Charlie's Golf Safari's

Een golf safari in Oost-Afrika is de perfecte balans tussen bijzondere banen, onvergetelijke safari’s, en het beleven van het échte Afrika. Denk aan banen bewoond door apen en zebra’s en greens met uitzicht op de Kilimanjaro, gecombineerd met een safari door de Maasai Mara of de Serengeti. Daarnaast kunt u hier de ongepolijste Afrikaanse cultuur leren kennen, of gewoon lekker ontspannen op het strand.

Naast Oost-Afrika mag ook zeker Zuid-Afrika niet vergeten worden. Zuid-Afrika spant de kroon als het gaat om golf: u kunt hier prachtige banen verwachten met zeezicht, hoogteverschillen en wildlife op de fairway. Verken Kaap de Goede Hoop, drink de lekkerste wijnen in Stellenbosch en speel op de meest gevarieerde en luxe clubs. U hoort het al: tijd om te komen golfen in Afrika!

 

We maken elke reis volledig voor u op maat:

Vraag ons naar de mogelijkheden

 

Golfen in Afrika

In Kenia hebben we uit de 40 aanwezige golfbanen 12 banen geselecteerd. Allen hebben ze snelle, uitdagende greens, prachtige beplanting, en meer dan genoeg leven in de brouwerij! Uw slag zal meerdere keren beoordeeld worden door een familie apen, zebra’s of impala’s. In Tanzania zijn er drie banen die we aanraden: twee hiervan hebben uitzicht op de Kilimanjaro, en één is gesitueerd op het tropische eiland Zanzibar!
De golfbanen in Zuid-Afrika behoren tot de mooiste ter wereld. Denk hierbij aan prachtige uitzichten over zee, tricky holes langs de kliffen en knalgroene fairways.

In Kenia en Tanzania wordt u op alle banen begeleid door een eigen caddie. Dit kost u omgerekend nog geen negen euro en het is zeker de moeite waard. Deze heren spelen zelf ook op een behoorlijk niveau, en kunnen u adviseren in uw spel. Ze kennen de lokale omstandigheden en weten precies hoe u de holes het beste kunt spelen. In Zuid-Afrika zijn caddies optioneel, en ongeveer €20 voor 18 holes. Bij het merendeel van de door ons geselecteerde golfclubs in Kenia en Tanzania zijn er buggies en golfsets te huur. In Zuid-Afrika hebben alle clubs buggies en golfsets te huur.

Over Afrika

De ideale reisperiode voor Kenia en Tanzania is van december tot en met maart, en de maand juni. De zongarantie ligt in die periodes hoog, de prijzen vallen relatief mee, en zeker december tot en met maart is ideaal om het koude winterweer in Nederland te ontsnappen. De beste reisperiode voor Zuid-Afrika is afhankelijk van de invulling van uw reis. Wilt u voornamelijk in Kaapstad op het strand liggen en golfen, dan kunt u het beste in de Zuid-Afrikaanse zomer deze kant opkomen; dit is rond de Nederlandse jaarwisseling. Ligt de focus meer op het spotten van wildlife, dan zijn juli en augustus - de Zuid-Afrikaanse winter - de beste maanden om te gaan.

Een vlucht naar Kenia duurt gemiddeld 9 uur, en is al beschikbaar vanaf €500,- retour. Een vlucht naar Zuid-Afrika duurt gemiddeld 11 uur, en is beschikbaar vanaf €550,- retour. Het tijdsverschil met Nederland is maximaal twee uur; u hoeft zich dus geen zorgen te maken over een jetlag. Al met al vormt Afrika - zowel Oost als Zuid - de perfecte bestemming voor uw golfvakantie!

Op de kaart vindt u nog meer experiences!

Staat wat u zoekt er niet tussen? Geen probleem, vraag ons naar de opties!

          TOP