aan deze kraakheldere Crater Lakes. Deze stad ligt namelijk ook aan de voet van het ruige Rwenzori gebergte, met besneeuwde bergtoppen.

JINJA

Jinja is het kleine broertje van de hoofdstad Kampala en ligt op zo’n twee uur rijden van de metropool vandaan. Genesteld aan de oevers van de Nijl – zelfs waar de Nijl ontspringt uit het Victoriameer – dient Jinja als uitvalsbasis voor Kampalezen die een weekendje in de natuur willen vertoeven. Jinja staat bekend om de gestoorde wildwatersporten vanwege de woeste rapids op de Nijl. Maar ook is het een bruisend stadje, met veel clubs, bars en levendige straatjes en marktjes.

WILDLIFE VANAF HET WATER

Oeganda’s safariparken staan dan misschien in de schaduw van grote broers in Kenia en Tanzania, maar de Pearl of Africa heeft een andere troefkaart achter de hand. De parken staan namelijk bekend om de spectaculaire bootsafari’s, die je het wildlife van een ander perspectief laten zien.

BWINDI IMPENETRABLE FOREST, GORILLATREK EN CHIMPTREK

Dit is een dikke, mistige jungle zoals je hem alleen kent uit het Jungle Book. De bergen begroeid met dik, donker woud vormen de thuisbasis voor bijna de helft van de zwaar bedreigde berggorilla’s.

EEN REIS DOOR OEGANDA/RWANDA MET EEN GROEP VRIENDEN: ZO ZIET DIE ERUIT!

EEN FAMILIEREIS IN OEGANDA: ZO ZIET DIE ERUIT!

WEST OEGANDA

Vanuit het knusse stadje Fort Portal kun je niet alleen een bezoekje brengen aan deze kraakheldere Crater Lakes. Deze stad ligt namelijk ook aan de voet van het ruige Rwenzori gebergte, met besneeuwde bergtoppen.

DAAROM MET CHARLIE’S TRAVELS NAAR AFRIKA

WE ZIJN “ON THE GROUND” IN AFRIKA

Wij werken, wonen, ademen en leven in Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES & EXPERIENCES

Samen met onze lokale partners ontwikkelen wij eigen unieke routes. Ontdek de hidden gems van het continent!

ONZE REIZEN ZIJN PERSOONLIJK EN OP MAAT

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Wij staan dag en nacht voor jou klaar tijdens jouw reis.

WE NEMEN ONZE VERANTWOORDELIJKHEID

Wij grijpen de kans om te zorgen dat onze reizen een duurzame en positieve impact hebben op het klimaat, de lokale communities en het wildlife.