• Pungume zandbak bij Zanzibar: intieme bbq midden op zee

    Voor de kust van het eiland Zanzibar, midden in de zee, ligt een spierwit eilandje omringt door het azuurblauwe water van de Indische Oceaan: Pungume. Vanaf Zanzibar kun je met een bootje naar dit kleine stukje paradijs varen om te genieten van een heerlijke barbecue. Peuzel van je vers bereide kreeft terwijl je met je voeten door het zijdezachte witte zand beweegt en geniet van het geluid van het kabbelende water op de achtergrond.

    – door Marieke van Kuppeveld

Pungume Sandbank Zanzibar bootje

Barbecuen midden op de Indische Oceaan

De spetters voelen koel aan op je zon verwarmde huid wanneer je met een bootje over de azuurblauwe wateren van de Indische Oceaan vaart. In de verte doemt een zwerm van honderden vogels op die levendige figuren maken boven een spierwitte zandbank. Bij de zandbank liggen verschillende bootjes geankerd en op meerdere plekken wordt de barbecue aangestoken waarop vrolijke jongens verse seafood bereiden. Ook in jullie bootje is gear meegenomen en de gids zet snel een zonnedoek op om beschutting te bieden tegen de felle zon. Hij begint met de bereiding van een heerlijke lunch terwijl jullie over de zandbank slenteren, al snorkelend op zoek gaan naar tropische visjes of gewoon heerlijk dobberen in het koele water. Ondanks dat jullie niet de enigen zijn op deze magische plek is het een bijzondere ervaring om zo afgelegen te genieten van een vers bereide barbecue.

Pungume sandbank Zanzibar
Kizimkazi beach zanzibar

Wie, wat, waar?

De boten naar Pungume vertrekken vanaf Kizimkazi, een piepklein kustdorpje in het zuidwesten van Zanzibar. Vanaf Stonetown is dit een rit van zo’n 1.5 uur. Verblijf je in Jambiani of Paje aan de oostkust van het eiland? Dan heb je geluk, vanuit daar is het maar een ritje van een half uur naar Kizimkazi.

Het weer kan de zee beïnvloeden, de ene keer is deze wilder dan de andere keer. Ben je wel eens zeeziek? Better be safe than sorry: vergeet niet om vooraf een reispilletje te slikken, zodat je optimaal kunt genieten van de trip en de heerlijke barbecue die op je te wachten staat!

Combineren met een dolfijnentour

Zin in wat extra avontuur? Combineer dan je bezoek aan Pungume met een dolfijnentour, waarbij je dolfijnen kunt spotten en met ze kunt zwemmen in hun natuurlijke habitat. Lees het blog over de dolfijnentour in Zanzibar voor meer informatie over deze leuke experience!

vogelzwerm pungume sandbank zanzibar
BBQ kreeft pungume sandbank zanzibar

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Open chat
1
Can I help you?
Hi, Can I help you with more information about Pungume Zandbank bij Zanzibar?
Powered by