Klaar om te roadtrippen door Zuid-Afrika?

Inladen die bak en karren maar! Vergeet de bumps, de uitelkaar vallende stoelen, die klapband. It’s all part of the trip en wat voor één. De mooiste en uitgestorven routes, dat is Zuid-Afrikaans roadtrippin’. Genieten van welverdiende sundowners en volle rode wijn. Bizarre ontmoetingen, onvergetelijke tijden en pure natuur. Dit zijn de routes waar wij het hardst bij hebben weggedroomd. Dus gas erop want het avontuur roept!

Garden route

Routes in Zuid-Afrika zijn er genoeg, maar ondanks alles is en blijft deze een favorietje. Niet de meest avontuurlijke variant die er is, om maar niet meteen te zeggen hard cliché. Maar wat een dingen kun je zien tijdens deze roadtrip! Grote kolossale olifanten in Addo Elephant Park, kanoën in de rivieren, hiken in de parken, surfen aan de kust en walvissen spotten. Dieren, natuur en een beetje nat worden. Deze Garden route die langs de zuidkust loopt, heeft het allemaal. Begin in Kaapstad – de mother city, want ze is de oudste stad van Afrika – en op naar het oosten, naar Port Elizabeth. Dit is een tocht die je nooit zal vergeten.

Panorama route

We gooien er meteen nog even een cliché routetje in, want ook de Panorama route mag natuurlijk niet ontbreken. En je hebt het al goed geraden, panorama’s zijn datgene waarom je deze route rijdt. Van Johannesburg naar Kaapstad kom je langs canyons, watervallen en potholes. Trap op de rem wanneer je God’s Window nadert. Maak die f*cking vette profielfoto hier en insta je rot om het thuisfront lekker -en kom ook een beetje jaloers- te maken, want waar kan dat nu beter dan hier?!

Beer route

FF goed afspreken wie hier de Bob gaat zijn tijdens deze route want het is tijd om te drinken! Niet één van de populaire wijnroutes waar ze in ZA zo bekend om staan maar gewoon kneitergoed bier! Van Johannesburg naar North West stoppen we bij verschillende brouwerijen. Groot, klein, bekend, onbekend. Uberlange en bierdoorlopen stories over de pilscultuur en de traditionele brouwtechnieken. Zorg dat je partner in crime het goed vindt dat jij aan het tanken bent terwijl hij jou kan rondrijden of neem gewoon voor het gemak even een driver. Want wat is er nu mooier dan al drinkend een land verkennen? Wel weer even flink die Iphone gebruiken, want dan hebben jullie gelukkig de foto’s nog….

Atlantic route

En nog een route in Zuid-Afrika die begint in Joburg! Gaan we weer hoor, maar deze route is bizar. Breathtaking stops bij oneindige watervallen, de zanderige Kalahari woestijn en onontwikkelde stukjes westkust. Stranden alleen voor jullie en roofdieren spotten terwijl je in de schemering nog aan het rijden bent. Zigzaggend over de zandwegen en bidden dat je genoeg benzine bij je hebt en geen klapband gaat krijgen want er is hier he-le-maal niemand. Off-beat zijn totdat je weer in Kaapstad aankomt, terug het stadse leven in. En dat avontuur, daar gingen we toch voor?

Route 62

Laid-back wijn drinken, dat is waar het hier om draait! Welcome bij de langste wijnroute ter wereld! Eindeloos veel glazen gaan er geschonken worden op deze route terwijl je ondertussen de ruigste stukjes van Zuid-Afrika ziet. Ziplinen door de bergen, hot springs om in weg te zwijmelen, duiken met crocs en natuurlijk de award-winning wijnboerderijen langs de weg. Uren, dagen, weken kun je hier vertoeven en geloof me, na al dat heerlijke eten en drinken heb jij je nieuwe favoriete kaas met wijncombi echt wel gevonden! Koop een flesje, stop bij de beroemde Parmalat Cheese Factory en vanavond zit jij alweer met een wijntje en een kaasje in de hotsprings.

Rainbow route

Lekker planken op deze route! Per motor of gewoon per 4×4 scheur jij hier langs de kleine stadjes! Van countryside tot vaderlandslievende steden vol geschiedenis en een totaal andere cultuur ontdekken. Een dynamische mix van panorama, wijn, natuur, stad waar je geen genoeg van krijgt, terwijl jullie je eigen Voortrekkers route verkennen. De pioniers van ZA hebben deze route onder anderen gebruikt op weg naar goud; kleine kans dat jullie dat ook vinden, maar niets is onmogelijk natuurlijk. Bereid je voor op de vetste ontmoetingen en plekken die je niet meer wil verlaten. Authentieke stadjes zonder de opsmuk die door het toerisme steden verdisneyt. Gewoon puur stukje “Suid Afrika.”

Chapman’s Peak Drive

Een mini route maar waan-zin-nig gaaf! Negen ruige kilometers die je zigzaggend aflegt met maar liefst 114 bochten! Deze weg is benoemd tot één van de spectaculairste kustwegen in de wereld, tijd om er dus naartoe te gaan. Begin in Noordhoek en draai je een weg naar de vissersplaats Hout Bay. Geniet van een vers gevangen visje, de zonsondergang en elkaar terwijl je met het zand tussen je tenen zit en de golven een rollend geluid maken op de achtergrond. Perfect toch? Vanuit hier kun je ook makkelijk doorrijden richting Boulders Beach waar alle pinguïns op het strand bivakkeren! Must-see!

Heb ik je al lekker gekregen om naar het zuidelijkste puntje van dit grote continent af te reizen? Neem dan snel contact op, kies welke van deze unieke routes in Zuid-Afrika jij wil rijden en wij fixen die roadtrip voor je!