REMOTE WERKEN & REIZEN IN AFRIKA

Mag je remote werken? Waarom blijf je thuis of in NL? Pluk de vruchten van deze nieuwe tijden. Change your scenery, get inspired and re-energize: kom remote werken in Kenia en combineer het met een mooie reis!

DOWNLOAD REISPROGRAMMA & OFFERTE

WAAROM REMOTE WERKEN IN KENIA?

Inspiratie

INSPIRATIE

Nieuwe omgeving: doe inspiratie op en kom tot rust

Icoontje verkeersbord met "slow"

SLOW TRAVEL

Ultieme vorm van slow travel:
leef en werk als een local

Icoon laptop

WORK HARD

Professionele remote working / co-workingspaces (met top internet)

Kiteboard capture

PLAY HARDER

Avontuurlijke weekendtrips

Icoon mensen die elkaar omhelzen

GEZELLIGE GROEP

De gezelligheid & inspiratie
van een groep

ONTZORGD WORDEN

Totaal ontzorgd worden: mooie reis maken en je werk gedaan krijgen

Icoon klok

MINIMAAL TIJDSVERSCHIL

Klanten en collega’s merken niet dat je op een ander continent zit

Icoon safety badge

VERZEKERD

100% Verzekerd op reis

WAAROM REMOTE WERKEN IN KENIA?

Icoontjes redenen remote werken

DE REMOTE WORKING-REIS

REMOTE WERKEN- EN REISPROGRAMMA

1e weekend: Aankomst in Nairobi

Als je vroeg komt kun je de stad verkennen of aftrappen met een weekendtrip. This is Nairobi!!!

Week 1: Werken in Nairobi

Coworking space Kofisi!
Ervoor of erna: hardlopen, yoga, lekker uiteten, stad verkennen, misschien een keer een motortochtje? Of gewoon een heerlijke borrel!

 • Weekend 2: 3-daags Safari-weekend (boot- en fietssafari) naar Lake Naivasha.

Week 2: Werken op een tropisch strand

Met de trein naar de kust en remote werken vanuit een privé villa aan de kust Check hier some Tropical Beach Vibes in Kenya

Week 3: Werken op een tropisch strand

Remote werken vanuit een privé villa aan Diani beach. Hier meer Diani vibes!

 • Weekend 4: Motoren in de groene Taita Hills. Daarna door naar Nairobi.

Week 4: Werken in Nairobi

Coworking space Kofisi! In de ochtend een keer de Nai Nami tour, na werk lekker borrelen! Of het toppunt van Urban Culture: matatu style!

DE PRIJS

V.a. 2150 euro pp inclusief:

 • Al je verblijf 
  • In Nairobi: single room met eigen badkamer
  • Tijdens weekendtrips: double of twin room shared
  • Aan de kust: private room, shared bathroom in een privévilla met zwembad op wandelafstand van het strand 
 • Co-workingspace abonnement voor 2 weken in Nairobi
 • Airport transport en weekendtrips transport
 • Chef aan de kust die  heerlijk kookt
 • Basispakket internet
 • Weekendtrips 

STARTDATA VAN DE MAANDTRIPS

EXTRA WEEK REIZEN?

Een week reizen toevoegen? Dit zijn twee routes die we aanraden:

 • Een week Big 5 Maasai Mara safari en de 5-daagse Maasai Tribal Trek met motorsafari in Magadi – vanaf 1450 EUR pp
 • Een week Bush 2 Beach reis met een Kilimanjaro Maasai adventure & Amboseli safari en Taita Hills & Mt. Kasigau trip – vanaf 1450 EUR pp

Als je de remote working trip wilt aftrappen met een vette weekendtrip is het aan te raden om op vrijdag te arriveren. Voor de motorsafari trip moet je echt vrijdagochtend arriveren, voor de andere weekendtrips kan het ook in de middag of avond. We doen met de hele groep een belletje met elkaar voordat we de definitieve planning maken want het is het gezelligst als je met elkaar de maand kan aftrappen! Je kan ook gewoon zaterdag/zondag arriveren overigens, dan verken je Nairobi want daar is ook genoeg te doen! 

Je kan later instromen maar de prijs voor de trip blijft hetzelfde. We doen dit omdat het ‘t gezelligst als de hele groep met elkaar start en je met elkaar het avontuur aan gaat. En daarnaast is het te veel werk om voor iedereen een programma op maat te maken en zou de prijs te hoog uitvallen. Deze maandprijs kunnen we voor een super goede prijs aanbieden als we de reis- en vertrekdata standaardiseren. We raden dus ten zeerste aan om lekker het weekend te starten

De prijs blijft hetzelfde. Zie antwoord hierboven.

DOWNLOAD HET GEDETAILLEERDE REISPROGRAMMA EN DE OFFERTE

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

ONZE REMOTE WORKING LOCATIES

     URBAN NAIROBI

 • Professionele co-working spaces met snel internet 
 • Een Afrikaanse metropool om te ontdekken met ons als ‘local guide’ 
 • Cultural melting pot: van artistieke galerijen tot live muziek 
 • Lekker sporten (yoga, boksen, rennen, etc) 
 • Lekkere restaurants: van Chinees tot Eritrees tot local street food
 • Gezellig borrelen in hippe of lokale bars!

