Door Kenia Reizen Met Kinderen: Waar Op Safari?

Welke dieren spreken meer tot de verbeelding? Een schaap en een huismus, of een leeuw en olifant? Precies! En daarom wil je met je kind op safari naar Kenia! Wie wil er nou niet een klein olifantenkalfje zien dartelen naast zijn moeder? Of een leeuw die een groep zebra's aanvalt? Of een giraf die uit het niets naast je auto verschijnt en aan de bladeren van de bomen zuigt? Kenia heeft de Big 5, is kindvriendelijk en daarom het ideale land om met je kinderen op safari te gaan. – door Fonda Ruiter

#1 De Masai Mara

De eerste keer dat Sophie op safari ging was ze 2,5 jaar oud. Waar ze vroeger zoveel mogelijk uren in de auto doorbrachten met een broodje achter het stuur, gaan ze nu met Sophie naar een lodge om rustig te lunchen en misschien zelfs te zwemmen. Sophie heeft al veel Nationale Parken gezien. Ouders vinden de Masai Mara zelf te toeristisch, maar vinden het een geschikt park voor kinderen. “Katten zijn aantrekkelijk voor kinderen, en in de Mara kun je altijd leeuwen, cheeta’s of luipaarden zien.”

“Kinderen vinden katten heel bijzonder, en in de Mara kunt u altijd leeuwen, jachtluipaarden of luipaarden zien!”

#2 Amboseli

Maar Amboseli is hun favoriete park, vanwege de vele olifanten en een prachtig uitzicht op de Kilimanjaro in Tanzania. “De met sneeuw bedekte top van de Kili is ongelooflijk intrigerend voor kinderen.” Amboseli is ook een perfecte tussenstop op weg naar de kust, volgens Cornelia, moeder van 2 kinderen. Amboseli Busch Camp, waar je olifanten vanaf een verhoogd terras naar een waterval kunt zien komen om te drinken, met Kilimanjaro op de achtergrond, is waar Yga met haar dochter van 4 en zoontje van 2,5 jaar graag overnacht.

#3 Ol Pejeta

Wie naar iets minder toeristische parken wil, moet Ol Pejeta eens proberen. Dit reservaat onderscheidt zich van de meeste parken; het is ruim, schoon en naast alle bekende dieren herbergt Ol Pejeta ook een weeshuis voor chimpansees. Joep, die al 15 jaar in Kenia woont en vindt dat gamedrives de belangrijkste reden zijn om in Afrika te wonen, combineert een bezoek aan Ol Pejeta Conservacy met een roadtrip door Samburu. Met zijn drie kinderen op de achterbank en een picknickmand in de kofferbak zit hij graag bij de Ewaso Ng’iro-rivier om varanen en krokodillen te spotten.

“Zorg ervoor dat je een dierengids bij je hebt, zodat je kinderen er een sport van kunnen maken om alle dieren af te vinken.”

#4 Samburu

Ook Yoon, vader van drie kinderen van 18, 14 en 7 jaar, gaat graag op safari met zijn gezin. Samburu National Reserve is zijn favoriete park. Het is niet het meest bekende Nationale Park van Kenia, maar wel een park waar je veel dieren kunt spotten. Naast leeuwen, luipaarden, cheeta’s en zo’n 900 olifanten heeft dit park ook dieren die je nergens anders tegenkomt. Ooit gehoord van de Grevy-zebra, de netgiraf, de Somalische struisvogel, de giraffe-antilope en de Oost-Afrikaanse springbok? Nee? Welnu, in dit park kan jouw kind ze van de lijst schrappen! Want dat is een tip van Yoon; zorg ervoor dat je een dierengids bij je hebt, zodat je kinderen er een sport van kunnen maken om ze af te vinken. Allemaal met verrekijker in de hand en spotten maar! 

“Grevy’s zebra? Somalische struisvogel? Je vindt ze alleen in Samburu”

#5 Nairobi National Park

Heb je geen zin om uren in de auto te zitten voordat de safari begint? Ook dan is Kenia perfect! Kenia heeft als enige land ter wereld een Nationaal Park dat grenst aan een stad: aan de stadsgrenzen van de megastad Nairobi kom je in het kleinste – maar zeker niet kleine – park van het land. Met de skyline op de achtergrond zie je gegarandeerd giraffen, buffels, zebra’s en antilopen en is het spotten van leeuwen eerder regel dan uitzondering. En als je geluk hebt, steekt een familie van bedreigde zwarte neushoorns voor je auto de weg over!

Interesse in Kenia?

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Visa & Entry Requirements

De wilde dieren in Tanzania en Zanzibar: Een schatkamer aan wildlife!

Van Drakensbergen tot Meru: Onze 10 favoriete bergen van Afrika