Ontspannen in Afrika: onze zes favoriete familiereis-locaties

Een familiereis boeken bij Charlie’s Travels betekent niet alléén maar avontuur! We houden bij het samenstellen van al onze reizen zoveel mogelijk rekening met de wensen van onze klanten, en dat betekent dat er zeker ook heel wat gerelaxt wordt.

In deze blogpost doen we uit de doeken wat onze zes favoriete ontspan-locaties zijn voor een familiereis.

Diani Beach

De Charlie’s Travels Headquarters staan in Nairobi, maar toch is een familiereis-uitje naar de tropische kust van Kenia binnen handbereik! Vanaf Nairobi zijn er drie manieren om bijvoorbeeld in Mombassa te komen. Het snelst ben je met het vliegtuig: in een luttele vijftig minuten zit je al op de luchthaven van de havenstad van Kenia, en daarvandaan is het nog maar een halfuurtje rijden naar het paradijselijke Diani Beach. Ontspannen is het daar zeker: aan de lange Diani Beach Road zit een grote hoeveelheid resorts, hotels, restaurants en bars – allemaal met een eigen toegang naar het witte strand. Ook Kilifi, Watamu en Lamu zijn gelegen aan de Indische Oceaan en voor ontspanningszoekers zeer de moeite waard! Lees hier meer over deze Keniaanse bestemmingen.

Lake Bunyonyi

Hoewel Oeganda niet aan de kust ligt, betekent het niet dat je in dit land geen goede familiereis-bestemming is om bij te tanken. Sterker nog, op de maar liefst 29 eilanden in Lake Bunyonyi kunnen je goed zwemmen en genieten van de fantastische natuur die het eiland omringt. Als je eenmaal genoeg bent bijgekomen, kun je op je dooie gemak een kanotocht langs de eilanden maken, terwijl je steeds weer op een nieuw eiland overnacht in een homestay.

Er is natuurlijk nog veel meer te doen in Oeganda, dat lees je hier!

Zanzibar

Zanzibar heeft eigenlijk geen introductie nodig, maar we gaan toch een poging wagen: dit tropische eiland voor de Tanzaniaanse kust is de perfecte plek om bij te komen van een meerdaagse safari door de Serengeti, een beklimming van de Kilimanjaro of gewoon, van maanden hard werken in Nederland. Minstens net zo indrukwekkend als de witte stranden is Stone Town: de voormalige woonplaats van de Sultan van Oman, waar je op iedere straathoek Perzische invloeden en sporen van de Swahili-cultuur kunt vinden.

Hier lees je waarom je op famileireis moet naar Tanzania.

De Garden Route

De beroemdste route van Zuid-Afrika, de Garden Route, begint in Port Elisabeth en loopt helemaal via de kust naar Kaapstad. Als je genoeg tijd hebt, hoef je echter niet al teveel in de auto te zitten en kun je het zuidelijkste puntje van het continent langzaamaan verkennen. Van surfstadje Jeffreysbay (J’bay) tot de struisvogelboerderijen van Oudtshoorn: je komt van alles tegen. Als je aan het eind van de tour dan ook nog een klein beetje omrijdt naar Stellenbosch, kun je ook nog een dagje wijn proeven in je reis inbouwen!

Hier lees je meer over Zuid-Afrika en wat je daar zoal kunt doen.

Madagascar

Sainte Marie is een tropisch eiland aan de oostkust van Madagascar, het forse eiland dat oostelijk naast het Afrikaanse continent ligt. Witte stranden, palmbomen, koraalriffen, dolfijnen en walvissen.. Het is geen wonder dat juist dit eiland in de 18e eeuw de thuisbasis was van een groot aantal beruchte piraten – dat relaxte, autonome sfeertje hangt er nog steeds!

Onze Madagascar-expert Jos blijft verliefd op het eiland (en haar bewoners) en beantwoordt hier nog wat meer vragen. Check ook onze bestemmingspagina!

De stranden van Mozambique

Deze tropische stranden mogen zeker niet op dit lijstje voor je familiereis ontbreken! Net als in Kenia zijn er meerdere locaties die meer dan de moeite waard zijn. De bekendste bestemming is Tofo, een paradijselijke reeks stranden met gezellige barretjes en goede restaurants. Wat noordelijker aan de kust ligt Vilankulos, een stad die als toegangspoort geldt voor één van de mooiste eilanden voor de Oost-Afrikaanse kustlijn: Bazaruto. Daar reis je naartoe per dhow-boot, die tevens dient als uitvalsbasis voor spectaculaire snorkelsessies.

Hierboven staat slechts een kleine greep uit de relax-locaties in Mozambique. Klik hier om meer te lezen over deze bestemming.

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Ontspannen in Afrika: onze zes favoriete familiereis-locaties?