     TROPICAL BEACHES

 • Work hard, CHILLLL harder! Ultiem hard relaxen na werk! 
 • Office space: de privévilla en voor de afwisseling lekkere hotels en restaurants
 • Inspiratie & gezelligheid van andere reizigers & remote workers  
 • Sporten: beach jungle gym, yoga, zumba, boksen, rennen, etc.
 • Swahili cultuur: stand, zee, kokosnoten, ‘hakuna matata’
 • 100’en activiteiten: kitesurfen, brommeren, zeilen, duiken, snorkelen, etc.

STUUR ME MEER INFO, KEEP ME POSTED!

WEEKENDTRIPS

INBEGREPEN WEEKENDTRIPS:

 • 2e weekend: 3-daags Safari-weekend (boot- en fietssafari) aan Lake Naivasha à €250 pp
 • 4e weekend: 3-daags Motoren & Hiken in de groene Taita Hills à €250 pp

OPTIONELE WEEKENDTRIPS:

Twee vrouwen op een motor

ZONDER ZORGEN OP REIS MET CHARLIE’S FLEX TERMS!

Via onze flexibele voorwaarden ben je extra verzekerd voor je reis naar Afrika!

Onze manier van werken is al erg corona-proof. Unieke experiences voor jou alleen, gezellige privélodges en accommodaties ver weg van de drukte van het massatoerisme en een optimale samenwerking met onze partners. Daarnaast bieden we nu ook flex terms aan zodat jij zonder enige zorgen je reis kan boeken.

Toch nog niet helemaal overtuigd te reizen ten tijde van corona? Lees alles over kosteloos verplaatsen en annuleringsvoorwaarden hier!

INSPIRATIE VAN ONZE REMOTE WORKERS

FAQ remote werken in Afrika

Dit is natuurlijk het allerbelangrijkst van remote werken en mensen denken dat Afrika achterloopt hierin. Maar ook hier zijn moderne steden, multinationals & investment firms hebben hier hun operaties, innovaties worden hier doorgevoerd… Ook hier hebben ze goed internet! De internet behoeften verschillen per werker: de een moet af en toe zijn mail checken, de ander zit de hele dag in calls of moet zware programma’s laden.

In de coworking in Nairobi heb je snelle, betrouwbare Wifi. Aan het strand heb je ook Wifi maar je krijgt van ons ook een persoonlijk routertje en SIM-kaart met beginnende internetbundel zodat je met 4G kan verbinden indien gewenst. Deze kan je makkelijk opwaarderen als die op is. Voor 1000 KES (7,84 EUR) koop je 10GB, geldig voor 7 dagen.

Omdat de huismuren op je af komen en een nieuwe omgeving meer energie geeft! Krijg meer gedaan in een korte tijd, en als de laptop aan de kant wordt gegooid is het maximaal ontspannen of maximale inspiratie om de dag erna weer te knallen!

Het tijdsverschil met Kenia is tot 25 oktober maar 1 uurtje. Op 25 oktober gaat de wintertijd in en is het tijdsverschil 2 uur. Als het NL kantoor om 09u begint dan is het in Kenia 10u of 11u. Misschien vind je het fijn om de eerste 2 uur ongestoord te werken en mag je de werkdag eerder eindigen van de baas/manager. Anders moet je de werkdag iets later beginnen maar kun je ‘s ochtends van de omgeving genieten.

Uiteraard! We wonen, reizen en werken met het team al 6 jaar in Kenia dus we kennen het land op ons duimpje. ‘S Avonds kun je de stad verkennen: uiteten, hipster barren, kunstgalerieën, de bioscoop, etc. ‘s Ochtends mss wakker worden met een yoga of boksles? In de vrije middagen kunnen we je op weg helpen allerlei leuke dingen te doen op de locaties! Er is heel veel te doen en er zijn weinig die het zo goed weten als wij.

Die kun je voor 150 eur per maand huren en wordt op de invoice gezet. Als je het scherm korter dan 4 weken nodig hebt krijg je geen korting. Je laat een borg achter van 15.000 kes (130 eur) en je bent zelf verantwoordelijk voor het vervoer van het scherm naar de kust.

Het verschilt per keer maar we mikken op een groepsgrootte van minimaal 6 personen en max. 12 personen.

Remote werken in Kenia heeft een soort natuurlijke filter op de wat avontuurlijkere mensen die het gezellig vinden om zo’n trip met elkaar te maken. Ik zou zeggen dat mensen ‘easy going’ zijn, sociaal, ook harde werkers (word hard, play hard), zin om leuke dingen te doen en van het leven te genieten! 

Dit verschilt heel erg; er zitten ZZP’ers tussen (online marketeers, meer creatieve/digitale beroepen), mensen die in dienstverband werken bij grote corporates, consultants of voor kleinere bedrijven of ondernemers. Een gezellige mix aan mensen en inzichten die het groepselement een extra dimensie geeft.

