RAUW AVONTUUR MET DE MAASAI TIJDENS DE TRIBAL TREK

Klaar voor een rauw avontuur in de bergen? Geen bereik, geen dorpjes, geen toeristen, alleen nog maar een stel Maasai krijgers en hun speren. Denk aan slingerende apen, geslachte geiten en heilige heuvels van de Maasai community. Meer off-the-beaten-track dan dit ga je het niet vinden in Kenia. Met andere woorden: Deze Maasai tribal trek is echt te gaaf!

Klaar voor een rauw avontuur in de bergen? Geen bereik, geen dorpjes, geen toeristen, alleen nog maar een stel Maasai krijgers en hun speren. Denk aan slingerende apen, geslachte geiten en heilige heuvels van de Maasai community. Meer off-the-beaten-track dan dit ga je het niet vinden in Kenia. Met andere woorden: Deze Maasai tribal trek is echt te gaaf!

Van Narok naar de Loita Hills

Vanuit Nairobi ben je binnen een paar uur in Narok, vandaar verlaat je de gebaande paden. Je hobbelt kneiter hard over de zanderige wegen en terwijl jij heen en weer schudt in de wagen, doet de achterklep zijn best om nog meer stof de auto in te zuigen. Wonder boven wonder houden de auto’s deze rit tot het einde vol en wanneer je even met je ogen knippert, heb je opeens het savanne landschap ingeruild voor droogte, rood stof en hoge bomen. Welkom in de Loita Hills people! De heilige plaats van de Maasai die maar zelden wordt bezocht. Een mooi traditioneel stukje van de Maasai is hier bewaard gebleven en de ongerepte natuur laat zich nog het best omschrijven als wild en ruig. Slingerende apen, buffels langs de waterkant en kuddes olifanten die statig en resoluut op hun doel afgaan. De Maasai kennen het hier op hun duimpje en al snel merk je, dat deze plek meer is dan een woud; het is een wereld op zich.

loita hills

Bewapend met speer en gevolgd door een ezel

Waarschijnlijk heb je je gids al ontmoet in Narok, maar voor je vertrek wordt de groep nog ff uitgebreid met een paar echte Maasaiwarriors inclusief speer. De bekende doeken, shuka’s om hun lichaam gewikkeld en de belletjes aan hun riem rinkelend met elke stap die ze zetten. Een ezel sjokt achter je aan met bepakking en als je een beetje geluk hebt, zijn er ook nog geiten mee voor een écht vers maaltje straks. Bereid je voor op een weekend in de bush vol tradities, spannende verhalen en vooral géén sanitair.

Vechten met een leeuw

Wanneer er in de avonden grote kampvuren branden, borrelen er herinneringen op. Oude tradities worden besproken en verteld; wie weet zit jij wel naast iemand die tijdens zijn tienerjaren een leeuw heeft gedood. Ja, ja, deze Maasai zien er misschien uit als lange dunne slungels, maar ze weten (gelukkig) wel hoe ze met een speer moeten omgaan!

In de gloed van het oranjerode vuur spelen ze de verhalen na en wordt er zo nu en dan zachtjes gezongen door de oude chief. Enne, die lieve geitjes die mekkerend meelopen, die worden nu dus klaargemaakt voor de slacht. Grijp je kans om een slok geitenbloed te proeven en geniet vervolgens van de vers gebarbecuede Nyama Choma: dit is het echte werk! Verser dan dit proef je het niet en terwijl de heerlijke geur van gebarbecuede geit opstijgt, pruttelen er al andere pannetjes op het vuur; dit zal een feest maaltijd zijn. Wanneer je na wat biertjes, mierzoete thee en sterke verhalen dan eindelijk je tentje opzoekt, blijven de warriors rondom het kampvuur zitten om de wacht te houden. Toch zou ik de volgende ochtend maar even checken welke dieren er door jullie kamp hebben gelopen!

loita hills maasai tribal trek

Tijd voor de Maasai Tribal Trek!

De volgende ochtend is het rap inpakken, tent opvouwen en slinger je tas op je rug.  Nu gaat het echte avontuur pas echt beginnen: vandaag trek je dieper de heuvels van Loita in. Onbegaanbare paden, takken die de weg versperren en zachte moeras-achtige gronden waarin je millimeter voor millimeter verder wegzakt als je niet oplet. Buffels die langslopen waarvan je de hoorns snel moet ontwijken en verse maiskolven die geplukt worden voor op het vuur van vanavond. Het is lopen, lopen, lopen en het landschap verandert sneller dan jij een watertje achterover slaat. Volg de olifanten sporen; door hun gestamp zijn er brede paden platgeslagen op de savanne. Achter elke heuvel schuilt weer iets nieuws en elk dal verrast je met andere bewoners en andere vegetatie.

Grote kuddes gehoed door Maasai-herders trekken voorbij en zo nu en dan zul je jaloers zijn op de flexibiliteit van de dieren die voor jou de heuvel snel en behendig afklimmen. Op een slakkengangetje drentel jij er achteraan en halverwege de berg staan de Maasai guides je al lachend op te wachten.

Vier dagen hiken in Kenia later…

Heb jij alle ins en outs van de Loita Hills gezien. Heb je afdalingen gemaakt die je nooit verwacht had te maken en heb je een paar Maasai vrienden voor het leven erbij. De grote, groene heuvels laat je achter je en hoe verder je richting Nguruman loopt, hoe droger de heuvels worden. Voor je het weet sta je in een zanderig dorpje waar je dan eindelijk je ijskoude cola of Tusker kan drinken en even kan bijkomen van de machtige trip die je net achter de rug hebt. Afhankelijk van de rest van je reis scheur je vanaf hier verder per motor de Magadi desert in of stap je heerlijk in de auto terug naar Nairobi om al het stof van je af te spoelen.

Maasai tribal trek beekje

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Dus jij bent ook wel in voor zo’n rauwe off-the-beaten-trackervaring? Lekker dan! Lees meer over Kenia hier en neem dan snel contact met ons op zodat wij jou unforgettable trip kunnen boeken!

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Rauw avontuur met de Maasai tijdens de Tribal Trek?