Met je lief op avontuur in Afrika!

Of het nou voor jullie huwelijksreis is, of gewoon ter viering dat jullie je het hele jaar de pleuris in hebben gewerkt. Één week, twee weken, of een maand: de verscheidenheid van het Afrikaanse continent zal je versteld doen staan en biedt eindeloos veel mogelijkheden om het meeste uit die kostbare vakantiedagen te halen. Samen op roadtrip, unieke accommodaties en de perfecte mix tussen avontuur en luxe: see you in Africa!

 

Ga je op huwelijksreis? Klik hier!

Een volledig uitgestippelde reis of lang leve de vrijheid, hier een greep uit de mogelijkheden in Afrika:

Safari tent in de Maasai Mara

Wie Kenia zegt, zegt safari. In je privé wagen scheur je over de vlaktes van de Maasai Mara en met een fles wijn wordt de rood-gele zonsondergang nog net iets specialer. Bij terugkomst staat het kampvuur voor je klaar en smikkel je een drie-gangen diner weg terwijl je in de verte de jungle hoort ontwaken. Voldaan lig je ‘s avonds in een luxe safaritent dicht tegen je lief aan, terwijl je je afvraagt hoe goed canvas beschermt tegen alles wat je in de jungle hoort.

Tussen de olifanten in een jungle boshut

Voor wie echt op avontuur wilt is dit een must. Dat Oost-Afrika savanne, stammen en tropische stranden biedt is bekend, maar wist je ook dat je hoog in de bergen tussen de bosolifanten kan slapen? Prins William vroeg ooit zijn Kate ten huwelijk op Mt. Kenya en ik ben er laatst met mijn lief geweest: helicopter tours, paardrijden over de heuvelrug, vissen in verlaten meren, houten boshutten met een kampvuur en meerdaagse hikes: dit is voor het stel dat echt van avontuur houdt.

Slapen bij de Maasai

Ik ben door de jaren heen goed bevriend geraakt met een aantal Maasai. Dit zijn niet de Maasai die hun toeristische act tot in de puntjes hebben uitgestippeld; dit zijn de leipos die in the middle of f*cking nowhere wonen, water uit de put pompen en geiten slachten. Een diner á deux aan een kampvuur met een Maasai familie zal jullie Nederlandse luxe leven in perspectief zetten.

Hup schat, de pas erin: samen die berg op!

Luieren doen we later op het strand, eerst samen de ontbering aan. De Kilimanjaro is de meest bekende berg, maar ik ken ook nog vele andere (meerdaagse) hikes die je langs adembenemende landschappen voeren.

Voor pampus met een oesterschotel aan de kust

Geen vakantie is compleet zonder ontspanning. De Oost- en Zuid-Afrikaanse kust biedt eindeloos veel mogelijkheden voor ultiem relaxen. Belangrijk is hier dat je niet wordt weggestopt in een gigantisch hotel met fantasieloos buffet, maar dat je in een unieke accommodatie verblijft (wellicht een privé villa of op een zeilboot?) en het eten goed is.

Samen kiten?

De gehele Oost- en Zuid-Afrikaanse kust leent zich voor allerlei vormen van watersport. In Kenia, Tanzania en Zanzibar is vooral kiten erg populair. De omstandigheden hier zijn perfect voor beginners, en belangrijker nog: alle stranden zijn leeg. Geen pottenkijkers dus! Meer van het golfsurfen? Mozambique en Zuid-Afrika zijn de places to be.

Verhalen uit Afrika

De meest aangehaalde uitspraak over Oeganda is Winston Churchills “Uganda is truly the pearl of Africa”. Cliché’s kunnen vermoeien, maar ruim honderd jaar later straalt de parel nog steeds. Zoals het wit van een parel uiteen breekt in een oneindig kleurenspectrum, zo mooi, verassend en divers is Oeganda. Te veel om in vier weken te
Hidden gem Kenia beach
A lot of people talk about Bali as a mecca for peace, love, organic shizzle and remote working. But what about the touristic overkill? The lack of beach space? The great migration of hipsters and backpackers who have, like, ‘completely changed as a person, dude’? We’ve found the new Bali… We present you: Kilifi: clear
Nyege Nyege Festival - Charlie's Travels
This year Charlie’s Travels is making an effort make African festival accessible to a larger public across seas. After Lake of Stars (Malawi), Kilfi New Years (Kenya), Bushfire (Swaziland) and of course Africa Burn we wish to present you a personal favourite: Nyege Nyege 2017 Raw, crazy, free, unexpected, spontaneous and even salacious. All words

Op de kaart vind je nog meer experiences!

Staat wat je zoekt er niet tussen? Geen probleem, vraag ons naar de opties!

      

     Deze reizigers gingen je voor:

     Bekijk alle reviews op Facebook

     Diederik & Liselotte

     "Tanzania was het eerste land dat wij aandeden tijdens onze wereldreis en bleek meteen ook het gaafste en meest onvergetelijke - mede dankzij Charlie's Travels. De camping safari's in de Serengeti en Ngorongoro Crater die Charles voor ons regelde werden hét hoogtepunt van onze reis. Ook van zijn vele tips voor het chille eiland Zanzibar hebben we genoten."

         

     Menno en Josianne

     “Charlie’s Travels biedt een perfecte combi: de vrijheid en het avontuur van backpacken, met de comfort van een georganiseerde trip. Bij aankomst in Nairobi kregen we een simkaart en een grove uitlijn van onze reis. Het voelde alsof we het land zelf aan het ontdekken waren zonder tijd te verspillen aan het zoeken van leuke accommodaties. Ik zou zeker een reis bij Charlie’s Travels aanraden!”

         

     Ronald en Nadine

     “Onze huwelijksreis moest avontuurlijk, adembenemend en onvergetelijk worden. Eerder dit jaar kreeg Nadine van een collega de tip om eens te kijken bij Charlie’s Travels en wij kunnen je vertellen; bij de eerste (skype)ontmoeting was het raak. Tot op de dag van vandaag hebben we hier nog geen seconde spijt van gehad.”

         
     TOP