SERENGETI SAFARI MET EEN RASTA. AANRADER?! | VLOG

Wanneer we vanuit Mwanza richting de kust rijden, kunnen we een safari door de Serengeti natuurlijk niet overslaan! Zo’n safari blijft mooi. We hebben er alleen voor gekozen om met een rasta op safari te gaan, en dus hebben we alleen maar panne.. Goedkoop is duurkoop!

Gelukkig bezoeken we wel een heel fancy Serengeti tented camp, dat leuk is voor reizigers die iets meer te besteden hebben. Het kamp ligt in de open vlakten van het park: ‘Serengeti’ betekent ‘Great Open Space’ in de taal van de Maasai.

De Serengeti is één van de grootste wildparken van Afrika, en grenst aan de Keniaanse Maasai Mara (wat dus eigenlijk gewoon aan elkaar vastzit. Het hele jaar door trekken miljoenen beesten door deze twee parken, op zoek naar eten: The Great Migration is één van de mooiste safari experiences die er is!

Leeuw in boom

◎ Over deze trip ◎

Het is februari 2016: het hoogseizoen zit erop, dus het is time to travel! 15 jaar voor mijn bezoek aan Mwanza zette ik voor het eerst voet op Afrikaanse grond in Tanzania en maakte we de standaard safari-reis in ‘t noorden naar de parken (waaronder Serengeti) en Zanzibar. Fantastische reis, maar gelukkig kwam ik er in 2014 achter dat er meer was.

Ik zag er al twee jaar naar uit om Tanzania te gaan verkennen. Ik was vaak in Arusha en Moshi geweest en had al veel over het land geleerd. En nu was het dan eindelijk zover: tijd voor de eerste grote trip, going offbeat in Tanzania. In zes weken tijd van de oevers van Lake Victoria, naar het paradijselijke eilandje Pemba ten noorden van Zanzibar.

Wat er tussen Mwanza en Pemba in ligt? We deden toch nog een keer de parken, Lake Natron met de actieve vulkaan Ol Doinyo Lengai, voor mij het inmiddels bekende Arusha, Moshi en de Kili, het Usambara-gebergte dat ik al eens kort had bezocht, Tanga, en de stranden aan de Indische Oceaan. Ik had het geluk dat 2 goeie vrienden net waren afgestudeerd en tijd hadden om mee te gaan. TUENDE, TUENDE, LET’S GO!

4x4 over de serengeti

◎ Meer zien? ◎

Check mijn YouTube-kanaal voor meer video’s! Bekijk bijvoorbeeld de vlogreeksen die ik opnam in Kenia, Zuid-Afrika en Oeganda of bekijk de lijst met experience video’s om te zien hoe reizen met Charlie’s Travels er in de praktijk aan toe gaat.

Chauffeur

◎ Mijn verhaal? ◎

Keurig geschoren en met een kort kapseltje arriveerde ik in 2014 in Kenia om te beginnen met een stage in de financiële sector. Kisumu, gelegen aan Lake Victoria in het oosten van het land, werd mijn nieuwe thuis. Ik kocht er meteen een kleine motor, een Honda Boxer waarmee ik Afrika ging verkennen.

Al na een jaar realiseerde ik mij dat finance verre van ‘my cup of tea’ is – niet zo verassend misschien. Tijd voor iets anders! Ik begon zelfgemaakte flyers uit te delen aan expats, voor ‘off the beaten track’ reizen naar mijn nieuwe thuisland Kenia. Mijn unique selling point was dat ik het drukke toeristencircus en de platgelopen paden zoveel mogelijk vermeed.

Door zelf te reizen maakte ik een andere kant van Kenia beschikbaar voor avontuurlijke reizigers. Het bleek dat mensen hier net zo wild van werden als ik! Mijn business sense groeide net zo snel als zowel mijn haar als mijn passie voor reizen en inmiddels is Charlie’s Travels uitgegroeid tot een jong reisbureau, gespecialiseerd in tailor-made avontuurlijke reizen.

Kamer uitzicht serengeti

◎ Volg Charlie’s Travels! ◎

Mijn avonturen kun je volgen via Facebook, Instagram en YouTube! Op die laatste pagina komen al mijn vlogs een week eerder online dan op mijn andere kanalen, dus zorg ervoor dat je je daar abonneert als je geen enkele vlog meer wil missen! Verder lees je op onze site meer over familiereizen, lustrumreizen en reizen voor ‘lovebirds‘ én maken we elke week meerdere blogposts!

Wil je ook op reis naar Tanzania? Check dan onze bestemmingspagina voor Tanzania of start meteen een chat! Je kunt ook een bericht voor Charlie achterlaten via ons contactformulier