Report: Nairobi Fashion High Tea

We verkondigen het al langer: Nairobi is booming! Onze thuisbasis is een hub voor filmmakers, kunstenaars, designers en andere creatives en ook de mode-sector gaat hier keihard. Charlie’s Angels Derk en Derek bezochten de jaarlijks georganiseerde Nairobi Fashion High Tea: op een steenworp afstand van onze startup-villa kwam de crème de la crème van de Keniaanse modewereld bij elkaar.

Op zoek naar de kleurrijke fashionista’s, een lange catwalk en afdoende drank en hapjes, toog het illustere Charlie’s Travels-duo naar Zen Garden, waar de Nairobi Fashion High Tea plaatsvond. Ze spraken meerdere bezoekers van het fashionable event en kwam tot de volgende conclusies:

  • Hoewel er niet zoiets bestaat als ‘African Fashion’, is kleurrijke mode zoals deze in de video te zien is levendiger dan ooit. Meerdere grote steden op het continent gelden als zogenaamde ‘fashion capitals’ en Nairobi hoort zéker in dat rijtje thuis.
  • Eén van de voorbeelden van succesvol Keniaans fashion design is tot 6 januari te zien in het Amsterdamse Tropenmuseum op de expositie ‘African Fashion Cities’, waar de mode van Nairobi-based 2 Many Siblings te zien is. Deze broer en zus kopen hun stoffen en tweedehands kleren op de markten van Nairobi en vermaken dit tot modieuze, nieuwe creaties.
  • Hoewel de haute couture die op dit evenement voorbij kwam wel weer even wat anders is als de producten die onze bevriende tailors leveren, vinden we hun kleurrijke patronen gemaakt van kitenge-stoffen toch ook zeker de moeite van het vermelden waard! Mocht je binnenkort naar Nairobi komen, laat het ons dan zeker even weten! We’ll hook you up.
  • De jaarlijks Nairobi Fashion High tea is niet alleen een event voor Nairobi’s it-girls. Naast het feit dat er keihard werd gefeest en er heel wat dansjes zijn gewaagd, gingen de opbrengsten van het event naar de CSR-doelen van Zen Garden, de organisator.

Nog meer zien?

Zen Garden had ook een eigen crew rondlopen die een soortgelijke aftermovie van het event in elkaar heeft gedraaid. Al zin gekregen in meer Afrikaanse mode of wil je Nairobi na het zien van deze video zelf komen ontdekken? Check dan deze video van de BBC over ‘Kitenge Fridays’ of check de bestemmingspagina voor Kenia!

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Open chat
1
Can I help you?
Hi, Can I help you with more information about Report: Nairobi Fashion High Tea?
Powered by