Simone komt onze duurzaamheid onderzoeken

Zakendoen in Oost-Afrika draait niet alleen maar om geld verdienen. Zo vinden we het bij Charlie’s Travels belangrijk dat we duurzame samenwerkingen aangaan met onze partners en letten we op onze ecologische voetafdruk. Maar doen we dat wel goed? Simone Langejan komt dat voor ons onderzoeken.

“Ik heb op meerdere plekken gezien wat de komst van toerisme betekent voor de lokale bevolking en de omgeving.”

Simone

Door de jaren heen heeft Simone al aardig wat afgereisd. Zo liep ze stage in New York en woonde en werkte ze onder meer in Australië en Canada. Na drie jaar over de wereld trekken kwam toch de drang om nog een vervolgstudie te gaan doen. Momenteel volgt ze aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit de Master Cultural Economics & Entrepreneurship; een internationaal programma waarbij sterk de focus ligt op ondernemerschap, cultuur en internationale ontwikkelingen.

In april komt Simone voor een maand richting Nairobi, om voor haar afstudeeronderzoek off the beaten track te gaan met Charlie’s Travels. In de onderstaande blogpost vertelt Simone wat meer over haar achtergrond, duurzaamheid en wat ze de komende tijd in Kenia wil onderzoeken!

Onderzoek naar Charlie’s Travels en de toerisme-ontwikkeling in Kenia.

“Door mijn gemaakte reizen en interesse in toerisme heb ik op meerdere plekken gezien wat de komst van toerisme betekent voor de lokale bevolking en de omgeving. Vaak zie je dat de bedrijven in een korte tijd veel ontwikkelen en de samenwerkingen met verschillende leden van de lokale bevolking van korte duur zijn. Er wordt snel geld verdiend en de omgeving en lokale bevolkingen hebben weinig tot geen inspraak in de vluchtige veranderingen. Dit leidt uiteindelijk ertoe dat sommige van deze gebieden zwaar beschadigd, overbezet en uitgemolken achterblijven.

Hoewel er vaak in onderzoek wordt gekeken naar de beweegredenen van toeristen spreekt juist de ontmoeting tussen toeristen, ondernemers en de lokale bevolking mij aan. Zeker in het toerisme van nu, waar er een sterke en groeiende drang is naar bijzondere ervaringen en unieke momenten is deze samenwerking tussen de verschillende partijen van essentieel belang. Daarnaast is door het groeiende aantal toeristen wereldwijd het onderdeel corporate social responsibility (CSR) en sustainability onmisbaar om deze stijgende aantallen in goede en verantwoorde banen te leiden.

Met mijn onderzoek wil ik dan ook kijken naar Charlie’s Travels en de toerisme-ontwikkeling in Kenia. Wat is de impact hiervan op de lokale bevolking en omgeving? Hoe gaat Charlie’s Travels te werk op het gebied van CSR en in hun samenwerkingen met de lokale partijen? Ik hoop daarnaast het gesprek aan te kunnen gaan met de lokale bevolking en te kunnen ervaren wat de komst van Charlie’s Travels en andere ondernemers betekent voor hun leefomgeving en community. Hoe ervaren zij de samenwerking? Wat zijn de strategieën en kansen voor nu en in de toekomst? Dit alles hoop ik goed op beeld (via foto’s en video’s) en papier vast te kunnen leggen.

Met de uitkomst van dit onderzoek over duurzaamheid mag ik komen spreken op het World Leisure Congress in Brazilië, het grootste wereldwijde netwerk van toerisme-onderzoek en innovatie. Ik kijk er erg naar uit mijn verhaal en bevindingen uit Afrika te kunnen delen daar. Voor nu heb ik erg veel zin om te beginnen en een goede, gezonde spanning om te vertrekken. Ik kan niet wachten om samen met Charlie’s Travels het geweldige Kenia te mogen ervaren.”

Meer weten?

Lees hier meer over de CSR onderzoeksresultaten van Simone. Wil je wat meer te weten komen over onze CSR-doelstellingen? Check dan dit gedeelte van onze website, waarin we uitleggen hoe wij duurzame en ecologisch verantwoorde reizen naar Afrika willen ontwikkelen en aanbieden. Specifieke vragen? Stel ze via het contactformulier!

Deze blogs vind je vast ook leuk:

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Simone komt onze duurzaamheid onderzoeken?
Powered by