SHOPPEN IN KENIA: DIT ZIJN DE MALLS IN NAIROBI WAAR KENIA’S MIDDENKLASSE ONTSPANT

Hier geen straten of pleinen met terrasjes, maar de malls in Nairobi zijn omheind door hekken. De mall is de plek voor de Keniaanse middenklasse om een dagje te relaxen. Nadat je de Uber uitstapt, leg je je telefoon en tas in het bakje van de security. Vervolgens mag je door één van de veiligheidspoortjes lopen, terwijl een lachende security je hartelijk welkom heet. Zo gaat dat; shoppen in Kenia. Welkom op de Village Market, een van de vele malls in Nairobi.

Auteur:

EEN UITJE NAAR DE MALLS IN NAIROBI

Nairobi telt meerdere malls, de bekendste zijn Westgate, The Hub en bovengenoemde Village Market. Nairobi is een bruisende metropool maar straten of pleinen met terrasjes zijn hier bijna niet te vinden. Heb je na een heftige motorsafari door de Masai Mara toch zin om onderuitgezakt aan je cappuccino te nippen, dan ben je hier op de juiste plek. In elke mall vind je namelijk wel een Java House, de Keniaanse versie van de Coffee company. Daarnaast kun je hier altijd terecht voor je iets te dure last minute souvenirtjes.

SHOPPEN IN KENIA

De negatieve bijnaam Nairobbery stamt nog uit de tijd dat er in Nairobi veel meer overvallen plaatsvonden, maar die tijd ligt achter ons. Toch is het zeker verstandig om je bewust te zijn van eventuele risico’s. Er zijn een aantal crime hotspots die je als reiziger beter kunt vermijden. Zo moet je bijvoorbeeld niet zonder gids en met grote camera door de grote sloppenwijken van de stad wandelen. Een plek als Kibera is bij daglicht en een gids prima te doen (en sla dan een bezoekjes aan de Toi Market niet over). Ook Eastleigh in het oosten van Nairobi wordt gezien als een risicogebied. Wil je hier meer over weten, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

De winkelcentra stammen uit de tijd dat Nairobi nog een echt Nairobbery was. Het is de plek voor de middenklasse Nairobiaan om rustig te eten, een beetje rond te struinen of gewoon lekker te relaxen met vrienden. Ben je in Nairobi, breng dan sowieso een bezoekje aan de mall! In elke mall vind je naast een Java House vaak een Zuchini (luxe groenteboer) en een Chandarana Foodplus supermarkt. Ook is de Franse supermarktketen Carrefour bezig met een fikse opmars en is er in elke mall wel een Safaricom House te vinden, waar je je simkaart kunt regelen.

Shopping Mall

Benieuwd naar Kenia?

DIT ZIJN EEN PAAR VAN DE GROTERE MALLS IN NAIROBI

The Hub, Karen: Een enorm complex met een binnenplaats waar op zondag tientallen kids in hun netste kloffie rondrijden in elektrische autootjes.

The Village Market: Elke vrijdagmorgen is hier een echte Masai market waar je de prachtigste souvenirs op de kop kunt tikken.

Sarit Centre: Begin jaren zestig, nadat Kenia onafhankelijk geworden is openen twee Indiërs een schoolboeken winkel. Uiteindelijk groeit dit uit tot een grote mall waar je tegenwoordig van alles kan vinden.

Westgate: Bekend uit het nieuws. September 2013 vond hier een grote aanslag plaats. Milities van de Somalische Al-Shabaab vielen schietend het winkelcentrum binnen. Dit resulteerde in 68 doden en meer dan 175 gewonden. Nu weer geopend.

Diamond Plaza: Waan je even in India! Hier kun je heerlijk Indiaas eten bij Chowpati of een ontspannend lesje yoga boeken bij het Africa Yoga Project.

The Hub Nairobi

MASAI MARKET

De Masai market verschilt per dag. Hieronder een lijstje met waar je hem welke dag kan vinden.

Dinsdag: Kijabe street

Woensdag: Capital Centre

Donderdag: Junction Mall

Vrijdag: Village Market

Zaterdag: City Hallway

Zondag: Yaya Centre

SHOPPEN BUITEN DE MALLS

Geen zin in zwaar beveiligde malls, maar wil je de echte Nairobi shop experience? Breng dan een bezoekje aan Toi Market. We noemden deze markt al wat eerder: dit is een Walhalla voor vintage pareltjes.

Inhoud

HEB JIJ VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA-EXPERTS?

JE ZULT DEZE BLOGS OOK LEUK VINDEN:

TRAVELSTORY: Geraldine Kemper ontdekte samen met haar vriend het mooie Kenia

ALLEEN OF MET HET GEZIN OP GROEPSREIS? ALLE 5 VOORDELEN OP EEN RIJTJE

MET HET GEZIN NAAR HET WONDERLIJKE AFRIKA