Op Huwelijksreis Naar Kenia: Onvergetelijk!

Onze huwelijkrreis moest avontuurlijk, adembenemend en onvergetelijk worden. Eerder dit jaar kreeg Nadine van een collega de tip om eens te kijken bij Charlie’s Travels en wij kunnen je vertellen; bij de eerste (skype)ontmoeting was het raak. Charlie & Hendrik overtuigden ons in 1 gesprek om op huwelijksreis naar Kenia te gaan. Tot op de dag van vandaag hebben we hier nog geen seconde spijt van gehad. En waarom deze reis in 1 woord GEWELDIG was zullen wij je hieronder vertellen.

Ronald en Nadine zijn op 30 juni 2017 in het huwelijksbootje gestapt. Om dit te vieren hebben zij een onvergetelijke huwelijksreis gemaakt door Kenia.

Lake Naivasha

Na een goede vlucht arriveerden we in Nairobi en reden we naar Wildebeest Eco Camp, een heerlijke rustige plek in de toch wat drukke stad Nairobi. De volgende ochtend ontmoette wij ons persoonlijke driver welke ons naar Lake Naivasha bracht, zo’n 3 uur rijden vanaf Nairobi. Hier verbleven we op een prachtige campground direct aan het meer met talloze Afrikaanse acacia bomen. We kregen een ontzettend leuk hutje met uitzicht op het meer. Diezelfde middag maakten wij een sunset boottocht waar we meteen onder de indruk waren van de gigantische hoeveelheden hippo’s. De volgende dag stond in het teken van een fietssafari door Hell’s Gate National Park. Hoe vet is het om op je fiets door de prachtige natuur te rijden en links en rechts zebra’s en giraffes te zien?!

Mt. Suswa

De volgende dag reden we door naar Suswa waar we hadden afgesproken met de twee Masai-krijgers Ruben & Samuel. Het avontuurlijke waar we naar op zoek waren konden we na een 2 uur durende motorrit van ons lijstje strepen. We stapten achterop de motor en crosten door de natuur op weg naar hun village. Daar werden we ontvangen met (mierzoete)thee en heerlijke chapati (soort pannekoekjes). Na een voetbalpartij met de kinderen namen Ruben en Samuel ons mee naar de cave. Met het licht van onze telefoons liepen we door de grotten op weg naar de vleermuizen. Indrukwekkend om al deze honderden, misschien wel duizenden, vleermuizen te zien hangen. Toen we niet veel later een bergje poep zagen liggen vertelde Ruben dat dit van een luipaard was en dat deze niet ver weg kon zijn, het was immers nog vers. Het idee dat er van achter een grote rots een luipaard naar ons stond te kijken droeg bij aan de spanning.

De meest bijzondere beleving van onze hele reis begon deze avond, namelijk het diner. De mannen hadden een geit opgehaald welke zij op een vreedzame manier hebben geslacht. Het was indrukwekkend om dit van dichtbij te zien. Niet alleen omdat wij dit niet eerder gezien hadden, maar ook omdat je ziet hoe dankbaar de familie is voor deze geit. De hele familie kwam samen rondom het kampvuur en aten van het vlees. De mooiste stukjes vlees, inclusief de niertjes, waren voor de ruim 90-jarige opa van de familie.

Maasai

Giraffe Center

De volgende ochtend reden we weer terug naar de bewoonde wereld waar onze driver ons stond op te wachten. We reden naar het giraffe center in Nairobi, dit zou onze eerste toeristische attractie worden. Bij het plannen van de reis hadden we aangegeven totaal niet van toeristische attracties te houden. Hendrik & Charles hebben hier fantastisch naar geluisterd want we hebben amper toeristen gezien tijdens onze gehele reis. Toch waren we ontzettend blij dat we even naar het Giraffe Center geweest zijn. Je kan hier de giraffes eten geven waardoor je ze van dichtbij kan bekijken. Een giraffe in het wild is natuurlijk het mooiste om te zien, maar om ze aan te kunnen raken is toch ook wel een hele bijzonder belevenis.

Interesse in Kenia?

Motorsafari in Amboseli

Diezelfde middag gingen we op de motor op zoek naar wilde dieren naar Amboseli national park. We zagen al snel giraffes, zebra’s, wildebeests en gigantische Afrikaanse olifanten. De volgende middag zijn we op afternoon safari gegaan met onze eigen driver, veilig in een auto. Al snel hoorde onze driver dat er leeuwen gespot waren waardoor we met hoge snelheid naar deze plek zijn gescheurd. Een mannetjes en vrouwtjes leeuw lagen heerlijk te rusten. Na ongeveer 5 minuten verdwenen ze in het hoge gras, we waren dus net op tijd geweest! Toen we weer het park uit wilden rijden stond er een olifant midden op de weg. De driver vertelde dat hij flink agressief was aangezien hij stond te blazen en zwaaien met zijn slurf. Omdat we geen zin hadden om geplet te worden door een Afrikaanse olifant zijn we keurig achteruit gereden en hebben we een andere route gepakt.

Tsavo West

We zagen hier weinig dieren maar waren wel enorm onder de indruk van het lava landschap. We reden door naar onze volgende bestemming voor de nacht: Lions Bluff Lodge. Onze reis was al fantastisch maar deze bestemming maakte het af. Ik denk dat we er weinig over hoeven te zeggen en dat de foto voor zich spreekt. Als je aan Afrika denkt, dan denk je toch aan dit landschap? En hoe mooi is het dat je dit niet via een foto of ‘3 op Reis’ bekijkt maar dat je het ziet met eigen ogen?! We hebben alleen maar rondgelopen met een grote glimlach van oor tot oor.

Diezelfde avond hebben we nog een nachtsafari geboekt. Heel knus met z’n tweeën onder een dekentje in de jeep terwijl je speurt naar de oplichtende ogen van de roofdieren. En daar lag ze dan, midden op de weg, een prachtige leeuwin loerend naar een kudde zebra’s. We konden haar van dichtbij bekijken want ze lag naast de auto, heel bijzonder om van zo dichtbij te kunnen zien. Ook de bush wandel safari de volgende ochtend was geweldig, samen met een ranger lopend door de natuur waar je gisteren nog een leeuw hebt gezien.

Travel Stories

Diani Beach

Na 1.5 week rondreizen werd het tijd voor onze laatste bestemming: DIANI BEACH!!! We hebben al aardig wat landen gezien maar dit was weer een strand zoals je hem voorstelt in je dromen; palmbomen, helderblauw water en hagelwitte stranden. We sliepen 6 nachten in Diani Blue en hebben ultiem genoten van het mooie strand, het overheerlijke eten en het onwijs lieve personeel.

Terugkijkend op deze reis kunnen wij concluderen dat dit de huwelijksreis naar Kenia was zoals we hem hadden voorgesteld. Heb je zin in avontuur, lekker eten, prachtige natuur, lieve mensen, spanning, wilde dieren en hagelwitte stranden? Twijfel dan niet en boek je reis naar Kenia! En mocht je nou niet op zoek zijn naar alle punten die we hier zojuist hebben benoemd, geen probleem, want Charlie’s Travels maakt DE perfecte reis op maat. Dank jullie wel Charlie’s Travels, wij zullen onze huwelijksreis nooit meer vergeten!

Inhoud

HEEFT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

DEZE BLOGS ZUL JE OOK LEUK VINDEN:

Op zoek naar wildlife in Kenia: Dieren in de spotlight

Charlie’s Tribe: waarom kiezen mensen voor een reis met Charlie’s Travels?  

TRAVEL STORY – 4 vrienden in Kenia