✔️ Super flexibele voorwaarden – ✔️ Verantwoord toerisme – ✔️ 100% verzekerd op reis

LAKE TO LAKE TOUR

Een meerdaagse motortocht tussen de twee mooiste meren van Oeganda… De route brengt je overal: van gloednieuw aangelegde, hoge bergpassen tot kleine paadjes langs de meren. Je komt langs regenwouden, bossen, een miljoen dorpjes, en een paar onvergetelijke viewpoints!

ZUID-WEST OEGANDA ONTDEKKEN

Oeganda! Een terechte Afrikaanse parel: het land met 41,5 miljoen inwoners staat bekend om haar schoonheid. Oneindige landschappen met bergen, heuvels, bossen, en heel. veel. groen. Na het dictatoriale regime van Idi Amin is het volledig tot bloei gekomen. De bruisende hoofdstad Kampala is schitterend en een goede toevoeging aan de Lake to Lake Tour!

Diep weggestopt in het Zuid-Westen van Oeganda, omsingeld door de groene bergen en vulkanen van de Rwandese en Congolese grens, vinden we twee prachtige meren genesteld in de jungle: Lake Bunyonyi en Lake Mutanda. De één met maar liefst 29 eilanden versnipperd over het wateroppervlak, de ander weerspiegelt de majestueuze vulkanen van Congo. Bij deze twee meren strijkt menig toerist neer te badderen, hiken, kayakken of om eindelijk hun boek uit te lezen. Maar met onze zelf-ontwikkelde Lake to Lake tour ervaren we de twee meren op een manier waarop geen enkele andere reiziger dat doet!

OP DE MOTOR

Motoren zijn THE way to go in Afrika, en hoewel we in Kenia al wat trips op de motor hadden staan, bleef ‘The Pearl of Africa’ een beetje achter. Tot nu! Samen met de betrouwbare gids Katto (een bijzonder vrolijke man die naar eigen zeggen geblinddoekt en achterstevoren heel Zuid-Oeganda door kan hiken), tuf je met de Lake to Lake tour op je eigen motor van het ene meer naar de andere: een waanzinnige tocht! De route brengt je overal: van gloednieuw aangelegde bergpassen tot kleine paadjes langs de meren. Je komt langs regenwouden, bossen, een miljoen dorpjes, en een paar onvergetelijke viewpoints!

De tocht duurt twee dagen, en beide dagen rijd je door bossen heen. Zo rijd je over paden met bomen van 30 meter hoog langs de grens van Rwanda, of vlam je door gebieden die zo dichtbebost zijn dat je de zon niet meer voelt schijnen. Door het bos rijden heeft bijna iets mystieks.

DE ROUTE

Dag 1 vertrek je richting Bwindi Impenetrable Forest. De naam zegt het al: niet doorheen te komen. Dat gaan we ook niet doen, maar we gaan wel vanaf een nabijgelegen viewpoint van het uitzicht genieten! In dit woud zitten ongeveer 350 berggorilla’s, van de nog maar 800 ter wereld! Naast de bossen zie je overal waar je kijkt bergen. Een berg wordt pas een berg genoemd wanneer deze boven de 2000 meter komt, dan is het ook nog eens een kleine berg.. Ter vergelijking: de Mont Ventoux komt net boven de 1900 meter uit. Je kunt je voorstellen: toen ik vertelde dat de hoogste heuvel in NL 322 meter hoog is, kwamen ze niet meer bij.

Op deze route heb je de Muhavura Mountain continu in zicht. Op dag twee rijd je over een gloednieuwe bergpas met rechts de Ranger Mountains: vier grote bergen waarvan de laatste twee in Congo liggen. Met rechts bergen en links Lake Bunyonyi rijdt je ‘m omhoog, en over smooth asfalt zoef je door een regenwoud weer naar beneden. Ook hier vind je weer een niet te missen viewpoint: het uitzicht van deze plek heeft ervoor gezorgd dat Churchill Oeganda ‘the Pearl of Africa’ heeft gedoopt.

Naast regenwouden, bergen en bossen draait deze hele tocht natuurlijk om meren. Je start en eindigt bij Lake Bunyonyi, een crater lake met enorm veel kleine eilandjes. Het een van de diepste meren ter wereld met een diepte van meer dan 900 meter. Jullie eindigen jullie tocht aan dit meer bij Byoona Amagara. Je kunt de 29 eilanden van Lake Bunyonyi het beste ontdekken in de kano (oftewel: een uitgehouwen boomstam). Het kanoën kun je afwisselen met een stevige hike langs de Rwandees-Ugandese grens. Hier heb je uitzicht over de glooiende heuvels, de terrassen en natuurlijk Lake Bunyonyi!

Voordat het zover is overnachten jullie eerst aan Lake Mutanda. Je rijdt langs de rand van Lake Mulehe, het kleine zusje van Lake Mutanda en kunt hier tijdens de lunch pauze eventueel al een verfrissende duik nemen. Je gooit hier ’s avonds je tent uit en slaapt aan de rand van dit prachtige meer. Zwemmen, eten, schooltje bezoeken, of lekker helemaal niks: de keuze is aan jullie!

Het is een onbetaalbare ervaring: op je eigen motor door Oeganda crossen, zwemmen in meren, ’s avonds bij het kampvuur zitten, langs en door regenwouden rijden, en dit alles omringd door gigantische bergen. Een avontuurlijke en onvergetelijke ervaring!

