Oost-Afrika: als je eigenlijk geen tijd hebt voor avontuur

De herfst heeft zich lekker ingenesteld in het Nederlandse landschap, en de feestdagen staan voor de deur. Het merendeel van de 25 beste dagen van het jaar zijn ondertussen geïnvesteerd in weekendjes weg met vriendengroepen en grotere vakanties met je vriend of vriendin, maar ergens heb je nog anderhalf weekje liggen…

Je zou nog wel een ‘verre reis’ willen maken, maar een snel potje hoofdrekenen brengt je al snel tot de volgende conclusie: 10 dagen – 2 dagen reizen – 1 á 2 dagen een jetlag daar, en hetzelfde zodra je weer thuis bent, laat jou achter met…. 5 dagen, max., om écht te genieten van die welverdiende vrije uurtjes. Laatmaarzittendan, jij spendeert je vrije dagen wel weer bij de schoonouders op de bank terwijl een onverwachte regen/sneeuw/hagelbui je geplande dagje uit verpest.

Mag ik een alternatief voorstellen? Geef jezelf een vervroegd kerstkadootje en ga alsnog het avontuur aan! 10 dagen Oost-Afrika is genoeg voor een legendarische reis. Begin met een urban feestje in een Afrikaanse hoofdstad, trek door naar de bergen, spring een paar dagen op de motor, bekijk de Big Five en sluit af met wat nachtjes in een tropisch paradijs.

Waar je voor Azië, Australië en Zuid-Amerika al gauw een aantal weken uit moet trekken om alle highlights aan te tikken – om over het jetlag-herstel nog maar niet te spreken – voel je je na 10 dagen Oost-Afrika alsof je 3 weken weg bent geweest. Wat het nog eens extra voordelig maakt is dat vliegtickets voor gemiddeld de helft van de prijs over de toonbank gaan.

motorsafari
groen uitzicht

Dus, laat het creperen in de kou maar even voor wat het is, en maak alsnog die reis waar je dit jaar nog niet aan toe bent gekomen. We zijn eerlijk: de periode rondom kerst is ook hier druk, maar die dagen heb je toch vrij, dus kun je laten zitten. Sterker nog: het voordeel van niet gebonden zijn aan schoolvakanties is dat je de overenthousiaste gezinnen met drie kids aan de riem en vijf camera’s paraat kunt vermijden, en in plaats daarvan lekker rustig in januari deze kant op kunt komen. Blue monday heeft er nog nooit zo rooskleurig uitgezien als onder de Afrikaanse zon, en in 10 dagen ben jij een lifetime aan ervaringen rijker. Beloofd.

See you in Africa!

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Oost-Afrika: als je eigenlijk geen tijd hebt voor avontuur?