Klaar om te roadtrippen door Zuid-Afrika?

Inladen die bak en karren maar! Stoor je vooral niet aan de dikke hobbels in de weg, autostoelen die misschien uit elkaar vallen, of die klapband uigerekend in the middle of nowhere. It’s all part of the adventure; en wat voor één! Waanzinnig mooie en uitgestorven routes, dat is Zuid-Afrikaans roadtrippin’. Genieten van welverdiende sundowners en volle rode wijn. Bizarre ontmoetingen, onvergetelijke tijden en pure natuur. Dit zijn de routes waar wij het hardst bij wegdromen. Dus gas erop want het avontuur roept!

Krijg reisadvies op maat

Garden Route

Self-drive routes in Zuid-Afrika zijn er genoeg, maar ondanks alles blijft deze een favoriet. Avontuurlijk? Laten we het erop houden dat wanneer je zwijmelt bij cliché’s, deze route iets voor jou is! Natuurlijk zijn cliché’s dan ook cliché’s met een reden: wat een dingen kun je zien en doen tijdens deze roadtrip! Je loopt zomaar kolossale olifanten tegen het lijf in Addo Elephant Park, of je kunt lekker peddelen in een kano over machtige rivieren. Of liever hiken in de parken, surfen aan de kust, walvissen spotten, of gewoon allemaal? Een overvloed aan dieren en natuur! De Garden Route, die langs de zuidkust loopt, heeft alles waar je ooit van gedroomd hebt. Begin in Kaapstad – de mother city, want ze is de oudste stad van Afrika – en op naar het Oosten, naar Port Elizabeth. Reken er maar op dat wanneer je grijs en gerimpeld met je kleinkinderen op schoot bij een knetterend haardvuurtje zit, je met een krakende stem zal vertellen over de grootse avonturen van de Garden Route!

Panorama route

We gooien er meteen nog een cliché route in, want ook de Panorama route mag natuurlijk niet ontbreken. En je hebt het al goed geraden, panorama’s zijn datgene waarom je deze route rijdt. Van Johannesburg naar Kaapstad kom je langs canyons, watervallen en potholes. Trap op de rem wanneer je God’s Window nadert. Doe snel je haar goed, gooi nonchalant en casual je armen omhoog en schiet gelijk even een nieuw plaatje voor De Gram. Met dit soort foto’s op je feed wordt niet alleen iedereen op het thuisfront stikjaloers, maar kun je misschien ook tóch nog beroemd travel blogger worden!

Beer route

Spreek vantevoren helder af wie de Bob gaat zijn tijdens deze route want het is tijd om te drinken! Niet één van de populaire wijnroutes waar ze in Zuid-Afrika zo bekend om staan maar gewoon kneitergoed bier! Van Johannesburg naar North West stoppen we bij verschillende brouwerijen. Groot, klein, bekend, onbekend. Lange bierdoorlopen, verhalen over de pilscultuur en de traditionele brouwtechnieken. Zorg dat je partner in crime het goed vindt dat jij aan het tanken bent terwijl hij of zij jou kan rondrijden, of: neem gewoon voor het gemak even een driver! Want wat is er nu mooier dan al drinkend een land verkennen?

garden route zuid-afrika road
panorama route zuid-afrika

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Auto bij zonsondergang

Atlantic route

En nog een route in Zuid-Afrika, en die begint in Joburg. We vallen misschien een beetje in de herhaling, maar écht, ook deze route is bizar mooi! Laat je adem ontnemen wanneer je stops maakt bij denderende watervallen, oneindige zandvlaktes van de Kalahari woestijn of langs de ruige, onontdekte westkust. Uitgestrekte stranden die je met niemand hoeft de delen behalve hier en daar een verdwaald roofdier, die je kunt spotten terwijl je door de magische schemering tuft. Je rijdt hier off-beat totdat je weer het bruisende, stadse leven van Kaapstad inrijdt. En dat avontuur, daar gingen we toch voor?

Route 62

Laid-back wijntjes nippen, dag in dag uit. Welkom op de langste wijnroute ter wereld! Bereid je voor op de vele volle, droge, ronde (en wat je nog meer allemaal kan bedenken) wijnen die smaakvol en rijkelijk zullen vloeien tijdens deze roadtrip. Het slurpen, smakken en proeven wissel je af met een gezonde dosis avontuur. Ziplinen door de bergen, hotsprings om in weg te weken of duiken met krokodillen. Wat je ook doet, onvermijdelijk zijn de bourgondische wijnboerderijen langs deweg. Uren, dagen, weken kun je hier vertoeven, en daarbij hoort niet alleen wijn. Want als echte fijnproever wil je er natuurlijk ook een lekker hapje bij, en deze lekkere hapjes bestaan voornamelijk uit kaas. Koop een flesje, stop bij de beroemde Parmalat Cheese Factory dezelfde avond zit jij royaal in een stomende hotspring kaasjes te vreten en wijn naar binnen te gieten!

Rainbow route

Lekker planken op deze route! Op de motor of in een 4×4 scheur jij hier langs de kleine stadjes. Ontdek totaal andere culturen: van countryside tot vaderlandslievende steden vol geschiedenis. Een dynamische mix van panorama-uitzichten, smaakvolle wijnen, ongerepte natuur. De ontdekkingsreizigers in Zuid-Afrika hebben lang geleden deze route onder anderen gebruikt voor de zoektocht naar goud; kleine kans dat jullie dat ook vinden, maar niets is onmogelijk. Bereid je voor op de bijzondere ontmoetingen op plekken die je stiekem nooit meer wil verlaten. Authentieke stadjes zonder de toeristische Disneyland-vibe: gewoon een puur stukje “Suid Afrika.”

Chapman’s Peak Drive

Een korte route maar waan-zin-nig gaaf! Negen ruige kilometers die je zigzaggend aflegt door maar liefst 114 bochten! Deze weg is benoemd tot één van de spectaculairste kustwegen in de wereld: tijd om dat dus van je bucketlist te strepen. Begin in Noordhoek en volg de weg naar de vissersplaats Hout Bay. Geniet van een vers gevangen visje, de zonsondergang en elkaar terwijl je met het zand tussen je tenen zit en de golven een rollend geluid maken op de achtergrond. Perfect toch? Vanuit hier kun je ook makkelijk doorrijden richting Boulders Beach waar alle pinguïns op het strand bivakkeren. Must-see!

Daarom met Charlie’s Travels naar Zuid-Afrika

WE ZIJN "ON THE GROUND" in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

ELKE REIS IS EEN CO-CREATIE

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

WIJ WERKEN VERANTWOORD & DUURZAAM

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Ready voor Zuid-Afrikaans Roadtrippin’?!?
Powered by