ONZE MISSIE & VISIE

Wij zijn op een missie om jou als reiziger op een duurzame manier te verbinden aan onze lokale partners en gemeenschappen. Wanneer deze connectie plaatsvindt, borrelt het van nieuwe ervaringen en bruist het van gelijkwaardige culturele uitwisselingen. Zo verbreden we ons perspectief op het Afrikaanse continent en creëren we gezamenlijk een nieuw beeld!

WAAROM CHARLIE’S TRAVELS?

Als er één continent onderhevig is aan stereotypes, mispercepties en vooroordelen, dan is het Afrika wel. Wanneer je in Nederland de televisie aanzet, zul je vooral sensationele en rampzalige berichten voorbij zien komen. Vaak met reden, maar deze berichten dicteren slechts één enkel verhaal. Een eentonig verhaal voor de enorme variëteit en diversiteit dat het Afrikaanse continent omvat. Dit beeld, het eenzijdig verhaal, het enige perspectief, is toe aan verandering!

Zo ook toerisme. Een industrie die is vastgelopen in clichés, waarin reizigers massaal dezelfde richting uit worden geduwd. Niet altijd goed voor het klimaat, de lokale gemeenschappen of de reiservaring van de reiziger. Een lodge-safari-lodge-strand vakantie is mooi, maar wat heb je nou echt van dit continent gezien en meegemaakt? Hoeveel mensen heb je nou echt gesproken? Wat is jouw daadwerkelijke impact op de omgeving? En nog belangrijker: wat is het verhaal dat je mee terug neemt?

ONZE MISSION STATEMENT Perspectieven veranderen door een nieuwe manier van reizen en het delen van deze reiservaringen.

ONZE MISSIE

Het andere verhaal over Afrika. Wat is dat dan? Dit is niet iets wat we jou proberen te vertellen; je gaat het zelf ervaren! Onze missie is om jou te helpen op een duurzame manier een rijker beeld te krijgen van het continent, zodat jij vervolgens zelf een nieuw verhaal kunt vormen. Een verhaal dat verder gaat dan de stereotypes, dat jij op jouw beurt weer kan delen met de rest van de wereld. Daarom nemen we je mee op een reis die de status quo uitdaagt; een nieuwe manier van reizen die je van de gebaande paden brengt en je in contact brengt met bewoners die jou hun Afrika laten zien. Authentieke ervaringen en gelijkwaardige culturele uitwisselingen die bijdragen aan jouw eigen beeld van dit veelzijdige continent!

ONZE VISIE

Lang heeft het westen een eenzijdig verhaal verteld over het Afrikaanse continent. Maar het gevaar van één overheersend verhaal is dat het wordt geïnterpreteerd als de waarheid. Afrika is niet één verhaal. Afrika bestaat uit oneindig veel verhalen. Uit oneindig veel perspectieven. Wij willen jou als reiziger kennis laten maken met een verhaal over Afrika dat niet verteld wordt door commerciële lodges en toeristische trekpleisters; maar door de bewoners zelf, door de plekken die je vindt wanneer je off the beaten track gaat.

Benieuwd naar al onze bestemmingen?

HOE DOEN WIJ WAT WIJ DOEN?

MET EIGEN ROUTES EN EXPERIENCES
We ontwikkelen eigen routes en experiences

Om jou een vollediger beeld te geven van je Afrikaanse reisbestemming, zetten we dus off the beaten track reizen in elkaar, naar gebieden waar je niet veel andere toeristen in kaki-safari hoeden zult tegenkomen. Zo zorgen we er dus niet alleen voor dat toerisme meer spreidt en de taart eerlijker verdeeld wordt, ook kom jij zo op plekken waar je anders nooit zou belanden: plekken waar de ervaring puur is, onaangetast door de commerciële toerisme-industrie.

We beginnen vaak bij het opsporen van off the beaten track locaties die veel in hun mars hebben: mooie natuur, leuke dorpjes of steden, interessante hiking trails of bijzonder wildlife. Natuurlijk vinden wij deze plekken doordat wij zelf veel reizen, mensen leren kennen en heel wat af babbelen. Wanneer een plek bomvol potentie lijkt te zitten, is het tijd om op pad te gaan. Wanneer Charlie is aangekomen op de locatie, en het inderdaad de beloftes waarmaakt, is het tijd voor knutselwerk: een nieuwe ervaring wordt op poten gezet! Waar kunnen reizigers overnachten wanneer ze deze locatie bezoeken? Wat voor gave experiences kunnen ze meemaken? En daarbij dus de vanzelfsprekende vraag: wie gaat de reizigers hosten of gidsen? Dit is het moment waarop bijzondere samenwerkingen worden gestart, vriendschappen worden gesloten en business opportunities voor de lokale communities worden gecreëerd. Een project van grote omvang waarbij Charlie op expeditie gaat om routes te ontwikkelen en partners te vinden, is Africa Inside Out. Verschillende landen in Oost- en Zuidelijk Afrika worden binnenstebuiten gekeerd om in alle hoekjes en gaatjes de meest off the beaten track routes en meest interessante partners te vinden!