WAT JE NOG MEER KUNT VERWACHTEN…

Prepare yourself.. Deze tocht is niet voor iedereen. Je vertrekt meteen de hoogte in. Ik kan je zeggen: over een bergpas rijden op 2800 meter hoogte is prachtig, maar ook prachtig koud! Pro tip: neem een thermoshirt en hele dikke trui mee. Wil je echt goed voorbereid op pad gaan? Handschoenen en een doek voor je gezicht kunnen zeker geen kwaad…

Naast het arsenaal aan landschappen wat je onderweg voorbij rijdt, kom je ook overal enthousiaste bewoners van de omliggende dorpjes tegen. De kids rennen achter je motor aan, en kijken vol verbazing naar een ‘mzungu’ (witte) op een motor. Die verbazing blijft lachen om mee te maken. Je maakt onderweg ook van alles mee, zo kwamen wij bij toeval midden in een ‘cultural dance practise’ terecht van een lokale school. Een van mijn mooiste Afrika-ervaringen so far!

HEEFT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

Bekijk meer unieke ervaringen

DE GARDEN ROUTE VOOR VRIENDEN: ZO ZIET DIE ERUIT!

COMBINATIEREIS KENIA & OEGANDA

“Tijdens een reis door Kenia en Oeganda worden de wensen van elk type reiziger in vervulling gebracht. Van uitgestrekte savannes tot groene wouden en van hoge bergketens tot diepe meren, het landschap van deze twee landen is verrassend divers. Spot de BIG 5, maak kennis met verschillende, authentieke culturen en ontdek de parelwitte stranden van Oost-Afrika”. – Charlie

DE EASTERN LOOP VOOR VRIENDEN: ZO ZIET DIE ERUIT!

Leuk dat je interesse hebt in een reis naar Zuid-Afrika samen met je vrienden! Iedereen kan z’n hart ophalen in dit prachtige land. Legendarische zonsondergangen, hikes door ongerepte natuur, wilde kustlijnen, veel wildlife en genoeg kroegen om alle Zuid-Afrikaanse wijntjes en biertjes te proberen. Inderdaad, het avontuur druipt ervan af in Zuid-Afrika en in het bijzonder in het oosten.

DE EASTERN LOOP VOOR LOVEBIRDS: ZO ZIET DIE ERUIT!

Leuk dat je interesse hebt in een reis naar Zuid-Afrika met z’n tweetjes. Iedereen kan z’n hart ophalen in dit prachtige land. Legendarische zonsondergangen, hiken in ongerepte natuur, safari in de wildparken, ruige kustlijnen en slapen onder verbluffende sterrenhemels in de bushbush. Inderdaad, de romantiek druipt ervan af in Zuid-Afrika.

DE EASTERN LOOP VOOR FAMILIE’S: ZO ZIET DIE ERUIT!

Leuk dat je interesse hebt in een reis naar Zuid-Afrika samen met de familie! Iedereen kan z’n hart ophalen in dit prachtige land. Legendarische zonsondergangen, hiken in ongerepte natuur, kampvuur verhalen vertellen, overnachten in wildparken, ruige kustlijnen en op zoek naar de Big Five! Inderdaad, het avontuur druipt ervan af in Zuid-Afrika. Een perfecte vakantiebestemming en dé plek voor een onvergetelijk trip met je zus, broer, zoon, moeder, opa, beste vriend of vriendin.

EEN FAMILIEREIS IN TANZANIA: ZO ZIET DIE ERUIT!

Ha reiziger! Leuk dat je geïnteresseerd bent in een familiereis naar Tanzania! Na het lezen van deze voorbeeldreis weet je dat Tanzania veel meer is dan safari, lodges en beach resorts. Beesten spotten vanuit een safari-jeep, uren staren naar de hoogste berg van Afrika (de Kilimanjaro). Of slingeren aan lianen en plonsen in een hotspring en een potje voetballen met de kids uit de buurt op een parelwit strand. Onze reis-experts stellen speciaal voor jullie de ultieme trip samen. Wil je weten hoe zo’n familiereis ervan binnenstebuiten uitziet? Scroll door deze itinerary voor een vogelvlucht langs alle hoogtepunten. Let’s go!

DE GARDEN ROUTE VOOR VRIENDEN: ZO ZIET DIE ERUIT!

COMBINATIEREIS KENIA & OEGANDA

“Tijdens een reis door Kenia en Oeganda worden de wensen van elk type reiziger in vervulling gebracht. Van uitgestrekte savannes tot groene wouden en van hoge bergketens tot diepe meren, het landschap van deze twee landen is verrassend divers. Spot de BIG 5, maak kennis met verschillende, authentieke culturen en ontdek de parelwitte stranden van Oost-Afrika”. – Charlie

DE EASTERN LOOP VOOR VRIENDEN: ZO ZIET DIE ERUIT!

Leuk dat je interesse hebt in een reis naar Zuid-Afrika samen met je vrienden! Iedereen kan z’n hart ophalen in dit prachtige land. Legendarische zonsondergangen, hikes door ongerepte natuur, wilde kustlijnen, veel wildlife en genoeg kroegen om alle Zuid-Afrikaanse wijntjes en biertjes te proberen. Inderdaad, het avontuur druipt ervan af in Zuid-Afrika en in het bijzonder in het oosten.

DAAROM MET CHARLIE’S TRAVELS NAAR AFRIKA

WE ZIJN “ON THE GROUND” IN AFRIKA
Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!
WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

ELKE REIS IS EEN CO-CREATIE
Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.
WIJ WERKEN VERANTWOORD & DUURZAAM

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Charlie's Travels
Geinteresseerd in LAKE TO LAKE TOUR neem dan nu contact met ons op!