Onze Missie & Visie

Wij zijn op een missie om jou als reiziger op een duurzame manier te verbinden aan onze lokale partners en gemeenschappen. Wanneer deze connectie plaatsvindt, borrelt het van nieuwe ervaringen en bruist het van gelijkwaardige culturele uitwisselingen. Zo verbreden we ons perspectief op het Afrikaanse continent en creëren we gezamenlijk een nieuw beeld!

Waarom Charlie’s Travels?

Als er één continent onderhevig is aan stereotypes, mispercepties en vooroordelen, dan is het Afrika wel. Wanneer je in Nederland de televisie aanzet, zul je vooral sensationele en rampzalige berichten voorbij zien komen. Vaak met reden, maar deze berichten dicteren slechts één enkel verhaal. Een eentonig verhaal voor de enorme variëteit en diversiteit dat het Afrikaanse continent omvat. Dit beeld, het eenzijdig verhaal, het enige perspectief, is toe aan verandering!

Zo ook toerisme. Een industrie die is vastgelopen in clichés, waarin reizigers massaal dezelfde richting uit worden geduwd. Niet altijd goed voor het klimaat, de lokale gemeenschappen of de reiservaring van de reiziger. Een lodge-safari-lodge-strand vakantie is mooi, maar wat heb je nou echt van dit continent gezien en meegemaakt? Hoeveel mensen heb je nou echt gesproken? Wat is jouw daadwerkelijke impact op de omgeving? En nog belangrijker: wat is het verhaal dat je mee terug neemt?

Onze Mission Statement Perspectieven veranderen door een nieuwe manier van reizen en het delen van deze reiservaringen.

Onze Missie

Het andere verhaal over Afrika. Wat is dat dan? Dit is niet iets wat we jou proberen te vertellen; je gaat het zelf ervaren! Onze missie is om jou te helpen op een duurzame manier een rijker beeld te krijgen van het continent, zodat jij vervolgens zelf een nieuw verhaal kunt vormen. Een verhaal dat verder gaat dan de stereotypes, dat jij op jouw beurt weer kan delen met de rest van de wereld. Daarom nemen we je mee op een reis die de status quo uitdaagt; een nieuwe manier van reizen die je van de gebaande paden brengt en je in contact brengt met bewoners die jou hun Afrika laten zien. Authentieke ervaringen en gelijkwaardige culturele uitwisselingen die bijdragen aan jouw eigen beeld van dit veelzijdige continent!

Onze Visie

Lang heeft het westen een eenzijdig verhaal verteld over het Afrikaanse continent. Maar het gevaar van één overheersend verhaal is dat het wordt geïnterpreteerd als de waarheid. Afrika is niet één verhaal. Afrika bestaat uit oneindig veel verhalen. Uit oneindig veel perspectieven. Wij willen jou als reiziger kennis laten maken met een verhaal over Afrika dat niet verteld wordt door commerciële lodges en toeristische trekpleisters; maar door de bewoners zelf, door de plekken die je vindt wanneer je off the beaten track gaat.

Ben je nieuwsgierig naar onze bestemmingen?

Hoe doen wij wat wij doen?

Daarom met Charlie's Travels naar Afrika

We zijn “on the ground” in Afrika

Wij werken, wonen, ademen en leven in Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes & experiences

Samen met onze lokale partners ontwikkelen wij eigen unieke routes. Ontdek de hidden gems van het continent!

Onze reizen zijn persoonlijk en op maat

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Wij staan dag en nacht voor jou klaar tijdens jouw reis.

We nemen onze verantwoordelijkheid

Wij grijpen de kans om te zorgen dat onze reizen een duurzame en positieve impact hebben op het klimaat, de lokale communities en het wildlife.