ELKE REIS IS BIJ ONS EEN CO-CREATIE

Bij ons geen standaard pakketreizen naar commerciële hotels waar je moet rennen om een zwembad-bedje te bemachtigen. Om te zorgen dat jij als reiziger alles uit je reis haalt en je alle ruimte krijgt voor verdieping, naaien we elke reis als een uniek maatpak aan elkaar. Wil je rauw avontuur in het wild? Een culturele uitwisseling met lokale bewoners? Tot rust komen, pootje baden en eindelijk dat dikke boek uitlezen aan idyllische kusten? Zeldzaam wildlife spotten in dichtbegroeide jungle of op de weidse savanne? Zelf rijden? Kamperen, homestays of lodges waar je even kunt baden in luxe? Naar elke wens, reisgezelschap of leeftijd kunnen we samen met jou en onze lokale partners je droomreis in elkaar timmeren.

Wanneer je een aanvraag doet, word je direct verbonden met één van onze travel designers in verspreid over het continent. In een gesprek wordt dan besproken hoe jouw ideale reis op het Afrikaanse continent eruit ziet; je kunt het hierbij zo gek nog niet bedenken! Jouw persoonlijke band met de designer vinden wij belangrijk. Wij zijn geen gezichtsloos merk: zie ons als jouw verre vriend die je gaat helpen. De Travel Designer gaat vervolgens als ervaringsdeskundige met een reisvoorstel aan de knutsel, en blijft net zolang aan de tekentafel bezig totdat jouw droomreis klaar ligt om geboekt te worden.

WE NEMEN VERANTWOORDELIJKHEID

Doordat we op het continent leven zien we de gevolgen van de klimaatopwarming voor onze ogen ontvouwen. En die zijn niet fraai! De consequenties zijn namelijk in Afrikaanse landen veel groter dan bijvoorbeeld Europa. Maar ook worden we geconfronteerd met de impact van de traditionele en standaard toerisme-industrie. We zien veel commerciële lodges in handen van buitenlandse eigenaren, gevuld met toeristen die met pakketreizen tussen lodges en safariparken hoppen. Van het toerisme in Afrika is veel gecentreerd op dezelfde standaard plekken, wat niet altijd voordelig uitkomt voor de lokale communities, wildlife of het klimaat.

Toerisme is één van de grootste industrieën in de wereld. Bij Charlie’s Travels hebben wij de kans om te zorgen dat onze reizen een duurzame en positieve impact hebben op het klimaat, de lokale communities en economieën en het wildlife. Wij zitten op het continent en voelen ons verantwoordelijk om onze bijzondere positie ten volste te benutten en de wereld een beetje beter te maken! Om dit te bereiken hebben we drie grote pijlers die een positieve impact nastreven op de cultuur, het klimaat, ontwikkeling van lokale communities en economieën:

Onze ecologische footprint verkleinen door middel van carbon compensation. -> Lees hier meer!
Het stimuleren van duurzame ontwikkeling van gemeenschappen door het opzetten van lokale partnerships. -> Lees hier meer!
Ethisch en respectvol reizen stimuleren. -> Lees hier meer!

ON THE GROUND
We zijn ‘on the ground’ in Afrika

Nu vraag je je misschien af: hoe doet Charlie’s Travels dat dan op zo’n afstand? Het antwoord is simpel. Voor ons geen grijs kantoor in regenachtig Nederland, waar we van achter onze computer via vijf tussenpersonen accommodaties en activiteiten boeken. Wij werken, wonen, ademen, en leven op het continent. Vanuit onze kantoren in Oost- en Zuidelijk Afrika én onze ervaring en kennis over de bestemmingen kunnen wij zelf reizen, ontdekken, ontwikkelen, vriendschappen sluiten en samenwerkingen op poten zetten. De tussenpersoon? Die bestaat niet! We hebben waar mogelijk direct en persoonlijk contact met onze partners en proberen regelmatig langsgaan om te kijken hoe het gaat, de band te onderhouden en samen een kop Chai te drinken (Oost-Afrikaanse thee!) Doordat er geen middle-man is, zijn de resultaten van partnerships voordeliger voor beiden partijen. Daarnaast kunnen we er nauwlettend voor zorgen dat onze samenwerkingen met lokale partners daadwerkelijk de economische impact maakt die we nastreven.

CONTENT MAKEN
We maken content om verhalen te delen

Een nieuw perspectief op dit grote en diverse continent: iets waar we niet alleen jou als reiziger, maar ook de Nederlander die dat retourtje Afrika overslaat en thuis blijft bij willen helpen! Door het vertellen van verhalen kunnen we ook de stereotyperingen in de Nederlandse woonkamers beetje bij beetje ontmantelen. Daarom stimuleren we niet alleen onze reizigers om hun bevindingen te delen, maar doen we dat zelf ook. We gebruiken onze eigen connecties reiservaringen als database om goede content uit te halen: denk maar aan foto’s voor op de instagram feed, lekker leesbare blogs en travel stories of mini-documentaires! Bekijk hier onze Blog, Instagram of YouTube-kanaal.

DAAROM MET CHARLIE’S TRAVELS NAAR AFRIKA

WE ZIJN “ON THE GROUND” IN AFRIKA

Wij werken, wonen, ademen en leven in Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES & EXPERIENCES

Samen met onze lokale partners ontwikkelen wij eigen unieke routes. Ontdek de hidden gems van het continent!

ONZE REIZEN ZIJN PERSOONLIJK EN OP MAAT

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Wij staan dag en nacht voor jou klaar tijdens jouw reis.

WE NEMEN ONZE VERANTWOORDELIJKHEID

Wij grijpen de kans om te zorgen dat onze reizen een duurzame en positieve impact hebben op het klimaat, de lokale communities en het wildlife.