✔️ Super flexibele voorwaarden – ✔️ Verantwoord toerisme – ✔️ 100% verzekerd op reis

PUNGUME ZANDBAK BIJ ZANZIBAR: INTIEME BBQ MIDDEN OP ZEE

Voor de kust van het eiland Zanzibar, midden in de zee, ligt een spierwit eilandje omringt door het azuurblauwe water van de Indische Oceaan: Pungume. Vanaf Zanzibar kun je met een bootje naar dit kleine stukje paradijs varen om te genieten van een heerlijke barbecue. Peuzel van je vers bereide kreeft terwijl je met je voeten door het zijdezachte witte zand beweegt en geniet van het geluid van het kabbelende water op de achtergrond. – door Marieke van Kuppeveld

BARBECUEN MIDDEN OP DE INDISCHE OCEAAN

De spetters voelen koel aan op je zon verwarmde huid wanneer je met een bootje over de azuurblauwe wateren van de Indische Oceaan vaart. In de verte doemt een zwerm van honderden vogels op die levendige figuren maken boven een spierwitte zandbank. Bij de zandbank liggen verschillende bootjes geankerd en op meerdere plekken wordt de barbecue aangestoken waarop vrolijke jongens verse seafood bereiden. Ook in jullie bootje is gear meegenomen en de gids zet snel een zonnedoek op om beschutting te bieden tegen de felle zon. Hij begint met de bereiding van een heerlijke lunch terwijl jullie over de zandbank slenteren, al snorkelend op zoek gaan naar tropische visjes of gewoon heerlijk dobberen in het koele water. Ondanks dat jullie niet de enigen zijn op deze magische plek is het een bijzondere ervaring om zo afgelegen te genieten van een vers bereide barbecue.

zandbank-pungume-zanzibar-bbq

WIE, WAT, WAAR?

De boten naar Pungume vertrekken vanaf Kizimkazi, een piepklein kustdorpje in het zuidwesten van Zanzibar. Vanaf Stonetown is dit een rit van zo’n 1.5 uur. Verblijf je in Jambiani of Paje aan de oostkust van het eiland? Dan heb je geluk, vanuit daar is het maar een ritje van een half uur naar Kizimkazi.

Het weer kan de zee beïnvloeden, de ene keer is deze wilder dan de andere keer. Ben je wel eens zeeziek? Better be safe than sorry: vergeet niet om vooraf een reispilletje te slikken, zodat je optimaal kunt genieten van de trip en de heerlijke barbecue die op je te wachten staat!

kizimkazi-beach-zanzibar

Benieuwd naar al onze bestemmingen?

COMBINEREN MET EEN DOLFIJNENTOUR

Zin in wat extra avontuur? Combineer dan je bezoek aan Pungume met een dolfijnentour, waarbij je dolfijnen kunt spotten en met ze kunt zwemmen in hun natuurlijke habitat.

kizimkazi-beach-zanzibar-Lotte-Bergmans

Inhoud

HEBT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA-EXPERTS?

JE ZULT DEZE BLOGS OOK LEUK VINDEN:

MET HET GEZIN NAAR HET WONDERLIJKE AFRIKA

TRAVEL STORY – BABU EN BIBI IN KENIA

HOE ZWAAR IS DE KILIMANJARO ALS JE 50 PLUS BENT?

Chat openen
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!