Kigali

Anders dan alle andere Afrikaanse steden. Schoon, gefocust op sustainability en stilzitten is onmogelijk. Een vette art scene, kleurrijke markten en te gekke mensen.

De moderne hoofdstad van Rwanda

Kigali, de hoofdstad van Rwanda en ook een van de schoonste steden in Afrika! Het is een van de oudste steden in het land, gesticht door Richard Kandt tijdens de Duitse overheersing, en heeft altijd een belangrijke rol gehad. Pas na de onafhankelijkheid in 1962 werd dit de hoofdstad vanwege de gunstige centrale ligging. Rwanda heeft een verschrikkelijk verleden maar onder het regime van president Paul Kagame is het land uitgegroeid tot een land dat op business-niveau het nieuwe Singapore wil en gaat worden!

Veelzijdig Kigali

Een centrale hub, klaar om nieuwe business aan te trekken. Economic growth, betere zorg, gendergelijkheid… Rwanda gaat lekker! En dit is vooral te zien in Kigali. Naast de kleurrijke en bruisende Afrikaanse sfeer vind je in de stad ook hoge kantoorgebouwen, grote winkelcentra, een fantastisch modern conferentiecentrum en luxe hotels. De stad is supermooi, superschoon en plastic is verboden, dus zorg maar dat je al die plastic tasjes thuislaat! En de laatste zaterdag van de maand kun je je auto ook wel laten staan, dan is het een landelijke schoonmaak- en autovrije dag. Zo schoon heb je een stad nog nooit gezien!

Kigali is een bijzondere stad met meerdere gezichten. Je ziet een moderne stad, maar hier kun je ook de heftige geschiedenis van het land terugvinden. Bezoek bijvoorbeeld het presidentiële paleis waar president Juvenal Habyarimana tot zijn dood in 1994 heeft gewoond. Hier kom je meer te weten over de genocide die gestart is nadat het vliegtuig neerstortte met daarin Habyarimana en Cyprien Ntaryamira, op dat moment de president van buurland Burundi. Overigens kun je de brokstukken van dit vliegtuig terugvinden in de tuin van het paleis. Je kunt ook alle kamers bezoeken en echt teruggaan in de tijd: de kamers lijken gewoon plotseling verlaten te zijn, het is echt nog net als toen.

Kunst is hip

Maar even verder op een vrolijke noot, deze stad is een echte kunststad! Hier vind je mooie markten waar je toffe Afrikaanse kunst vindt. Bijvoorbeeld bij het Kigali Center for Photography vol toffe fotokunst, of het Inema Arts Center waar je elke donderdag terecht kan voor happy hour met cocktails, goede gesprekken en een chille DJ.

Voor wat mooie souvenirs kun je naar de Caplaki Crafts Village, een markt met allemaal kraampjes vol mooie manden, beelden en maskers die thuis niet zullen misstaan. Heb je genoeg souvenirs meegenomen voor de thuis achtergebleven familie en vrienden? Sluit dan de dag af met een lekkere G&T bij de 1000 hills distillery, terwijl je naar de zonsondergang staart. Kigali: een hippe moderne stad die je echt niet wil overslaan op je reis door Rwanda!

Heb jij vragen voor onze Afrika experts?

Bekijk meer unieke ervaringen

Genocide Memorials

Rwanda heeft een hele heftige geschiedenis, en dat nog niet eens zo heel lang geleden. Overal in Rwanda zul je nog merken dat het land het niet makkelijk heeft gehad. Bij een bezoek aan dit land mag je deze plekken niet overslaan.  

Akagera National Park

Savanne, moerassen, met bos omringende meren en rijk aan wildlife. Dit maakt Akagera een top bestemming om per boot of jeep op safari te gaan!

Butare (Huye)

Was ooit bekend als Astrida, genoemd naar de Belgische koningin Astrid. Deze stad werd ook wel gezien als de intellectuele stad van Rwanda, lekker naar het museum dus!  

Gorilla’s

De beste plek om gorilla’s te vinden zijn de hieronder genoemde Virunga Volcanoes. Duik de jungle in en ga op zoek naar de grootste apensoort ter wereld. Een levensveranderende ontmoeting en unieke experience!

Lake Burera

In het noordwesten van Rwanda – tegen de grens van Oeganda en Volcanoes National Park aan – ligt een spiegelglad meer omringd door groene bergen en overschaduwd door drie machtige vulkanen. Het diepe meer is ontstaan door vulkanische activiteiten die in het midden zes stukken land hebben overgelaten. Deze zes eilanden zijn net zo vruchtbaar en groen als de bergen rondom en de bevolkingsgroep die hier woont weet deze grond goed te benutten. De meest lekkere matoke, cassave, pompoen en andere Rwandese gerechten toveren ze op tafel, zonder het vaste land te bezoeken.

Exploring Nyungwe Area

Reizigers trekken speciaal naar het zuidwesten voor Nyungwe National Park: een van de oudste regenwouden van centraal-Afrika met in totaal 13 soorten primaten! Niet gek dus, dat dit een populaire bestemming is in Rwanda. Maar de rijke biodiversiteit van Nyungwe National Park vind je niet alleen in het National Park, waar je gegarandeerd je pad deelt met andere toeristen. Zodra je vanuit het zuidelijk gelegen Huye verder richting het westen rijdt worden je uitzichten steeds groener, tropischer en onwijs biodivers.

Genocide Memorials

Rwanda heeft een hele heftige geschiedenis, en dat nog niet eens zo heel lang geleden. Overal in Rwanda zul je nog merken dat het land het niet makkelijk heeft gehad. Bij een bezoek aan dit land mag je deze plekken niet overslaan.  

Akagera National Park

Savanne, moerassen, met bos omringende meren en rijk aan wildlife. Dit maakt Akagera een top bestemming om per boot of jeep op safari te gaan!

Butare (Huye)

Was ooit bekend als Astrida, genoemd naar de Belgische koningin Astrid. Deze stad werd ook wel gezien als de intellectuele stad van Rwanda, lekker naar het museum dus!  

Daarom met Charlie's Travels naar Afrika

We zijn “on the ground” in Afrika

Wij werken, wonen, ademen en leven in Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes & experiences

Samen met onze lokale partners ontwikkelen wij eigen unieke routes. Ontdek de hidden gems van het continent!

Onze reizen zijn persoonlijk en op maat

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Wij staan dag en nacht voor jou klaar tijdens jouw reis.

We nemen onze verantwoordelijkheid

Wij grijpen de kans om te zorgen dat onze reizen een duurzame en positieve impact hebben op het klimaat, de lokale communities en het wildlife.