We zijn tegen korte vliegreizen! Ga minstens 2 weken, liever nog 3 weken… Reis met aandacht, reis wat langzamer, leer een land en de bevolking kennen. Doordat je remote kan werken kun je langer op een locatie blijven en het beter in je opnemen. Stel je voor, een nieuwe reiswereld waarin je 1x per jaar een intercontinentale vlucht maakt maar waar je dan 2-3 maanden blijft hangen om te reizen en te werken!? Stel dat je een kwart van het jaar je ergens anders begeeft, dan hoef je toch ook niet nog meer te vliegen? Mogelijk is dit de toekomst, wie weet. Let’s hope so.

Tijdens of na je trip hopen we dat je deze waanzinnige remote working reis wilt promoten! Als je iemand aandraagt die de reis boekt krijg je 100 USD bonus. Deze kan worden teruggeboekt of je krijgt hem in de vorm van korting op extra activiteiten die je bijboekt.

Op reis tijdens corona

Ja, dat kan! Het overheidsadvies is alleen advies. In het land gelden de lokale maatregelen. Zolang je je hieraan houdt, is er geen enkel probleem.

Nee, je doet namelijk een PCR test in NL en bent hopelijk ook gevaccineerd.

Corona lijkt al lange tijd goed onder controle in Kenia en de maatregelen zijn al maanden niet gewijzigd. Er is een avondklok om 22:00 die in de hoofdstad nauwer wordt genomen dan aan de kust. Bars en restaurants schenken tot 20:30 en gaan vaak om 21u dicht maar sommigen blijven wat langer open. Verder draag je in de publieke ruimtes een mondkapje en word je bij de ingang van winkelcentra/gebouwen vaak op je temperatuur gecheckt en moet je je handen sanitisen. HIER vind je meer info over de lokale maatregelen op bestemming.

Kan ik 100% verzekerd op reis? Jazeker!

Je kan je bij OOM verzekeren voor de onderstaande zaken, zelfs als je naar een land vliegt met code rood;

  1. De OOM ziektekostenverzekering (meer info) dekt alle ziektekosten als je corona krijgt op de bestemming 
  2. Heb je bij OOM een aansprakelijkheids-, inboedel-, ongevallen-, reis- en/of rechtsbijstandverzekering dan geldt dan is er ook dekking in de landen met codes geel, oranje en rood.
  3. Annuleringsverzekering voor als je positief test op corona en daarom niet op reis kan
  4. Je normale reisverzekering geldt voor normale reisongevallen

Een annuleringsverzekering voor als je een land niet in kan door maatregelen (inreisverbod / lockdown), MAAR DAN BIEDEN WIJ EEN KOSTELOZE VERPLAATSING VAN DE REIS! Zie onze super flex terms!

Niet bij alle verzekeraars maar er zijn verzekeringen die niet naar reisadviezen/kleurcodes kijken, zoals OOM verzekeringen.

Meer info over de weekendtrips

 • Deze prijzen gelden vanaf trips met 2 personen. De prijzen bij * gelden vanaf trips met 4 personen. We brengen reizigers bij elkaar dus ga er vanuit dat dit lukt en dit de prijzen zijn maar ben aub flexibel met de planning (of de meerprijs).
 • Als je een weekend trip alleen doet gaat de prijs dus iets omhoog
 • Activiteiten
 • Verblijf
 • Transport
 • Park fees
 • Gidsen
 • Bij de trips met een (m) zijn ook veel maaltijden inbegrepen

Het verblijf tijdens de trips is in een twin/double (triple indien dat uitkomt met aantal personen) room met een ander. Single room is mogelijk tegen een single supplement (meerprijs).

Alle weekendtrips duren 3 dagen.

Je kan in overleg met elkaar de weekendtrips plannen maar dan moet je wel wachten totdat de groep vol zit! Uiteraard kun je van tevoren je voorkeur uitspreken.

Startdata van de maandtrips

Als je de remote working trip wilt aftrappen met een vette weekendtrip is het aan te raden om op vrijdag te arriveren. Voor de motorsafari trip moet je echt vrijdagochtend arriveren, voor de andere weekendtrips kan het ook in de middag of avond. We doen met de hele groep een belletje met elkaar voordat we de definitieve planning maken want het is het gezelligst als je met elkaar de maand kan aftrappen! Je kan ook gewoon zaterdag/zondag arriveren overigens, dan verken je Nairobi want daar is ook genoeg te doen! 

Je kan later instromen maar de prijs voor de trip blijft hetzelfde. We doen dit omdat het ‘t gezelligst als de hele groep met elkaar start en je met elkaar het avontuur aan gaat. En daarnaast is het te veel werk om voor iedereen een programma op maat te maken en zou de prijs te hoog uitvallen. Deze maandprijs kunnen we voor een super goede prijs aanbieden als we de reis- en vertrekdata standaardiseren. We raden dus ten zeerste aan om lekker het weekend te starten

De prijs blijft hetzelfde. Zie antwoord hierboven.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!